Автор Тема: Всичко за ЛУНАТА - снимки, мисии, хипотези, конспирации!  (Прочетена 512544 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен hipokrat

• Четящ
  • *
  • Публикации: 30
http://www.vbox7.com/play:72418a39
http://www.vbox7.com/play:72418a39
Надявам се да ви е интересно да видите тези два "филма", които са във връзка с темата.
Авторът им има малка колекция, посветена на НЛО и Лунната конспирация.

Неактивен Oberon

• Доста Писал
  • Публикации: 1 092
Това не е от Луната, уж било кацане на Марс. Към клип 2.
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен Oberon

• Доста Писал
  • Публикации: 1 092
Изключително съм изненадан, и то много приятно, че знаеш за тези точки:)))) Железарка си!!!
Не, не е по-добре да са там, замисли се:)))
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен hipokrat

• Четящ
  • *
  • Публикации: 30
Пише, че е Луната. А това http://www.vbox7.com/play:799c3459 е филмче № 1.

Неактивен Trandev

• Пишещ
  • Публикации: 739
  • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
    • Елементи от някои умозаключения
Пише, че е Луната. А това http://www.vbox7.com/play:799c3459 е филмче № 1.
За съжалеение филма е пълен фейк. Според мен. Прилагайки елементарния си опит в заснемането на видеофилм при елементарни условия - този е просто перфектен, прекалено гладко се движи камерата, като на моменти явно астронавтите са използвали кран и релси /може кинаджийските термини да са други/ за гладко предвижване на камерата. :D :D :D :D :D
Нещо различни ми се виждаха и скафандрите и начина на придвижване на астронавтите, както казах за съжаление. laugh

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
  • Публикации: 149
    • КОСМОС БГ
Re: Всичко за ЛУНАТА - снимки, мисии, хипотези, конспирации!
« Отговор #440 -: Септември 01, 2007, 21:29:39 pm »
Е, зависи от гледната точка. По-лесно ще е да го достигнеш с космически апарат. Но определено мястото, където е Хъбъл не е най-подходящото, защото ниската околоземна орбита си има и своите недостатъци. Но пък поне могат да го поправят.

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
    • КОСМОС БГ
« Отговор #441 -: Септември 01, 2007, 21:31:42 pm »
Много ми е интересно дори и НАСА да бяха излъгали за лунното кацанетова какво значение щеше да има за бъдещето? Проблемите, които стоят днес при строежа на лунната архитектура са същите както и в миналото. Луната нее станала по-достъпна, както виждате.

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
  • Публикации: 1 199
« Отговор #442 -: Септември 01, 2007, 22:00:31 pm »
Виждаш сам какво става с базите в близкия космос. Критични апаратури ( като кислородни генератори ) се повреждат непрекъснато. Това е недопустимо да се случва на Луната.
Иначе има и още една причина да не се строи база на Луната - възможността на ракетите. Давам ти няколко примера.

Ракета Восток - извела Юрий Гагарин на орбита и първите безпилотни сонди към Луната. Възможността ракетата да изведе в околоземна орбита полезен товар е най-много 4 700 килограма. Ако използваме Восток за ускоряване на сонда до Луната ( добавяме допълнителни степени и гориво ) - капацитетът е само 500 килограма. Факт! Да приемем хипотетично, че тези 500 килограма са заделени за транспортен кораб до Луната. Но този транспортен кораб трябва да има системи и са приземяване. В най-добрий случай възможността му няма да е повече от 100 килограма. Недостатъчно да осигури лунна база.
Ракетата Сатурн 5, извела Аполо 11 до Луната. Възможността й да извежда товар в близкия космос в цифри изразено е 118 888 килограма ( така е извела станцията Скайлаб ). Като добавим горни степени полезния товар, който остава до Луната е едва  47 000 килограма. Цифрите не си ги измислям.

И така, виждаш колко по-лесно е да се изведат модули на околоземна орбита ( Салют, Скайлаб, модули на Мир и МКС ). Та какво остава за Луната?
Като човек който е на голямо ти с физиката твърдението е доста изненадващо. Има и други принципи за движение в Космоса освен ракетния. Примери за това могат да се видят в http://evg-ars.narod.ru/. Нещата там са предадени ясно и разбираеми за лаици. Говоря за движение не само в Космоса, но и в атмосферата.
Но по главната тема. Мисля че както и да гледаме на Луната първостепенно е това, че тя ще бъде нашето първо стъпало към тримерната част на Космоса. Не дай си боже и тя да се окаже огромен космически кораб, както се предполага напоследък.
Апропо Вие като физик можете спокойно да изкоментирате главния въпрос за ниската плътност на Луната спрямо обема й. Бихте изкоментирали и ниската дълбочина на големите кратери и това че ако планетата е куха тя, в момента на попадане на астероид върху нея,  пружинира обратно на посоката на удара и затова кратерът не става дълбок. Друг аргумент в полза на изкуствеността на Луната е високото присъствие на по-тежки метали на повърхността й, и различието на елементите спрямо земните.
С една дума интересът към Луната ще се засилва, тъй като тя най-близко до Земята, от нея ще тръгнем към Слънчевата система, защото на нея има ресурси и МНОГО ВОДА, която не можем икономически да извеждане от Земята в Космоса. На Луната има и много ДЕУТЕРИЙ...

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
    • КОСМОС БГ
« Отговор #443 -: Септември 01, 2007, 22:13:59 pm »
Ой... аз не съм физик :) Просто любител :) Трандев е физик, въпроси към него :)

Въпроса с изкуствения произход на Луната малко ми напомня на Звездата на смъртта на Дарт Вейдър от Междузвездни войни. Но наистина си прав, че произхода е неясен и учените не могат да си обяснят, поне за момента. А това за кухата луна за пръв път го чувам.Мисля, че е погрешна информация. Може ли да знам откъде имаш тази информация и какви са източниците ти?
Досега знам със сигурност само за една луна с по-ниска плътност. Фобос на Марс. Трандев ще ти каже кой е изчислил плътността на Фобос :)
Тежките метали на повърхността лесно се обясняват. Висока температура - леките елементи се изпаряват - остават тежките. Поради тази причина на повърхността няма и вода освен вероятно на дъното на дълбоки кратери, до където не достига слънчева светлина. Така че изглежда, че втората ти информация също е погрешна.
За деутерия като елемент си прав иначе.

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
« Отговор #444 -: Септември 01, 2007, 23:44:42 pm »
Въпроса с изкуствения произход на Луната малко ми напомня на Звездата на смъртта на Дарт Вейдър от Междузвездни войни. Но наистина си прав, че произхода е неясен и учените не могат да си обяснят, поне за момента. А това за кухата луна за пръв път го чувам.Мисля, че е погрешна информация. Може ли да знам откъде имаш тази информация и какви са източниците ти?
Кухите планети ли. Основно по информация в "Строго секретно". Почти непрекъснато публикуват материали за кухите планети, като се позоваватна различни авторитетни учени.А за Луната твърдят отпреди две години, че е изкуствено тяло.  В последния брой от вчера има цяла страница за кухите планети. Купи си го, струва 2,5 лв. Поне ще си загубиш времето приятно, с много политика, а на последната страница, хм... почти цялата е със снимки от Марс.
Точките в аналоговата снимка от Марс, която показваш, според мен са мерителни и мащабни белези на обектива.

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
    • КОСМОС БГ
« Отговор #445 -: Септември 01, 2007, 23:59:10 pm »
възможно и да е така - белези на обектива... но виж забелязвам едни по-дребни встрани.
Книгата ще се опитам да я намеря, защото подбуди интереса ми... Но мисля, че още от сега съм настроен скептично. Наблюдавани са газови изригвания от някои кратери, които показват, че Луната може да има ядро, което да не е изстинало. Ядро! Това положително показва, че Луната не е куха.

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
« Отговор #446 -: Септември 02, 2007, 00:25:19 am »
То и на Земята има вулкани и лава, ама има теории и легенди, че е куха. За това са писали даже Жул Верн и Артър Конан Дойл. За това пише вчера и вестник "Строго секретно". И за Земята не са теории от вчера, а има легенди и книги за експедиции. Въобще ние живеем на най-хубавата планетка...
Според мен теорията за кухата Земя най-вече навежда на мисълта за преходи в паралелно изверение с Друга Земя, но в легендите пък се говори за централно слънце, както би било ако се намираш във вътрешността й. Говори се й, че там има праисторически животни и други интересни неща.

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
    • КОСМОС БГ
« Отговор #447 -: Септември 02, 2007, 00:29:58 am »
... също както има теории и легенди, че Земята е плоска http://www.theflatearthsociety.org/ . Това е конспирация, която е свързана с едва ли не, че има огромна ледена стена и зад нея чудовища, а правителствата крият за това. А защо трябва да й вярваме че е истинна? И защо трябва да вярваме и на тези легенди ако не пачиват на наистина твърди доказателства.

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
« Отговор #448 -: Септември 02, 2007, 00:47:27 am »
Не не там въпроса. Всичко опира до въпроса кое е първичното, съзнанието или материята. Според мен първото. Прочети "Плеядинците: Ние сме тук.". на Барбара Марчиняк.Ии стига с тия "твърди доказателства" - такова животно няма, защото ВСИЧКО Е МАЯ или илюзия.
Много се отклонихме от главната тема. Кажи нещо за стремежа към Луната...

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #449 -: Септември 02, 2007, 10:42:55 am »
Всичко може да е илюзия, ама има достатъчно неща, за които да се хванеш и да ползваш като твърди доказателства. А винаги валидна е и другата теза - че всичко е истина ,просто са ти ограничени сетивата. Без доказателства, особено такива почиващи на най-обикновената логика, няма да стигнем доникъде.
  Айде аз отивам да търся начин да видя ръба на света
« Последна редакция: Септември 02, 2007, 17:18:01 pm от Eon »
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27