Автор Тема: Кадър от "Матрицата"  (Прочетена 39836 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Eon

• Гост
Отг: Кадър от "Матрицата"
« Отговор #45 -: Август 22, 2006, 09:13:46 am »
Един път бях с Хоръс, като изпитах дежа ву...

Той беше свидетел.

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #46 -: Август 22, 2006, 11:21:48 am »
И пищя след това 10 минути :P

Eon

• Гост
« Отговор #47 -: Август 22, 2006, 11:25:57 am »
Не съм пищял, не лъжи хората. Стресирах се просто.

:P

Лъжеш като конспиратор.

Неактивен rPaguHaP

• Четящ
  • *
  • Публикации: 177
« Отговор #48 -: Август 22, 2006, 11:31:17 am »
Слава Богу, терминът "дежа вю" съществува много преди изобретяването на микрочиповете
Е те може да са по-други микрочипове и да ни контролират от когато съществуваме - никой не знае от кога съществува човек (сега може да си мислиш, че е 2006-та година, но времето е относително - например както в Матрицата  :P, може да сме 2753-та). То ако ти натикват мислите в мозъка, каквото и да си мислиш те са ти го вкарали - направили са хора който да се съмняват, който да свяват страх, който да станат исвестни и т.н. - всичко е предварително направено - само се създава илюзията, че времето съществува, че взимат собствени решения, че ти владееш живота си. Все пак някой ден истината ще излезе наяве и тогава любовта ще спаси света  :D
"Всеки от нас е една градина, а градинарят в нея е нашата воля" Уилям Шекспир

Неактивен hakama

• Четящ
  • *
  • Публикации: 160
Re: Кадър от "Матрицата"
« Отговор #49 -: Октомври 25, 2006, 15:30:12 pm »
Horus от какъв носител е свалена снимката ,защото последна цифра не си личи на 100% че е 1ца , че се чудя дали да не дръпна HDTV или да си намеря ДВД-то

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #50 -: Октомври 25, 2006, 22:07:26 pm »
Направи го. Това го взех от форума на Дейвид Айк, нямам идея от какъв носител е :)

Неактивен hakama

• Четящ
  • *
« Отговор #51 -: Октомври 25, 2006, 23:21:41 pm »
ок ,само да го намеря ;D

Неактивен hakama

• Четящ
  • *
« Отговор #52 -: Октомври 27, 2006, 15:17:18 pm »
Дааа... така си и помислих. Странна работа. Аз доколкото знам, филмът Матрицата е правен по Библията, поне първата му част (признавам си, че другите две още не съм ги гледала, но чакат) и един вид е предупреждение към хората. Та въпросът е продуцентите от лошите ли са, или от добрите? ???

как така по библията ,я се обосновете  8)

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #53 -: Октомври 27, 2006, 15:21:16 pm »
ми нищо общо с библията.
Всъщност добре де има,но е по-скоро метафорично и малко засегнато
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

discorder

• Гост
« Отговор #54 -: Февруари 10, 2007, 17:00:37 pm »
Темата дето сте отворили тука е супер...
Аз рядко влизам да разгледам и още по-рядко пиша, но този път наистина имам какво да кажа по въпросите главните идеи.
 Колкото до 9/11, не изключвам вероятността за някаква конспирация, но я смятам за твърде малко вероятна...
   Предполагам че повечето хора тук са чували думата синхрония и знаят за какво става въпрос, т.е. забелязали сте как подобните определени типове събития, мисли или обекти се "привличат" и проявяват странни своиства на свързаност понякога... Основната идея която искам да изложа е че събития носещи силен емоционален или ментален заряд създават интерференция в тъканта на самата реалност (за удобство си представете водна повърхност и вълни по нея)
Искам да отбележа че това което пиша в момента е само хипотеза.
Ами ок, хаиде сега да си представим следната ситуация... ( всъщност ми е малко трудничко да обясня какво имам предвид, признавам си) Имаме събитие А(филма), който се гледа от много хора и чрез техните мисли и особено емоции, чрез мисловните модели които създават зрителите докато гледат филма, се зареждат определени вероятностни предпоставки за събития в бъдещето. (тоест някои неща стават по-вероятни от други за определен
времеви интервал напред, за сметка на други, които пък затихват)
От друга страна, имаме група конспиратори, планиращи провокацията  11 септември 2001 с (вероятно) незавършен и търпящ развитие план за "терористичен акт" .
Като се има предвид че създателите на филма са имали някаква идея какво искат да предизвикат чрез него, но със сигурност не са можелки да предвидят всички ефекти,  можем спокойно да приемем че резултатът  да намерим във филма паспорта на Нео с тази дата на него е пряко следствие от интерференцията на двете събития със силен "медиен" заряд

Абе исках  да пиша малко и за дежа ву, защото определено се знае повече отколкото има тук, но няма да е точно сега

P.S.   Ще се радвам на коментари по този пост

Неактивен rPaguHaP

• Четящ
  • *
  • Публикации: 177
« Отговор #55 -: Февруари 10, 2007, 19:41:40 pm »
Въпроса не е дали, че взривяването на кулите е конспирация - това никой не го оспорва.
Смятам, че е просто съвпадение - числата 9/11 се срещат много често. Някъде имаше цял pdf със снимки от филми и поредици от числа и т.н. 911 даже е телефона за спешна помощ - колко иронично... Мисля си, че след като е станало събитието всяко съвпадение е изглеждало като предупреждение за предстоящото събитие. Не мога да го обясня добре, но смятам че ако гледам филм от 1932-ма година примерно и там видя 9/11, това няма да ми изглежда като предупреждение  :)
Отностно това с мислите и незъзнателното виляние - мисля си че има нещо, ама какво нещо - не знам.
Книгата "Хологравската вселена" може би обяснява по-голямата част от ставащото и как мислите влиаят на "реалния" свят.
« Последна редакция: Февруари 11, 2007, 12:01:40 pm от Horus »
"Всеки от нас е една градина, а градинарят в нея е нашата воля" Уилям Шекспир

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #56 -: Февруари 11, 2007, 01:36:31 am »
Има си тема за 9/11, ако след като я прочетеш още се чудиш дали има конспирация, значи имаш сериоозни проблеми. Това в кръга на шегата, ето и темата http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=1304.0

Има си и тема за Дежа Вю - то  http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=2342.0
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

SCLover

• Гост
« Отговор #57 -: Февруари 28, 2007, 12:08:48 pm »
Всички знаем, че терористите които са срутили небостъргачите са само и единствемо американските управници, но защо им е да остават това като знак във филм от 1999 година? :-\

Heinie

• Гост
« Отговор #58 -: Февруари 28, 2007, 18:05:04 pm »
   Предполагам че повечето хора тук са чували думата синхрония и знаят за какво става въпрос, т.е. забелязали сте как подобните определени типове събития, мисли или обекти се "привличат" и проявяват странни своиства на свързаност понякога... Основната идея която искам да изложа е че събития носещи силен емоционален или ментален заряд създават интерференция в тъканта на самата реалност (за удобство си представете водна повърхност и вълни по нея)

Синхроничностите са нещо крайно интересно и любопитно за наблюдение. Вижте например убийствата на Линкълн и Кенеди. Темата е разсисквана вече във форума - цък тук: http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=301.0 и тук: http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=1941.0

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #59 -: Февруари 28, 2007, 18:06:15 pm »
Всички знаем, че терористите които са срутили небостъргачите са само и единствемо американските управници, но защо им е да остават това като знак във филм от 1999 година? :-\
По същата причина по която секретните организации си представят дейността чрез "фантастични сериали "  ;)

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
15 Отговора
15433 Прегледи
Последна публикация Май 11, 2007, 11:39:30 am
от Jean-Luc Picard
70 Отговора
116412 Прегледи
Последна публикация Ноември 08, 2022, 13:05:52 pm
от paci1
14 Отговора
9487 Прегледи