Не съм го превеждала. Просто съм попаднала на копие. А ти като имаш оригинала що не го преведеш, та и другите да почувстваме солта в последното изречение
Не мисля, че вица се нуждае от превод, но пък от друга страна младото поколение не зная какво са изгубили загърбвайки руския език. Както и да е, ето специално за теб се постарах да наподобя нещо като превод:
Сътворението на мъжаЕва отишла при Господ и му казала:
- Господи, имам проблем!
- Какъв проблем, Ева?
- Господи, знам - направена съм от теб, дал си ми тази прекрасна градина, всички тези чудесни животни и тази великолепна змия, но въпреки всичко съм нещастна.
- Защо, Ева? - попитал глас отгоре
- Господи, така съм самотна, и до смърт ми омръзнаха тези ябълки
- Добре, Ева, в такъв случай имам решение. Ще ти направя мъж.
- А какво е това мъж, Господи?
- Това ще е едно объркано същество, с множество вредни навици. Ще бъде лъжлив и горделив, но ще бъде по-силен и по-бърз от теб и ще му харесва да ловува и убива. Ще изглежда глупаво във възбудено състояние, но понеже се оплакваш, ще го направя такъв, че да може да удовлетворява физическите ти потребности. Ще бъде глуповат и ще се забавлява с такива детски неща като бой и игри с топка. И понеже няма да бъде много умен, ще му трябват твоите съвети, за да мисли правилно.
- Звучи прекрасно - отговорила Ева иронично кимайки с глава- А къде е уловката, Господи?
- Ами.. ще го получиш при едно условие.
- И какво е то, Господи?
- Както вече ти казах, той ще бъде горд, високомерен и самовлюбен. Така че трябва да му позволиш да си мисли, че е бил създаден пръв. Просто помни тази наша малка тайна. Нали разбираш, да си остане само между нас, жените ...
8<--------------------------------------------------------------------------------------
това е оригиналния превод 1:1
позволявам си обаче, да приложа и един превод, който си мисля че е много по-правдив

Ева отишла при Господ и му казала:
- Ох, Господи, имам Мнооогооо Голям Проблем !
- Какъв проблем, Ева?
- Господи, знам че си ме направил, и си ми дал тази прекрасна градина, всички тези чудесни животни и тази великолепна змия(която за съжаление толкова бързо омеква), но въпреки всичко съм нещастна.
- Защо, Ева? - попитал глас отгоре
- Господи, така съм самотна няма с кой две клюки да разменя, а и до смърт ми омръзнаха тези ябълки - то бива-бива диета, ама като няма на кой да се оплача, че съм качила 3 кила за 2 месеца, за какво ми е?
- Добре, Ева, в такъв случай имам решение. Ще ти направя мъж.
- А какво е това мъж, Господи?
- Това ще е едно объркано същество, с множество вредни навици. Ще бъде лъжлив и горделив (е, не чак колкото теб де), ще бъде по-силен и по-бърз от теб (особено когато го гониш с точилката) и ще му харесва да ловува и убива. Ще изглежда глупаво във възбудено състояние (а ти два пъти повече), но понеже се оплакваш, ще го направя такъв, че да може да удовлетворява физическите ти потребности (освен когато не те боли главата). Ще бъде глуповат и ще се забавлява с такива детски неща като боя и игрите с топка. И понеже няма да бъде много умен, ще му трябват твоите съвети, за да мисли правилно(и да постъпва точно обратното на това, което му казваш).
- Звучи прекрасно - отговорила Ева иронично кимайки с глава- А къде е уловката, Господи?
- Ами.. ще го получиш при едно условие.
- И какво е то, Господи?
- Да не искаш да ти го заменя с друг след няколко дни, защото си чула от съседката че имало по-нов модел.