Автор Тема: The Secret  (Прочетена 126159 пъти)

0 Потребители и 7 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
Относно: The OPUS
« Отговор #180 -: Декември 20, 2008, 20:29:23 pm »
Фен сте на "Тайната" и вече няма тайни за вас? Прочели сте книгата, но не ви стига? Искате още? THIS SUMMER!!!... ;D ТЯ се завръща! С нова опаковка, но със същия актьорски състав ;D Напълно безплатно, освен ако не си американец и не си свикнал да си плащаш ;D Продължението на епичната сага е вече тук! Затегнете коланите! Сложете каските! Защото информацията, която ще ви даде филма този път е просто... последният пирон, който ще промени живота ви ЗАВИНАГИ!!! И ако не вярвате на жълти ревюта като моето, вижте американското:

You have seen “The Secret”… now its time for you to create your OPUS. There is a buzz in the air, since the world was exposed to the amazing lessons on the law of attraction through “The Secret” a true masterpiece. The secret opened our eyes to the truth that we can all have prosperity and abundance in our lives if we first create it in our minds.

And now it’s arrived. A truly inspirational movie. That shows us that there is no longer “a secret”.

The Opus shows us that we can truly create our own masterpiece.

WooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooW duuuuude!!! Още четеш, а не сваляш от zamunda? Какъв мъж си ти?!

След "Тайната" последва най-голямата финансова криза. След ОПУС бог да е на помощ на света :P

Можете ли да устоите на тези усмихнати американски лица? Аз не мога повече от 3 секунди. Другото си е просто световен рекорд :P

П.С. - Търсим преводачи с горещи сърца :P

С.П.С. - О, гледам че са се намерили вече :P
« Последна редакция: Декември 20, 2008, 20:38:50 pm от H. »

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
Относно: The Secret
« Отговор #181 -: Декември 23, 2008, 20:51:10 pm »
Хората са луднали по тази тъпотия "Тайната". Мислят си, че са открили нещо супер специално и възвишено и не слушат, като се опиташ да им обясниш, че не е така.
В началото имаше предложение да пуснат този филм по време на лекции в университета, добре, че се изсмях като някой селянин и тези мераци отминаха.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #182 -: Декември 24, 2008, 06:32:43 am »
Хайде де, какво стана!?!? Да не се изчерпа темата  :) :-\Joro да не ме забрави  :o
   Жоро от доста време не живее пред или чрез компа. :-\

Не бе ли достатъчно, че "Тайната" насочи вниманието на някои хора към тайната на други хора?
   Филма бил подтиквал към бездействие и отнесено замечтано вегетиране?
   Не казвал истината или поне не цялата? (къде пък сти видели цялата истина на едно място?)
   Нима искате вълшебното хапче?
   Всичко да бъде казано и научено от:
         1 филм
        1  книга
       1 отговор
      1 прозрение
     1 откровение
   ?   ?   ?   ?   ?   ?   ?

Това е негласното желание на някои писали тук по темата. Къде остана личното достижение?
   Какво ви "топли", че някой Ви е споделил истината? Имате ли умението да оцените предложеното, ако Ви бъде предложено? Дори да сте научили фактите чрез някой от горните извори, каква полза? Когато си тръгнете от този свят взимате само усвоените и приложени умения и знания (т.е само валидните принципи). Теорията остава за евентуална по-късна реализация.

Ако темата е за филма "The Secret" - нямам какво да кажа.
   Ако темата е за темата на филма ... по-голямата нужда е не да се говори/пише, а да се живее.
   Така мисля в момента.

-----------------------
   ПослеСлов за конспираторите:
Видяхте ли илюминатската символика в писанието ми?  ;)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Xpuctoc Muxaul

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 447
  • Виждам мислите ти!
« Отговор #183 -: Декември 24, 2008, 13:07:16 pm »
Четете между редовете.
Цитат
След като се освобождава от нагона към смъртта, Ленард е завладян от идеята за физическото безсмъртие. Един от проблемите, пред които се изправя обаче, е, че авторите на повечето книги на тази тема, са умрели. Един от тях, свещеник от Църквата за религиозни науки на име Хари Гейз, автор на книгата Как да живеем вечно, умира точно когато отива да изнесе втория цикъл от лекции на тази тема в холивудския клон на църквата.
Ленард Ор
"Откажи се от навика да умираш"

Неактивен July

• Четящ
  • *
  • Публикации: 242
« Отговор #184 -: Декември 24, 2008, 16:14:53 pm »
Цитат
Не казвал истината или поне не цялата?

Тайната, истината или каквото и да е там,  дори да се премени в ярко червен костюм на зелени точки,  огромна шапка с паунови пера и да подскача на един крак в центъра на площада и да пее гръмко одата на радостта, пак има хора, дето няма да я видят. 

Изглежда най-явното нещо е най-тайното.

Весели празници на всички!

Неактивен rump

• Четящ
  • *
  • Публикации: 46
  • това не съм аз ;)
« Отговор #185 -: Декември 25, 2008, 21:12:01 pm »
За последно, като влизах тука темата беше заключена.Не знам защо :-\ Искам просто да ви цитирам думите на българи в чужбина,от алтернативен форум.Коментарите и изводите си остават за нас  ;)
"...ако сте в чужда страна забравете това вечно търсене на "кирливите ризи"на домакините само да си докажете, че и тия "Не са мал"-насладете се на хубавите неща в живота и на красотата която ви заобикаля, радвайте се на малките неща и забравете това което не искате да идва в живота ви и ще видите,че дните ви ще придобият друг смисъл.
Когато имам свободно време сядам и си представям, че нещата които искам да
станат в моя живот вече са факт-някои вече се материализираха. Като тръгна да шофирам и трафика на Лондон и особено ако бързам си представям как имам само зелен сфетофар и потокът коли в който се намирам тече по-бързо от останалите-дори виждам ясно, че намирам и място за паркинг. Случвало ми се е да бързам за някъде и мислено искам да стигна на време-в 8 от 10 случая стигам или навреме или само с една две минути закъснение. Ще речете-съвпадение. Ама нека да е съвпадение-важното е, че в моето съзнание законът си е свършил работата.
Целта на филма е да накара хората да гледат ведро на нещата-да подхванат това с което искат да се занимават с вярата, че то ще стане и крайният ефект ще е положителен. И е положителен-поне за мен-защото започвам денят си мислейки, че "Днес ще ми върви".Опитайте се да премахнете всички думи с негативен оттенък от съзнанието
си-виждайте красота и възможностти около себе си.

След като се изолирах от подобни негативни новини, аз започнах да се виждам
като успял във всичко с което се захвана-например имам визията, че живея в
красив дом край някое малко богато село далеч извън Лондон- и ми става едно
хубаво на душата. Предпочитам това чувство пред гадното чувство на несигурност и страх което насаждат медиите-затова и не гледам ТВ(-продадох го на e-bay.)
Между другото хората с много пари не гледат ТВ-те изживяват в действителност това което обикновения човек гледа на екрана. Имам контакти с хора които разполагат с пари от рода на Ј500-600 000 000 и си нямат на идея какви предавания текат по ТВ-щото нямат време за това-Когато те работят-бачкат и то яко по 18-20 часа на ден. Когато почиват-е,няма да ви казвам какво става тогава,че ще съжалявате защо сте се родили, но ТВ не гледат определено! Имам Компютър с който мога да избирам какво да влезе в съзнанието ми.Предполагам много народ сега ще рече-"Тоя е хахо!"-ама пък на мен не ми дреме-важното е, че се чувствам прекрасно и материалните неща които виждам засега само в съзнанието си един ден много скоро ще се материализират."
« Последна редакция: Декември 25, 2008, 21:18:55 pm от rump »
няма "не мога" има само "не искам"

Неактивен Una

• Четящ
  • *
  • Публикации: 229
Относно: The OPUS
« Отговор #186 -: Януари 03, 2009, 04:12:33 am »
Фен сте на "Тайната" и вече няма тайни за вас? Прочели сте книгата, но не ви стига? Искате още? THIS SUMMER!!!... ;D ТЯ се завръща! С нова опаковка, но със същия актьорски състав ;D Напълно безплатно, освен ако не си американец и не си свикнал да си плащаш ;D Продължението на епичната сага е вече тук! Затегнете коланите! Сложете каските! Защото информацията, която ще ви даде филма този път е просто... последният пирон, който ще промени живота ви ЗАВИНАГИ!!! И ако не вярвате на жълти ревюта като моето, вижте американското:

You have seen “The Secret”… now its time for you to create your OPUS. There is a buzz in the air, since the world was exposed to the amazing lessons on the law of attraction through “The Secret” a true masterpiece. The secret opened our eyes to the truth that we can all have prosperity and abundance in our lives if we first create it in our minds.

And now it’s arrived. A truly inspirational movie. That shows us that there is no longer “a secret”.

The Opus shows us that we can truly create our own masterpiece.

WooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooW duuuuude!!! Още четеш, а не сваляш от zamunda? Какъв мъж си ти?!

След "Тайната" последва най-голямата финансова криза. След ОПУС бог да е на помощ на света :P

Можете ли да устоите на тези усмихнати американски лица? Аз не мога повече от 3 секунди. Другото си е просто световен рекорд :P

П.С. - Търсим преводачи с горещи сърца :P

С.П.С. - О, гледам че са се намерили вече :P
Колкото и да съм предубедена не мога да не се възхитя на изказа ти...
И друг път не ми взимай думите от устата... (ако си кавалер)
Поредната сладникава, реклмна медийна боза...
Е познанието е нещо, което не може да се крие дълго време. Затова пък, може да се използва за твърде тесни интереси, в които тук пишешите едва ли влизат...
И така народе сега вече ни се обяснява как да ИСКАМЕ нещата още по-ефективно. Вече ТРЯБВА да ги искаме с мозъка, сърцето и други часто от тялото сигурно...
Изобщо цялото ни същество да бъде впрегнато в едно голямо ИСКАНЕ и ПРИВЛИЧАНЕ на неща... Най-вече къщи, коли, дрехи... други хора също...
---
---
ПС между другото издържах цели 5 секунди...
 :D
« Последна редакция: Януари 13, 2009, 13:10:27 pm от Una »

Неактивен Una

• Четящ
  • *
  • Публикации: 229
« Отговор #187 -: Януари 13, 2009, 12:49:18 pm »
Искам да кажа, че най-накрая намерих време и си направих труда да гледам филма.
На тези, които са силно впечатлени от него, ще кажа да прочетат първите две книги на Верищагин. Във втората книга (така мисля, ако не съм забравила) или може би третата тези неща са обяснени много по-подробно, без излишни медийно-рекламни методи. Освен това темата за формулирането на целта я има и в трудове по НЛП(нервно лингвистично програмиране).
И на двете места нещата са обяснени много по-пълно и подробно отколкото във филма. Да не говорим, че във филма има доста пропуснати моменти(може да не им е стигнало времето), като например начина на формулиране: той трябва да е изцяло позитивен. Т.е. освен, че трябва да идва от сърцето не трябва да е съставен с негативна конструкция, съдържаща частицата "Не" или други подобни (които знаем, че подсъзнанието не възприема). Например: "не искам да съм дебела" е неправилно конструирано и подсъзнанието ще го възприеме така. Правилния подход е позитивното ФОРМУЛИРАНЕ "Искам да отслабна"
Има и много други неща. Верищагин например описва това в няколко етапа: формулиране на целта, път за постигането й (естествено ние не знаем как ще стане, но набелязваме основни начини, които в момента смятаме за подходящи)... Етапа за крайното удовлетворение от постигането - трябва да знаем дали постигането на това нещо ще ни донесе наистина положителни емоции.. Имаше и още май.. Но накрая едно нещо, което не се споменаваше във филма: а то е: нещо като "дистанциране от желанието" Т.е. формулираш го, визуализираш начините, хората, които биха ти помогнали, също крайното удовлетворение и след това... някак го оставяш за малко настрани... За да може да се случи...
За Визуализацията много полезна е НЛП - (Верищагин използва същия метод)
тук се включват всички сетива. Как изглежда вашата цел, как мирише, какъв звук издава, каква е на допир, на вкус, движи ли се... Това са основните модалност.. Всяка една има субмодалности....
Другото - модел на точността (НЛП) е ясното формулиране на целта...
След това имаме нещо като "оценка" на целта - да е съизмерима, достижима, реалистична и уместна. Това не се спомена никъде във филма - аз бих добавила "ОК, знаем вече за закона на привличането, но има други вселенски закони. Какво става, когато изпаднем в противоречие с тях?" Например, силно желаем нещо, използваме закона за привличането, но не се съобразяваме със закона за кармата, и... изпадаме в ситуация, в която си казваме: Защо ми трябваше това? И достигането на целта вместо удовлетворение ни носи нещастие и бреме, защото се оказва, че влиза в противоречие с други космически закони или дори с наши собствени цели...
Затова мога да кажа, че според мен филма определено е построен едностранчиво. Някои моменти се акцентират прекалено, други - много по-слабо, а доста важни неща изобщо не се споменават...
За хора, обаче незапознати с тези принципи филма определено звучи твърде правдоподобно - както рекламите, в които "зъболекаря" ви убеждава колко "полезна" е представяната от него паста за зъби (това между другото отново е НЛП похват - използване на "признати" от обществото "капацитети", за внушаване на определени неща)
--------------------------------
Все пак във филма има някои интересни моменти, но забравяйте най-важното:
"Think by yourself"

Неактивен UpsideDown

• Четящ
  • *
  • Публикации: 228
« Отговор #188 -: Януари 16, 2009, 23:54:04 pm »
А защо всички трябва да звучат толкова.... алчно и гадно.Уна това за което си писала,само като напишеш името на автора в Гугъл и излиза някаква негова школа,където твърдят,че без нея дори и да четеш книгите,не се надявай да постигнеш нещо,степени,енергиен пост в някакъв хотел,% от парите ако доведеш твой приятел и ПАРИ,ПАРИ,ПАРИ !Две минути четене,бяха предостатъчни.. За какво благополучие и успех и всякаквите му простотии които се изписаха тук може да става навъпрос,след като човека,който използва това нещо,чак книга написал за него,ламти за още пари /книги,курсове,школи и т.н/.

Как пък един решил да покаже на нас,обикновенните хора тази "тайна" или както и да го наречем,не го пусна безплатно...ей така? Предполага се,че щом толкова много се пише за това нещо,би трябвало да има доста богата практика и да е усвоил принципа... и материални блага  :P Нали така беше - давай за да получиш?Е какво даваш,като реално вземаш...и то доста  :D

Отговора "те еди кои си сили го напътствали да пусне книгата и другите и производни и така да получи,това което е искал" е абсурден...

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #189 -: Януари 17, 2009, 00:21:44 am »
Ми аз колко пъти писах че е типичен пример за финансова пирамида даже без да съм го видял това дето го писа UpsideDown  ;) Схемата е много ясна и почти винаги е една и съща - продава се нещо дали ще е книга, курс,двд или т.н няма значение в  чийто текст, инфо или както искате го кажете ви обясняват как ще  спечелите много пари и винаги обяснението е  - като продавате и вие подобно "инфо"  ;). Започналите схемата винаги са на печалба докато продавачите на илюзии не станат прекалено много  ;)

Неактивен rump

• Четящ
  • *
  • това не съм аз ;)
« Отговор #190 -: Януари 18, 2009, 22:49:28 pm »
ха ха  ;D UpsideDown и Alien отново са тук.Очакват ни бурни и забавни дни.  :D С нетърпение очаквам техните дълбоко разтъстващи откровения, които стигат чак до дъното на душата ми  laugh .Между другото исках да изкажа моето мнение за филма The opus.Честно да си призная, очаквах да е нещо повече  от The secret,но уви.Направо се изненадах като видях какво са измъдрили  :o Ако беше made in Europa, както и да е,нямаше да се учудя.Но what the fuck was that  :-\ :o
« Последна редакция: Януари 18, 2009, 22:53:00 pm от rump »

Неактивен UpsideDown

• Четящ
  • *
« Отговор #191 -: Януари 18, 2009, 23:35:49 pm »
Дай един плитък и неразтърсващ отговор на това за което писахме  :P

И аз мога да иронизирам всяка една минута от филма + коментарите досега в темата,ама едно,че не ме оставят и друго - какъв е смисълът ? Ще я нищим ли тая тайна или какво ?  :D

Неактивен rump

• Четящ
  • *
  • това не съм аз ;)
« Отговор #192 -: Януари 20, 2009, 21:07:38 pm »
Дай един плитък и неразтърсващ отговор на това за което писахме  :P ...
Не съм сигурен за кой по-горен пост искаш коментар  :-\ Но ще приема че е за последния.
...Как пък един решил да покаже на нас,обикновенните хора тази "тайна" или както и да го наречем,не го пусна безплатно...ей така?... :P Нали така беше - давай за да получиш?Е какво даваш,като реално вземаш...и то доста  :D ...
Първото нещо което ми хрумва е, че за да достигне ....да речем ,конкретния филм до "тебе", са наети сценаристи, актьори, продуценти...аниматори и т.н. и т.н.Аз до колкото знам тези хора не работят безплатно  ;) Техния труд е обезпечен с някакви средства.Да кажем че ти си инвестирал в осъществяването на този филм  ;D Само като споменах "инвестирал", се сещам че ще очакваш и някаква възвращаемост на инвестицията.Друг е въпросът, дали конкретните автори, учени, психолози и т.н. в филма са участвали без комисионни  :-\ Според мен, самото участие си е награда.Добиваш популярност.Какво повече може да желае даден автор  ??? Ако е така , може да се каже че главните лица в филма безплатно са изложили своите виждания, и едновременно с това са спечелили ,добивайки популярност сред зрителите  :D Това е което успях да измъкна, като информация от матрицата :D
« Последна редакция: Януари 20, 2009, 21:10:04 pm от rump »

Неактивен UpsideDown

• Четящ
  • *
« Отговор #193 -: Януари 21, 2009, 13:45:14 pm »
Защо ти е да инвестираш и да очакваш пари после ? Нещото там/при всеки автор е различно,но да речем Вселената/ ти дава каквото си поискаш + това,колкото повече даваш,толкова получаваш,нали ? Щом пишеш книги,правиш филми,семинари и т.н,се очаква да владеш този закон,"тайна" и т.н много добре.Колко му е/при положение,че вече си намерил начина да изкарваш,това което искаш/ да платиш на целия екип за заснемането на филма и да го разпространиш безплатно? Така даваш надежда,радост и по-добър живот на хилядите/бройката е повече,ама не всеки успява да се справи с трудната задача да иска  :D / които го разберат....и така би следвало,ти да получиш реакцията на Вселената за това което си направил и щом е добро,къде е проблема ?

Получава се парадокс,с това което казват книги,филми и "учени" и това което виждаме в действителност.

Неактивен rump

• Четящ
  • *
  • това не съм аз ;)
« Отговор #194 -: Януари 29, 2009, 21:24:10 pm »
Защо ти е да инвестираш и да очакваш пари после ?
Човече, мисля че това е най смешния въпрос който съм срещал напоследък.Но мисля че отговорът можеш да го намериш и сам  ;) "Колко му е/при положение,че вече си намерил начина да изкарваш,това което искаш..."Сигурен съм че ако вникнеш поне малко в това което си написал, ще намериш отговор и на този въпрос.Не вярвам някой да си е пожелал да стане спонсор на целия свят, та било то и самия Д.Тръмп  laugh 
...ама не всеки успява да се справи с трудната задача да иска ...
Това вече едва ли е по вина на лицата от филма.Ако се замислиш, дори и да идваше филмът безплатно по кината,мислиш ли че някои щеше да те пусне вътре без билет.Все пак и работещите там са хора, и те трябва да ядат.Сигурен съм че някъде са го пускали и безплатно, но се съмнявам да е масово  :o За това как филмът не се разпространявал безплатно и как всеки ламти за пари...има хиляди варианта по въпроса.Но след като нито аз, нито ти сме запознати с цялата процедура по разпространението и самото заснемане на филма ,можем само да гадаем и да си чешаме езиците тука  :) И дори да не искаш да си го признаеш,ако само се замислиш ,намерило се е начин как филмът да достигне до теб, и то ... напълно безплатно  :-\
« Последна редакция: Януари 29, 2009, 21:52:38 pm от rump »

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
3 Отговора
7111 Прегледи
Последна публикация Декември 08, 2005, 15:46:18 pm
от H.
TOP SECRET-MAJIC autopsi alien report

Започната от globalufos НЛО

1 Отговора
5586 Прегледи