И аз съм наблюдавал такова светещо тяло и то доста пъти. На пръв поглед е с размери на средно-голяма звезда, движи се долу-горе със скорост на пътнически самолет. Хващал съм го в моменти, в които се движи само в една посока без промяна, но е имало и др. интересни случки. 1вата преди около 2 - 3 години. Наблюдавах небето и се загледах в няколко звезди, тогава обекта беше доста по-голям от нормалното и по първи признаци си го мислих за звезда, защото не мърдаше. Впечатление ми направи това, че просто беше доста голяма светлината като размер в сравнение с другите звезди. Наблюдавах го няколко минути, след което изведнъж започна да се движи и рязко да намалява размерите си в порядъка на 5 секунди се смали до размерите на нормална звезда и продължи да се движи в една посока, докато не го изгубих от поглед. Др. което ми направи впечатление беше това лято на морето, бях на плажа цяла вечер и наблюдавах небето, беше ярко без грам облачност. Видях същия обект да се движи и нали дотогава си мислих, че е някой сателит сигурно в една траектория изгубих го от поглед, след това на същото място, където го видях да минава след около 10мин мина падаща звезда. След около 15мин още една на абсолютно същото място и най-странното е, че след това на абсолютно същото място мина обект на размери видимо по-голям от този на обикновенна падаща звезда. Скороста беше същата като на падаща звезда, обаче траекторията, която измина беше значително по - голяма от нормалното, почти от край до край на небосвода, над който имах видимост и още по-странното е , че на 2пъти се отклони от курса, но отново се връщаше и продължаваше по права линия. Не знам, стана ми странно, отидох и се прибрах 
Подобни обекти съм наблюдавал няколко пъти:
-над Стара планина, гледано от София, края на 2007. Изглеждат като необяснимо ярки, непримигващи светлини, които се движат ниско на хоризонта, бавно и успоредно на планината в посока изток-североизток. Не е спътник, защото свети прекалено ярко, не е и самолет - няма никакви мигащи светлини;
-над Петрич, 1983-84, родителите ми го видяха също в ясно нощно небе светлина, която беше със силата на ярка звезда. Първоначално си мислехме, че е спътник, защото се движеше по права линия в посока юг. Изведнъж светлината спра на място (!) и зад нея по същата траектория успоредно я настигна и застана до нея друга светлина със същата сила, след което двете продължиха успоредно по посока юг;
-над Пирин, 1990-91, гледано от Петрич (беше в онези месеци на кризата когато спираха тока и в малкото провинциално градче нямаше какво особено да се прави, освен да си намерим някаква пейка и да си разказваме вицове и разни случки, докато дойде тока). Всичко стана за 2-3 секунди - появявайки се от запад ярко тяло, което помислих че е падаща звезда направи част от елипса, без да оставя следа, и в мига, в който достигна до над планината, от него се отдели друго светещо тяло (!), което изчезна по права линия зад планината в посока запад, а тялото майка след като направи полуелипсата и пусна другото тяло, изчезна.