Автор Тема: Свободата в интернет  (Прочетена 101457 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 810
Re:Свободата в интернет
« Отговор #240 -: Февруари 08, 2012, 22:58:39 pm »
Ако сте прегледали декларацията за поверителност на Гугъл, там се казва, че се събира информация за телефоннния номер, но не е уточнено дали номера чрез който си свързан, или ако си попълнил. Но така или иначе събират пълна информация за хардуера, както са посочили,а чрез покупката му могат да се доберат до теб, независимо от другите неща.
От една страна се декларира, че информацията е необходима за подобряване на търсачката и улесняване на потребителя,което и би било нормалното обяснение, въпреки това не скриват, че събират пълна информация за хардуера, което сигурно може да бъде скрито зад някакви фрази като улеснение според производителността например.
Бях прав, че интернет за тях е нож с две остриета, и няма да мине много време когато, ще се опитат да въведат пълен контрол и тук. А това е вече тук. Но още по-ясно трябва да ви стане, че определени среди няма да се спрат пред нищо, ако медиите са хванати по други начини, защото остоятелствата го позволяват, там където не става с хора и пари, ще стане със закони, и не е това последното ниво което не биха преминали.
Явно изглежда, че ще става все по реално опасно да се пише в интеренет, в момента в който се узаконят нещата, разликата ше бъде от тук до небето, макар на пръв поглед да не изглежда чак толкова драстична промяна, тъй като знаем, че и сега всеки може да бъде проследен. Като добавка, страха неминуемо, ще ескалира.

Неактивен Морфей

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 552
Re: Свободата в интернет
« Отговор #241 -: Април 28, 2024, 18:56:06 pm »
Health Ranger разкрива нова децентрализирана платформа за свободна реч Brighteon.io с архитекта на Bastyon Даниел Сачков

Brighteon.io официално стартира. И ако искате да научите всичко за това как работи тази нова децентрализирана платформа за социални медии, базирана на свободата на словото, заедно с това как е разработена, имате късмет: Майк Адамс, Health Ranger, говори всичко за това с партньор и основател на Bastyon Даниел Сачков в ново интервю.

Конструкция на екосистемата Bastyon, Brighteon.io е peer-to-peer платформа без сървъри, което означава, че няма централизирано средство, чрез което всеки да може да я цензурира. Както Адамс казва, Brighteon.io е „нецензуриран“, което не може да се каже за никоя друга съществуваща социална медийна платформа.

Адамс излезе с идеята за Brighteon.io през 2012 г., докато беше гост-домакин на шоуто на Алекс Джоунс. Още тогава Адамс можеше да види, че конвенционалните социални медии се движат в посока на пълномащабна цензура и че е само въпрос на време интернет да стане това, което е сега.

„По това време казах, че се нуждаем, за човешката свобода, от peer-to-peer децентрализирана платформа за свобода на словото, но технологията не съществуваше тогава“, обяснява Адамс в интервюто по-долу – не забравяйте да гледате:

(Свързано: Между другото, всички най-нови публикации на Health Ranger в социалните медии могат да бъдат намерени на Brighteon.io.)

Алтернативата на свободата на словото на истинската цензура

Дори хората, които имат разбиране за интернет цензурата и посоката, в която се развиват нещата, не успяват да разберат какво наистина се случва и защо платформи като Brighteon.io са толкова важни за поддържането на онлайн речта свободна.

„Това, срещу което се изправяме, е, че след като започнеш, не можеш наистина да спреш – трябва да извървиш целия път и мисля, че целият път означава наистина да нарушиш комуникациите в интернет и да промениш интернет, да преобърнеш парадигмата“, Сачков каза на Адамс за бавното плъзгане на интернет към авторитарна цензура.

Ние изграждаме инфраструктурата на човешката свобода и даваме възможност на хората да бъдат информирани, здрави и осъзнати. Разгледайте нашата децентрализирана, peer-to-peer, нецензурирана платформа за свободна реч Brighteon.io тук. Научете за нашите безплатни генериращи AI инструменти за изтегляне на Brighteon.AI. Всяка покупка в HealthRangerStore.com помага да финансираме нашите усилия за изграждане и споделяне на повече инструменти за овластяване на човечеството със знания и изобилие.

„За да оцелеят и да стигнат до мястото, където искат да отидат, те трябва да обърнат нещата и да кажат, добре, няма да забраняваме неща, ние ще ги разрешим. Така че интернет ще съдържа само сайтове и гледни точки, които са разрешени."

С други думи, нещо като Интернет 2.0, който съществува днес, се превръща в затворена система, в която е разрешено само избрано одобрено съдържание, за разлика от Интернет 1.0, където съдържанието трябва да бъде ръчно избрано за цензура.

Това прави Brighteon.io толкова специален. Подобно на криптовалутите и блокчейните, на които работят, Brighteon.io и екосистемата Bastyon, в която функционира, нямат централизиран орган, управляващ какво се публикува. Потребителите могат да споделят каквото пожелаят, без да се страхуват от цензура или друго възмездие.

„Brighteon.io не е корпоративна“, обясни Сачков, подчертавайки важността на този аспект на платформата. „От самото начало бих искал да мисля, че се опитвам да мисля системно за нещата, за разлика от ad hoc и реакцията на колене.“

„Реакцията на колене на цензурата винаги е като, добре, нека създадем ориентирани към свободата социални медии – това е като „либертарианския“ вид първи отговор – изградете свой собствен Facebook. Това, което хората не осъзнават, е, че цялата корпоративна инфраструктура вече ви поставя на милостта на инвеститорите в организацията, на борда на директорите и има всякакви други начини за цензуриране на корпорация."

Некорпоративният аспект на Brighteon.io и Bastyon също означава, че няма интелектуална собственост, свързана с която и да е от данните, които пътуват в и през платформата.

„Това е основна защита срещу човешкия фактор, защото с човек винаги има някакъв начин да го накараме да си сътрудничи (с цензурата)“, обясни Сачков за революционния характер на архитектурата на Brighteon.io.

Не пропускайте да гледате цялото интервю по-горе. Можете също така да научите повече за изцяло новата алтернатива на свободата на словото на X и други социални медийни платформи в Brighteon.io.

Източник: https://www.naturalnews.com/2024-04-18-decentralized-brighteonio-free-speech-platform-bastyon-daniel-satchkov.html
Когато започнеш да разбираш истината, единствената цел остава да надграждаш себе си постоянно!

Неактивен Noris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 557
Re: Свободата в интернет
« Отговор #242 -: Май 01, 2024, 21:00:40 pm »
Морфей,какво значи това?!
 :D
Цитат
Досега не съм правил асоциация с името на никой аватар във форума, с теб също. Но след като настоя толкова да визуализирам асоциация за "Норис" наистина е това което написах, в нета ми излезе информацията норис-северняк(човек от севера

Аз те помолих да дадеш асоциация с Ника ми
без да пишеш в нета. Но не се получи. И много ме разсмя информацията на нета, която ти дава,.че съм северен човек. Като се има предвид, че мразя севера и студа  ;)
Обичам вечното Слънце и екзотичните дестинации, кажи му  :D


Неактивен Морфей

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 552
Re: Свободата в интернет
« Отговор #243 -: Май 03, 2024, 00:11:26 am »
Пак взеха да стават шашави съвпадения  :nea:

Кое точно те плаши в картинката? Може би това, че съдържа масонски символи? Ами то тогава ще трябва да вървим навсякъде със затворени очи, защото иначе все ще попаднем на нещо в обкръжението ни в което да има нещо масонско. Какво изобразява картинката е най-добре да си отговориш сам. Забрави че съдържа масонски символи, абстрахирай се от всички прочетени обяснения и просто виж какви асоциации ще изплуват в съзнанието ти.

п.п. Това за спасението на човечеството откъде ти хрумна? Познавам доста последователи на Дънов и никой не се е опитвал да ме спасява все още.
Когато започнеш да разбираш истината, единствената цел остава да надграждаш себе си постоянно!

Неактивен Noris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 557
Re: Свободата в интернет
« Отговор #244 -: Май 04, 2024, 00:59:26 am »
Ето виждаш, че още един съфорумник, те е насочил към асоциацията на съзнанието ти, а не към това, което си прочел в нета. И хубав отговор ти е дал Ирис. Не знам дали е мъж или жена , но лично аз без да чета хронологията ,  свързвам директно Аватара с цветето Ирис...Ако се замисля повече го свързвам с Ириса на очите ни.  ..Виждаме ли правилно нещата и дали ги разбираме .
И темата там дето сте обсъждали в ББ - братство, се сетих за едно нещо. Защо примерно масоните дето 
са ги посветили в 33 степен на масонството ги дават винаги с превързано едно око по време на посвещението им. И даже някъде имам една такава публикация на Ралчев, че ние в България, трябва да им благодарим, че благодарение  на тях ...ние сме вече в НАТО. И те масоните са  довели НАТО  в България за да ни защитават от вятъра. И са били посветени в 33 -та `  степен на масонството в НАТО бази  :lol:
« Последна редакция: Май 04, 2024, 01:19:29 am от Noris »

Неактивен Noris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 557
Re:Свободата в интернет
« Отговор #245 -: Май 04, 2024, 15:22:13 pm »
Интернет ускори неимоверно плана на Големият Брат. Масовото следене е достатъчно да се спомене, за да се затвори темата :) Измислен и въведен от тях. С по-горните цели. Масово ли е едно нещо, то неизменно е под контрол.

И аз съм на това мнение, но. може  хибридно да се поддържа за не разбрали.


Неактивен Noris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 557
Re:Свободата в интернет
« Отговор #246 -: Май 04, 2024, 15:33:56 pm »
Господарите нямат никакъв интерес да спират нито пиратството, нито интернет. Самият интернет ускори плана им с десетилетия според мен... А пиратството е поощрявано от тях тайно, заради мисловният модел, който стои зад него.

И това е добро!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27