Автор Тема: Генератор за Браунов газ вече на пазара!  (Прочетена 138647 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re: Генератор за Браунов газ вече на пазара!
« Отговор #150 -: Февруари 25, 2013, 03:04:45 am »
Преди ветровете на живота да ме отвеят по своите си пътеки се позанимавах малко с темата Браунов газ.

Според тогавашната ми информация, напрежението между два съседни ламела не бива да надвишава определени граници. По спомен между 1,2 и 1,4V. Според експериментатора всичко над това се отдава като топлина. Ампеража се влияе от площа на ламелите (тунелна а не обща) по спомен беше май около 12 квадратни сантиметра за ампер (но не съм сигурен).
Токът на "пробив" (онези 1,2v) и амперите зависят и от концентрацията на електролита и разстоянието между ламелите.
До електрониката не успях да опра практически.

Но ме гложди една мисла:
Клетките, с тази си подредба и тока на пробив много приличат на кондензатор...
По аналогия със старите радиоприемници настройвани с въздушни кондензатори (май ) би следвало да имат резонансна честота. Какъв е начина електрониката, чрез обратна връзка да замерва моментната резонансна честота?
Или е по лесно да се настрои да прекъсва захранването при достигане на зададеното напрежение примерно 1,2v? Или да го люлее между 1,2 и 1,4.
Браун, или някой друг експериментатор, май споменаваше нещо подобно на прекъсване преди електроните да достигнат отсрещния електрод. Това ме кара да мисля, че няма да протича ток .... или само колкото да зарежда периодично кондензатора. Ама каква чутовна скорост/честота ще е нужна....дори ориентировъчно не ми идва на ума.

Ако в непрофесионалните ми размисли има и зрънце истина, май ще се завърна в работилницата. :)

Успех на всички, но само в градивно направление.

P.S.
Сега мъдрувам как от имплозионен двигател да извадим получилата се вода след реакцията. Ако се ползва клапанче (съчма с пружинка) вероятно би се получил хидравличен удар. А разрушителните му сили не са за подценяване. Не че обема на водата е огромен но...
?
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен vangelis1860

• Четящ
  • *
  • Публикации: 12
« Отговор #151 -: Февруари 27, 2013, 16:41:08 pm »
Сега специално за жоро илиев Искам  да ти кажа че мноого си чел и си слушал за браун газ (но не и за изобретателя май откъде тои два и името му Юл Браун) Изчисти си съзнанието с тези териии  в нета  от оттук и от там Процеса е електролиза генератора на  Юл Браун е електролизен нищо друго не се случва в този процес освен чрез електроди при подаване на прав ток се разделя молекулната връзка на водата на 2 водородни 1 кислороден атом  Обикновенния тока разделя тази молекулна връзка тока от електрожена -трансформатора и  няма никъкви други физични и химични закони и  електрически действия в електролизата  ЮлБраун е силнотокова техника над 100 до 200 ампера защото по малкия ток води до по малко количество газ Прочете ли тозш фаил http://depositfiles.com/files/dvo5jj4tb

Неактивен Rachido4x4

• Четящ
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #152 -: Февруари 27, 2013, 23:04:10 pm »
P.S.
Сега мъдрувам как от имплозионен двигател да извадим получилата се вода след реакцията. Ако се ползва клапанче (съчма с пружинка) вероятно би се получил хидравличен удар. А разрушителните му сили не са за подценяване. Не че обема на водата е огромен но...
?
това аз ще ти го обясня как става (имплозията , и излишното водно съдържание)
ти мисли как ще става мазането - това не е за подценяване при такива (евентуални високи обороти, ако теорията сработи ) натоварвания на КММ* - в най-проста форма .
* Коляно мотовилков механизъм - дърти сме и мислим по старому
 :)
Всички ама абсолЮтно всички ДВГта , дърти и харчещи безумно с малко обработка ( при евентуална система за имплозия , работеща), могат да бъдат ( с малко средства ) преработени  в имплозивно работещи машини !
А тук - http://depositfiles.com/files/dvo5jj4tb
няма нищо конкретно , всичко си е както в 6 клас преди 30 години !
изгледах ги преди време всичките картинки - умишлено с лошо качество и честно казано с некадърно изпълнение на идеята - не съм сигурен че е  (на така наречения Браун) правилното изпълнение , само да се напънеш да кихнеш и от китайските сайтове ще ти дадат оферти - коя от коя по добри ...
ама не е това ?!?!
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 23:24:51 pm от Rachido4x4 »

Неактивен vangelis1860

• Четящ
  • *
« Отговор #153 -: Март 04, 2013, 19:11:35 pm »
 Да знаеш   много ги  разбираш и  чуваш нещата Щом  ги знаеш от 6 ти клас  хайде сега кажи ни какво  си разбрал и знаеш,а щом ги знаеш от тогава  значи вечи си направил и реплика на  ектролизния генератора на Юл Браун покажи си генератора дай снимки него крий от нас ако пък   ако не исаш да го покажеш прати ми го само на мен аз на никой няма да го покажа какво си направил  ти лично не се страхувай  сподели какво си направил пиши ми  дай си  скайпа да разбера какво си направил  да го обсъдим твоето виждане за истинския електролизен генератор на Юл Браун [email protected] как ти го виждаш от твоя поглед на........

Неактивен vangelis1860

• Четящ
  • *
« Отговор #154 -: Март 04, 2013, 19:30:01 pm »
 Що се отнася до китайските производители те произвеждат  електролизни Браун газ генератори  но Юл Браун е предоставил   правата и е сключил  по онова време  договор с  Корея  ,а не с Китай  но това са много много скъпи генератори а във файла е направен   генератор със мощност на газта от  900 литра на час  а ако се  увеличи тока от 160 на190 ампера плученият обем на Браун  газ става  1200л  на час  при този генератор от 7 батерии спокоино се готви и пържи защото енужно количество газ само от 600л.час  Как е възможно да се намали консумацията на ток се питатвсчки  всезнаещи по електротехника

Неактивен vangelis1860

• Четящ
  • *
« Отговор #155 -: Март 05, 2013, 20:13:49 pm »
Rachido4x4 'чакам да  ми пратиш по пощата това което си направил ти или каквото имаш  там предвид.
Незнам какво е, но не го крий или направо го пусни тук и го покажи на всички.

/Нов ред, главни букви, точка, запетая. Извинете, но тук не е за хора, дето не са завършили и 1 клас, а искат да коментират къде-къде по-сложни материи!!!!!/
« Последна редакция: Март 05, 2013, 22:55:57 pm от Black Adder »

Неактивен vangelis1860

• Четящ
  • *
« Отговор #156 -: Март 07, 2013, 19:34:22 pm »
Здравейте, много съжалявам ,че съм ви обидил за  предния пост  за което съжалявам.  Повече няма да правя така , но тогава много бързах и не се  постарах за граматиката за което  моля  да ме извините.  Сега ще напиша текста отново правилно граматически

Здравей и на теб  Rachido4x4. Чакам да  ми пратиш по пощата това което си направил ти или каквото имаш  там предвид.
Не знам какво е, но не го крий или направо го пусни тук и го покажи на всички.

Неактивен Black Adder

• Администратор и Собственик на XNETBG.NET
  • Доста Писал
  • Публикации: 1 783
  • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
« Отговор #157 -: Март 07, 2013, 21:29:30 pm »
Повече няма да правя така , но тогава много бързах
Абе не се впрягай, тук е само форум, ти като правиш генератора гледай да не бързаш, че току-виж вместо генератор на Браунов газ си направил Атомна бомба, те тогава ще се топлим поне 30-40 години без пари цяла България.
Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина.

Неактивен zlia_genii

• Четящ
  • *
  • Публикации: 13
« Отговор #158 -: Март 08, 2013, 19:59:07 pm »
Здравеите

Изглежда нещо няма развитие все още, само празни приказки.
vangelis1860 Благодаря за информацията и положения от теб труд за развитието на Брауновия газ, както и на всички които усилено работат за в тази насока.

Иснам да помоля критиците ако няма с какво да помогнат да си спестят критиките за да не убиват желанието на хората да творят !!! :)

Сиромах човек - жив Дявол  :diablo:

Неактивен zlia_genii

• Четящ
  • *
  • Публикации: 13
« Отговор #159 -: Март 09, 2013, 11:06:56 am »
Преди ветровете на живота да ме отвеят по своите си пътеки се позанимавах малко с темата Браунов газ.

Според тогавашната ми информация, напрежението между два съседни ламела не бива да надвишава определени граници. По спомен между 1,2 и 1,4V. Според експериментатора всичко над това се отдава като топлина. Ампеража се влияе от площа на ламелите (тунелна а не обща) по спомен беше май около 12 квадратни сантиметра за ампер (но не съм сигурен).
Токът на "пробив" (онези 1,2v) и амперите зависят и от концентрацията на електролита и разстоянието между ламелите.
До електрониката не успях да опра практически.

Но ме гложди една мисла:
По аналогия със старите радиоприемници настройвани с въздушни кондензатори (май ) би следвало да имат резонансна честота. Какъв е начина електрониката, чрез обратна връзка да замерва моментната резонансна честота?
Или е по лесно да се настрои да прекъсва захранването при достигане на зададеното напрежение примерно 1,2v? Или да го люлее между 1,2 и 1,4.
Браун, или някой друг експериментатор, май споменаваше нещо подобно на прекъсване преди електроните да достигнат отсрещния електрод. Това ме кара да мисля, че няма да протича ток .... или само колкото да зарежда периодично кондензатора. Ама каква чутовна скорост/честота ще е нужна....дори ориентировъчно не ми идва на ума.

Ако в непрофесионалните ми размисли има и зрънце истина, май ще се завърна в работилницата. :)

Успех на всички, но само в градивно направление.

P.S.
?
Мисля че си много прав за всичко което си написал, само не знам какво чакаш още ами не си се завърнал в работилницата  :)
Сиромах човек - жив Дявол  :diablo:

Неактивен alexxx39

• Четящ
  • *
  • Публикации: 146
« Отговор #160 -: Март 09, 2013, 19:51:03 pm »
 Joro Velev  " Но ме гложди една мисла:
Браун, или някой друг експериментатор, май споменаваше нещо подобно на прекъсване преди електроните да достигнат отсрещния електрод. Това ме кара да мисля, че няма да протича ток .... или само колкото да зарежда периодично кондензатора. Ама каква чутовна скорост/честота ще е нужна....дори ориентировъчно не ми идва на ума."
Жоро това което съм цитирал от теб става точно с помощта на схемата която съм показал по напред във форума ,все пак не съм радио инжинер ,но доколкото разбирам от електроника схемата прави точно това.

Неактивен vangelis1860

• Четящ
  • *
« Отговор #161 -: Март 10, 2013, 19:21:26 pm »
Не смесвайте електрохимичната реакция на електролизата  с друг процес  на Стенли Майер
Електролизата няма нищо общо с процеса описан от Стенли Майер. Като казвам това го, твърдя с двете си ръце
При ектролизата няма разклащане, няма разтърсване на молекулните връзки, намагнитване, подмагнитване и т.н
Не бъркайте двата процеса. Процеса на Стенли Майер  е описан тук  http://beinsa.info/
Защо колите (все още) не вървят с вода?

Ейбъл Морли в Раздела Направиси сам -ВОДОРОД
« Последна редакция: Март 11, 2013, 20:30:07 pm от Black Adder »

Неактивен alexxx39

• Четящ
  • *
« Отговор #162 -: Март 11, 2013, 12:09:55 pm »
http://www.youtube.com/my_videos_edit?ns=1&video_id=2yMV_GPeQ1Q  това е част от филмчетата на vangelis1860

;  ; това също са клипчета от vangelis1860

пак от vangelis1860
« Последна редакция: Март 11, 2013, 19:32:08 pm от ₪ Eon ₪ »

Неактивен vangelis1860

• Четящ
  • *
« Отговор #163 -: Март 11, 2013, 17:34:45 pm »
Здравейте, вижте от тук дали се теглят и гледат   филмите от файла. Там са всички  филми http://www.savchev.org/Video/

Неактивен alexxx39

• Четящ
  • *
« Отговор #164 -: Март 11, 2013, 20:10:56 pm »
Ти си се справил много по добре от мен ,теглят се без проблем

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27