Това е ненормална работа да ми вземат 70% лихва изроди повече от 5000лв. няма да им върна. Да ме съдят ;D познавам 5ма които ги осъдиха и върнаха само кеша без една стотинка отгоре. И този заем ми го даде най-добрия ми приятел дето сме си прекарали детските години заедно и аз не обръщам внимание на нищо щото му имам пълно доверие, докато един ден случайно не си сметна всички вноски и онемях на 70% лихва. Сега му викам ЛИХВАРЯТ и вече не сме приятели защото му благодарих в банката пред всички, че ме направи роб. А заема ми трябваше за раждането на моя син, да платя операцията и престоя в болницата на жената и да купим легло и всички други потрбности за едно бебе. Сега се сетих, че като ме рзабраха, че съм на зор в последния момент ми набутаха още една година, защото се бяхме оговорили за 5 години и в последния момент при подписването ми сервират неможе за 5 год. само за 6год. ако искаш. И аз кво да правя жената в 9 месец, де да търся друг заем в последния момент и ТАКА СТАНАХ РОБ НА ЛИХВАРИТЕ
Морфей,какви са тези 70% лихва?!Дори кредитните карти са с по-малка лихва?!А и ти си приел условията им-следователно сам си дал съгласието си за лихвите,и прочие.Затова човек като взима кредит е добре да чете условията(дори и тези със най-ситния шрифт) или да пита?!А инак,ако е написано,че годишната лихва на заема ти е 7.75%-не знам дали тях ти не можеш да ги съдиш по някакъв начин,и по кои параграфи,понеже това тяхното е неизпълнение на договор.Но щом плащаш една и съща вноска,а тези от банката се оплакват...Виж,дали не закъсняваш с 1-2 дена,понеже,ако човек "пропусне" да си плати,дори за 1 месец вноската към банката-после наистина налагат ужасни глоби и лихви.Един познат си беше купил някаква техника на кредит,но понеже му плащат на края на месеца,той си внасяше парите на 30-31,но се оказало,че,поради забавяне на превода-дефакто все едно е внесъл само лихвите и така си изплаща почти двойно въпросната сума.Накрая нямаше желание ни да чува за банки,ни за кредити,ни за нищо.Тъй че хубаво провери защо се получават някои неща и директно в банката,и ги разпитай.Дори по новините бяха казали преди време,че човек,ако не може да си погасява вноските към дадена банка е най-добре да отиде на място и да се договорят по някакъв начин-дали ще е по-малка вноска,дали нещо друго-не знам.Аз по принцип банките в краен случай ги ползвам.Понеже като плаща човек с кредитна карта и като знам,че лихвата ми може да стигне 20%-егати.Какъв е смисълът?!Кеш си е най-добре(Може и да съм консервативна-не знам. ;D).Но по-спокойно,че те са си лихвари и човек да се ядосва,и да не се-полза никаква.Само да си късаш здравето с нерви-няма смисъл,а и позитивизъм,колкото,и в България напоследък положението да е ноу комент.