radon щом продължаваш диалога с мен тук(надявам се и, че ще спазваш добрия тон вече и няма да ме наричаш "мошеник" ;D както го правиш в други теми тук) след "вътрешно ведомствените" ти проблеми с мен в темата ми ще отговоря "искрено и лично".
Първо - въпросните думи - "символи от царството на Хадес, тоест на ада." са цитат линка към 24 часа/фаса...
Второ - АД - Толтеките били общност от учени и творци известни в цяло Мексико, като Нагуали. Нагуалите са учители на познанието от универсалния източник на Истината. Днес това познание е разкрито на света от Дон Мигел Руис – нагуал от рода на Рицаря на Орела. Той е автор на „Толтекска книга на Мъдростта”. Толтекското знание не е религия, а Истина за Земята и хората по нея. Истината е, че хората непрекъснато сънуват, дори сега в този момент. Да, някои сънуваме с по-буден мозък от други. Земята е обгърната от гъст дим. Той е кошмара на планетата и се състои от милиарди по-малки, индивидуални сънища. Заедно те образуват съня на семейството, на общността, на града, на държавата и накрая – съня на цялото човечество. Сънят се е превърнал в кошмар и първо външна сила(извънземна) е виновна за това. А за това, че продължаваме да сме в кошмара сме си виновни ние – истинските хора. Днес кошмара на Земята включва всички норми и догми на обществото, неговите вярвания, закони, безумни религии, различните култури и начини на живот, неговите правителства, престъпни корпорации, дяволски лихвени системи, училища, празници, обществени събития и медии. Този външен сън, който е превърнат в кошмар използва мама и татко, образование и религия, за да ни приспива в този Ад. Този Ад е истинска Ферма, в която сме опитомявани. Събудете се и да сравним кошмарния сън на човешкото общество с описанието на Ада във всички световни религии. Те рисуват Ада като място за наказание, място на страх, страдание и постоянна болка. Място, където огънят те изгаря. Адският огън е породен от произтичащите от страха емоции. Повечето, които мислим за хора са толкова малоумни, че дори не могат да разберат това, че страдат. Винаги, когато сме предизвикани или „доброволно” изпитваме гняв, ревност, завист или омраза, ние сме погълнати от адските пламъци.
Да, живеем в адски сън, който вече е реалност. Адът, освен груба материя е и състояние на съзнанието. Събудете се, той е навсякъде около нас(и в нас) със суетната си символика дори. Милиони глупаци твърдят, че ако не правим, каквото са ни казали(програмирали) ще отидем в Ада. Не, това не е вярно! Ние вече сме в Ада, влючително и онези, които ни заплашват. Никой не може да изпрати някого в Ада, защото вече сме вкарани в него. Всеки човек си има индивидуален сън, но той е свързан с общия такъв. Можете ли сега да кажете, дали сте будни или по-малко заспали? Това, което наричаме сега будност е просто пак сън, подобен на ходене на сън. Да, превърнати сме в сомнамбули и вкарани в една глобална Ферма за източване на психична енергия. Целият ум сега е мъгла, която Толтеките наричаха Митоте – една обща, съгласувана илюзия. В Индия се нарича Майя. В България използваме също подобна дума – Мит. Можете ли поне за момент да ми позволите да ви покажа най-видимата символика на Ада? Всичко си има символика и явни и тайни обозначения. Днес най-разпространената дума за поздрав в света е английската дума Hello. Тя има и съкратени форми(Hi), но те носят същата отрицателна вибрация, която поддържа кошмара. Hello(хелоу) на български съответства думата „Здравей”. Hello е с еднакви вибрациите на думата Hell – английското име за Ад. Ако преведем буквално – милиарди хора всеки ден се поздравяват с „Адски поздрав” и потвърждават реалността – „Това е Ада”, „Да, аз съм в Ада” и „О и аз съм в Ада”. Поздравът на български „Здравей” е един от малкото в света, който означава, че желаеш здраве на другия – „Да здравееш”! Той е изход, нека еквивалента му в различните езици стане световен поздрав! Произхода на думата „hell”, идва точно от староанглийското „kel”, което значи скривам, прикривам(
www.etymonline.com.) Същият произход има и думата „cell” – килия, клетка – това е основната ни структурна единица. Единица, която се асоциира с килия – затвор. Аз не съм религиозен, но съм изучил достатъчно религиите, за да ви покажа абсурда(който и вие виждате, но не осъзнавате) в най-популярната – Християнството. Самата гавра, че ни показват обграден от горда хералдика на дракони/змейове, прикован спасителя в адски мъки на кръст(римски уред за екзекуция), вече 2000 години...
И сме превърнали това в символ! Явно не е достатъчно да ви разбуди? Същите тези, които му се кланят обявиха, че обърнатия му еквивалент(кръст надолу) е символ на Сатаната и на Ада. Същите тези лицемерни „духачи”(а не духовници), кичат пиратски(сатанински) черепи с преплетени кости по храмовете си по цял свят. Спасителят ни Исус вечно показван разпънат в мъки – това е адска шега с нашето малоумие. Християнски, сатанински(Църква на Сатаната), мюсюлмански, еврейски символи и учения имат зрънца истина, които са обградени с море от зверски извръщения. Религията не е човешко дело, тя е спусната и наложена с кръв. Вижте няколко абсурдни религиозни символа за Ада, в който сме вкарани – обърнат (сатанински) кръст на папата и църквата от човешки кости в „Кутна Хора”(Kutna Hora) в Чехия. Църква, в която целият интериор е от човешки кости и черепи – магнит за туристи.
Какво промениха спасители като мирния Исус и пророци като мъдрия Мохамед? След хиляди години, не ни насъскват да се избиваме и убиваме от/в тяхно име? Няма болести, войни и лихви? Светът не се управлява пак от най-богатите и алчни шепа престъпни богаташи(корпорации) ли?