Не съм го превеждала. Просто съм попаднала на копие. А ти като имаш оригинала що не го преведеш, та и другите да почувстваме солта в последното изречение

И, айде още едно Сътворение..Надявам се да е оригинал ...или поне добро копие
Сътворението но света(или как Господ се опита да откаже цигарите)
Господ беше полегнала на един облак и допушваше последната цигара от пакета “Ейнджълс”. Изведнъж се чу глас:
- Колко пъти съм ти казвал да оставиш тия боклуци?
- Оо,Петре,звучиш като Луцифер преди да започне да се прави на лош.
- Сериозно ти казвам, това само ти трови здравето!
- И като ми го трови какво? Да не да умра по-млада?
- Ти не можеш да умреш по-млада…
- Знам бе! Ох, никога не си разбирал от майтап!
- Може би са виновни майтапите ти…
- Добре кажи ми какво да направя като не мога да ги откажа?
- Ами, имам една идея…
- Казвай.
- Ами в млечния път има едно свободно местенце, ама ще ти го покажа само при едно условие. Докато създаваш каквото там ще създаваш, да не запалиш нито една цигара.
-Моля??! Ти нормален ли си бе,Петре? Как така нито една?
- Нито една… Плюс това ще се хванем на бас и ако спечелиш, т.е. не запалиш нито една цигара ще ти купя кутия от най-скъпите пурети.
- Ами ако загубя?
- Тогава ще трябва да направиш творението си цирк, защото старата трупа се разпадна - имахме проблеми с акробатите…
- Ооо, добре, добре! Съгласна съм! Кога мога да започвам?
- Ами когато поискаш… Ето ти адреса.
И така цялото небесно и адско население започнаха да залагат дали Господ ще успее да се справи със задачата си. Дори се откриха пунктове, в които се правеха официалнитие залози.
Господ реши, че ще започне в понеделник, понеже в неделя имаше среща с адвоката си за да обсъдят продажбата на вилата на Бахамските облаци.
В понеделник рано сутринта Господ стана, облече се и отиде на адреса който му даде Св.Петър. Беше красиво местенце, а и не беше много голямо.
И Господ запретна ръкави.
Поогледа се малко и реши, че трябва да има ден и нощ. Щракна с пръсти и от едната страна стана ден, а от другата нощ.
- Еее, добре стига толкова за днес! Достатъчно се уморих. А как ми се пуши... Само една цигара ще си запаля...
Но изведнъж се чу глас:
- Внимавай много че ще се разминеш с пуретите!
- Ооо, добре, ама как ми се иска да усетя прекрасния дим...
Но Господ се сдържа и на следващия ден реши да създаде небето. И на небето сложи малки облачета точно като тези които издишваше когато пушеше от любимите цигари. И реши да спре до тук за вторник. Обаче пак й се припуши. И тъкмо посегна към пакета с цигарите и се чу глас:
- Не пипай цигарите, че съм заложил на теб много пари!!!
- Ооо,Луцифер що не си гледаш твоите работи, а?
- Ако пипнеш цигарите ще взема няколко ангела при мен да ми мият казаните!!!
- Ооо,добре,добре!
И вторник също беше преживян без цигари.
Дойде сряда.
- Ха сега да видим какво още трябва... Ааа да! Щом има нощ и ден ще трябва да има и две среди за живот. Ще има суша и много вода която да я разделя.
- Готово! - възкликна Господ - Само,че имам още малко време, а така ми се пуши, че ще е по-добре да се занимавам с нещо. Сетих се!!! Знам какво ще създам!!! Ами тютюн естествено!
И така Господ създаде тютюн и негови подобни.
Дойде и сряда, а Господ все още не беше запалила нито една цигара, не беше вдишала нито един път прекрасният дим.
- Леле, днес ще бъде много трудна работата.
И наистина беше намислила да направи много неща, понеже не беше спала изобщо. Все пак за да не мисли за цигарите трябваше да си отвлича вниманието с нещо.
И така тя реши да създаде слънцето.
- То ще свети точно като горящия връх на цигарата - извика Господ и с усмивка на уста създаде слънцето.- Сега е време и за това което ще свети през ноща. Ето тук ще е Луната а около нея ще светят звездите. Е, днес направих доста! Ще си ходя, че ако поостана още малко ще се изкуша... вече започвам да се изнервям...
След дългата и трудна нощ без никотин дойде и четвъртък. Господ беше в мнооого лошо настроение.
- Сега ще създам нещо което да оправи равновесието. Какво значи това!? Няма да има само красота на тоя свят,я!
И създаде влечугите. Те плъзнаха по сушата.
- Какво? Да не би случайно да си на ръба на силите си, а? - изсмя се от някъде Петър.
- Спри да се бъзикаш с мен! Та аз съм Господ!!! Искам веднага да ми дадеш никотинови лепенки!
- Ама това не влиза в уговорката!
- Давай лепенките гадино!!!
- Еее, добре, де ето!!! Обаче това е единствения компромис, който правя!!!
След като сложи лепенките настроението на Господ се пооправи и тя реши, че щом като е създала нещо толкова противно е време за малко красота. И направи птиците.
Събота. Денят който Господ беше определила за последен работен.
- Сега ще направя една смесица между влечугите и птиците.
Щракна с пръсти и се появиха животните.
- А сега е време да създам и най-висшето същество!
Но доброто настроение на Господ нямаше да е за дълго. Действието на никотиновите лепенки свърши и тя започна да се изнервя...
- Но нека да започвам! Първо ще създам мъжа!
И създаде Господ мъжа.
- Ще взема едно ребро от този идиот и ще създам жената!
И жената беше готова, но...
-Егати тъпотията!Нек`ви двама идиоти тука! И ако си мислят, че ще им дам целия си разум много се лъжат!
-Аре влачи!- извика Господ и стана човека жива душа.
Последният ден щеше да бъде най-труден. Него Господ беше определила за почивка. А почивката означаваше кафе, а кафе без цигара е като Луцифер без тъпите си шеги!
- Не мога, не мога повече! - повтаряше си тя докато се разхождаше около една ябълка. - Нека ти! Проклинам те! Ти ще си по-отровна и от цигарите! - извика Господ и изрита с всичка сила дръвчето.
- Какво по дяволите правиш?! Сега мислиш да унищожиш всичко. което създаде ли?
- Не ми се бъркай в работата, Петре! - изкрещя Господ, щракна с пръсти и в ръката й се озоваха цигара и запалка.
- Недей!-извика Петър, но вече беше късно. Господ дърпаше лакомо от цигарата.
- А така!!! Сега вече си имаме нов цирк!
- Какво? Не е честно! Как така творението ми ще се превърне в цирк?
- Ами ето така, изгуби баса!
И Господ със сведена глава предаде на Петър дистанционното на Земята.
Последваха изключително успешни хилядолетия в развитието на цирковото изкуство. Небесните и адските същества се наслаждаваха на наистина много добри спектакли: Древногръцките примитивни вярвания и опити да се доближат до знанието, след това римляните..., на тях дори им пратиха подставено лице за да стане по-забавно. Дойдоха и варварите и средновековието и тъкмо когато нещата позамряха Св.Петър прати Майкъл Джексън да поразведри обстановката. Последното изключително интересно актьорско превъплъщение се нарича Азис и има изключителен успех на небето. Дори се продават тениски с неговия лик и всички ангели са си купили.
Какво ли ще е следващото......?