Автор Тема: Какво знаем за българите и българския език  (Прочетена 155704 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен daskala

• Пишещ
  • Публикации: 611
Re:Какво знаем за българите и българския език
« Отговор #330 -: Март 11, 2010, 16:09:56 pm »
Не ги подкрепям, просто не ме интересуват.

Еон,ако си добър българин,би трябвало да те интересуват.Това го правят само хора с комплекси,които не се интересуват особено от България и нямат национална гордост.

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #331 -: Март 11, 2010, 16:17:18 pm »
daskale, аз например съм българин и се гордея с това, че АЗ съм българин. Изобщо не се гордея и вече май май не ми пука, че на разни двуноги дедите им са били българи...
Трябва да разберем, че има по-висши неща от кръвта и цвета на кожата.
Какво знаем за българите ли?
Слушат чалга, пишат на латиница, като пишат 50% немогат да свържат 2 изречения... да продължавам ли?

Като чета разни неща, за времената преди 1000-2000 години и настръхвам...да!
Обаче като изляза на улицата нещата май са по-други. За съжаление.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #332 -: Март 11, 2010, 17:12:07 pm »
      Важното  е  какво  правиш  за  българщината,  какво  правиш!!!!!! 
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен Thoth

• Четящ
  • *
  • Публикации: 20
« Отговор #333 -: Март 11, 2010, 19:54:15 pm »
Не ги подкрепям, просто не ме интересуват.

Еон,ако си добър българин,би трябвало да те интересуват.Това го правят само хора с комплекси,които не се интересуват особено от България и нямат национална гордост.

Въпросът е доста спорен. Ако видиш някой, който според общопиретото мнение има всички поводи да се гордее, но не го прави значи ли това, че има комплекси. От кога гордостта е положителен показател за нещо, а не симптом на егото. Комплекси по-скоро има този чийто живот е празен,безсмислен,няма истинска цел, поради което има нужда да се гордее с постиженията на някой друг и всеки път се зaсяга лично когато въпросната гордост не е споделяна от себеподобните му. Такова отношение е обидно за егото защото показва че избраният повод за гордост в случая националната принадлежност(кaквaто и да е тя) не е универсален и общовалиден за всички. Именно опита за налагане на собствен повод за гордост, като общовалиден за всички говори за нуждата за одобрение, която пък е продиктувана от чувство за малоценност.
« Последна редакция: Март 11, 2010, 20:14:47 pm от Thoth »
Art thou ignorant, Asklepius,that Egypt is the image of Heaven, or what is more true, a translation

Неактивен ALive

• Четящ
  • *
  • Публикации: 106
  • :::::::swwxe20a40:::::::::::::
« Отговор #334 -: Март 14, 2010, 02:23:11 am »
daskale, аз например съм българин и се гордея с това, че АЗ съм българин. Изобщо не се гордея и вече май май не ми пука, че на разни двуноги дедите им са били българи...
Трябва да разберем, че има по-висши неща от кръвта и цвета на кожата.
Какво знаем за българите ли?
Слушат чалга, пишат на латиница, като пишат 50% немогат да свържат 2 изречения... да продължавам ли?

Като чета разни неща, за времената преди 1000-2000 години и настръхвам...да!
Обаче като изляза на улицата нещата май са по-други. За съжаление.
И като слушат Поп-Фолк или Някаква  такава електрона музика, примерно Dance и какво от това??? Ако си Българин каква норма трябва да се спазва за да си българин???Чалгата си е чалга ,Поп-Фолка си е Поп-Фолк има разлика ,но някои не правят .Това е жалко за тях . :lol: Аз гледам сайр само !!! :hi:
Не смятам ,че задължително трябва да слушам фолклор  за да съм Българин.
За да сме Българи обезателно трябва да носим потури и да не ядем свинско, да не пием ракия ,да не пием бира ли???  :drinks:  ;D
Или за да сме Българи трябва да сме по- харашо, да пием водка и да слушаме Веселин Маринов ,така ли???
Изберете нещо!!!Изберете едно !!!
(Филмите) .Гледанeто на  турски сериали ,български и американски филми и сериали по няколко думи : Турските филми са големи драми ,наблягат на плача и винаги търсят някой да ги съжали ,аз лично харесвах  Гордата Аси  .В турските филми ми харесва това ,че турците се показват в различна светлина, която аз не познавах-(съвремени са)  . Американските:американците поне кино могат да правят  , правят интересни филми ,които на мен ми допадат . А пък българското кино измря много отдавна. И това всеки българин може да ти го каже .В България кино няма .Последния филм  Забранена любов не ми хареса . ПС:РАЗНОБРАЗИЕ КОЛКОТО ЩЕЩ: ОТ ХАМЕРИКАНСКИ ,ДО ФРЕНСКИ ТА ЧАК ДО  ТУРСКИ. ;D  :lol:
Относно латиницата и кирилицата ,еми по -форумите си има правила има си Модератори които се грижат за реда . Който иска да пише например на арабски ще намери арабски форум и ще си пище там . :blum2:

Peace !!!
daskala Каза:''Какво толкова лошо има един народ да се разхожда ГОРДО в своя национален модел на облекло."

- Не мислиш ли ,че  е малко  смешно в тоз съвремен свят да се правят хората  на палячовци и шутове???Малко е нагло не мислиш ли???Остава всички да нахлуем потурите и бай ганьовите  дрехи ,да налузим дисагите и да се нагласим за семейна снимка .То други дрехи не сме имали по ония времена ,освен потури и дисаги, друго на дали е имало.
И едно магаре и сме готови  :rofl2:
Представятели си на какви подигравки ще сме подложени от страна на: САЩ ,Румания,Македония,Германия,Англия,Турция и т.н. Ще  кажат я гледайте Българите савсем са издухали супите .  ;D Ми праиш смешки,брао  .  :lol:
« Последна редакция: Март 14, 2010, 03:02:27 am от ALive »

Неактивен Гален

• Пишещ
  • Публикации: 814
« Отговор #335 -: Март 14, 2010, 08:19:46 am »
ALive, положението при теб е зле, даже много зле. Не ме питай защо! Няма да ме разбереш.
Гледай бирата да не се стопли и мръвката да не прегори на скарата..! :)
« Последна редакция: Март 14, 2010, 08:21:35 am от Гален »

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
« Отговор #336 -: Март 14, 2010, 13:24:20 pm »
Трябва да си върнем добрите стари български морални и материални ценности, които бяха до средата на 70.те години на 20 в.Тогава 60-80% от българите бяха по селата и малки и по-големи градчета, където им беше естествената среда, природата, въздуха, обкръжението от близки и познати.
Откъснати от корена, лесно се забравят и моралните ценности.Няма ги хората, които са те карали да ги уважаваш и спазваш. И т.н.
Другото е прекаленото отдаване на материалното, и високия стандарт. Защо ?

« Последна редакция: Март 15, 2010, 00:31:23 am от marhs »

Неактивен Peacekeeper

• Много Писал
  • Публикации: 2 131
« Отговор #337 -: Март 14, 2010, 16:44:26 pm »
Арийци ли са българите е основният въпрос :)

Неактивен neoforcefreak

• Четящ
  • *
  • Публикации: 15
« Отговор #338 -: Март 14, 2010, 18:08:17 pm »
Арийци.

Неактивен Raw Deal

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #339 -: Март 14, 2010, 18:34:44 pm »
Цитат
Бели арийци

Белите арийци са част от арийската раса, отличават се от индо-арийците с белия си цвят на кожата. Според приблизителни оценки броят на белите арийци е около 1 300 000 000 души.

Според броя на населението, половината населява Европа, следват Северна Америка, Южна Америка, Азия, Африка и Океания.

Цитат
Индоарийци

Индоарийците са народите, говорещи индоарийски езици, клон от семейството на индоевропейските езици, днес говорени от около 1 000 000 000 души, основно в Южна Азия, където са мнозинство. Те са част от индоевропейците.

Най-голям брой индо-арийски народи населяват Индия - 821 млн. души, следват Пакистан - 164 млн., Бангладеш - 150 млн., Непал - 26 млн., Шри Ланка - 14 млн., Малдиви - 300 хил.

Средновековие
Смята се че циганите са напуснали Индия около 10 век.

това пише в уикито ;)
Dreams are messages from the deep.

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
« Отговор #340 -: Март 14, 2010, 21:53:40 pm »
Арийци.

Е и какво от това.Кое ни е добрето?

Неактивен Zarathustra

• Четящ
  • *
  • Публикации: 49
« Отговор #341 -: Март 14, 2010, 23:27:40 pm »
Трябва да си върнем добрите стари български морални и материални ценности, които бяха до кредата на 70.те години на 20 в.Тогава 60-80% от българите бяха по селата и малки и по-големи градчета, където им беше естествената среда, природата, въздуха, обкръжението от близки и познати.
Откъснати от корена, лесно се забравят и моралните ценности.Няма ги хората, които са те карали да ги уважаваш и спазваш. И т.н.

До голяма степен съм съгласен с теб. И да, това дали българите са арийци или не, не знам какво значение има. Като гледам средностатистическия "американски ариец", нямащ никакви идеали в живота, въобще не ме интересува дали сме арийци или не.

Само искам да спомена, че "добрите стари български морални и материални ценности" за мен са естествените човешки ценности и мисля, че е добре да ги "рекламираме" по този начин. Ще изтъкна и защо...

На хората им се втълпява, че трябва да харесват новото и да не са "старовременни". Когато на Трети март сайтът gepime.com организира секс парти за рожденния си ден, аз осъдих събитието в един форум, аргументирайки се, че Трети март е отделен ден за всички българи и не заслужава подобно "отбелязване". След мен някакъв малоумник писа, че съм много "старовременен", и че българите трябвало да станат "по-отворени", "широкоскроени" и "модерни".

В крайна сметка, като проследя исторически развитието на аморалността, стигнах до извода, че огромно количество аморален бълвоч пълни главите на хората под предтекст, че стават "по-широкоскроени", "модерни" и "отворени". Излиза, че за да си "модерен българин" трябва да:

1) не проявяваш особено интерес към българщината и българското(защото е остаряло и го асоциираш с баба и дядо, или с "гадното" село например)
2) се себеизразяваш ексклузивно чрез материални неща
3) харесваш явните хомосексуалисти(нищо против тях, но не и когато го натрапват публично).
4) харесваш(или поне не ти правят негативно впечатление) песни, в които често се пее за ташаци, курви, чукане и др. силно сексуална тематика. Най-вече рап и кючеци. Например, наскоро бях на гости и по шоуто на Слави изпяха "дупчи дупчи сине, докато си млад, че като остарееш, ще ставаш за ташак"(дори нямаше червения надпис "18" долу вляво). Имаше дете на 9 години, което изгледа и чу всичко. Това нормално ли е?
5) не ти правят впечатление филмите, пропагандиращи морален упадък. В колко от младежки-ориентираните филми, група тийнейджъри пуши трева или взема наркотици и след това се чувства видимо готино? Нормално ли е 13 годишни деца да гледат части на "Американски пай", където има и явна сексуалност, и употреба на наркотици...
6) Ако някъде има комбинация от голямо количество морален упадък се чувстваш още по-привлечен. Например - хомосексуалист, пеещ за секс - Азис.

Общо взето, някой е решил, че модерният човек трябва да е близо до морален пропадняк(с изключение на расистката част). На това му се вика подмяна на ценностната система. Тази подмяна явно се подкрепя от повечето медии. Ето защо трябва да се откажем от подменените ценности и да разберем какво всъщност има значение...

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
« Отговор #342 -: Март 15, 2010, 00:37:03 am »
Така си е-ценностната ни система се подменя с друга, много по-низка, бавно и методично.
Ами те медиите се съгласни с всеки, който плаща добре.А се знае кои могат да плащат така :)

Неактивен ALive

• Четящ
  • *
  • Публикации: 106
  • :::::::swwxe20a40:::::::::::::
« Отговор #343 -: Март 15, 2010, 02:37:57 am »
Трябва да си върнем добрите стари български морални и материални ценности, които бяха до средата на 70.те години на 20 в.Тогава 60-80% от българите бяха по селата и малки и по-големи градчета, където им беше естествената среда, природата, въздуха, обкръжението от близки и познати.

Примерно ,аз никога не съм бил  от селата и защо ми е да се връщам там???
Изглежда искате да създадем общество с нисък стандарт на живот, така че хората от бъдещето да ни  гледат
и да ни се надсмиват, колко примитивно
и незряло  общество сме.
Според мен ,въпроса не е как да върнем  хората по селата .
Върпоса е: Кое  ще осигури на хората
висок стандарт на живот???
Кое ще премахне
отровите в храната ни и ще направим ли нови източници на енергия,
които да са чисти и ефикасни???
"Няма ги хората, които са те карали да ги уважаваш и спазваш. И т.н."
- Един бой и ще започнат да те уважават !!!Щегичка.
Само не разбрах какво да спазваш да не би някоя петачна молитва??? :P Хаха ,за да те уважва някой трябва да се заслужи ,иначе за какво да те уважават???   :hi:
По принцип  българите не се уважават ,а си завиждат един на друг .  :yes:
ПС:Във всяка държава си има, както више общество, така  средно и нише .
Хората доброволно трябва да решат как да живеят . Не сме ние тия който да ги  задължаваме и да ги караме насила .Ние  можем само морално да им обределяме .Все пак всичко си има граници . А пък, дали си спазваме традицийте и обичайте, аз лично си ги спазвам .
Религията само може да определя морала и нормата на обществото.Религията е нещото което ни държи в робство.Между другото ,Христянството  доста е помогнало за изграждането  на съвремения свят - имайте го на предвид.Нали сте чели БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ??? АЗ ЛИ ТРЯБВА ДА ВИ ПИША ТЕЯ РАБОТИ???. Аз подкрепям лично съвремените норми ,философията и будизма . Но до голяма степен аз съм си бунтар който все се бори за нещо в ш****свят,като вас.Но решението не е да върнем хората в камената епоха.ДА ,икономиката по селата трябва да се развива .Но все пак, за всеки влак си има пътници.8 милиона души се връщат по селата и то от 8 милиона, колко ли са българите?? Повечето села са взети от турци, аз познавам много такива ,но това е други тема .Все едно гледам българите от панти века там ,само че с малката разлика ,те са мюсюлмани .Като цяло добри ,възпитани хора ,е не всички.Хора всякакви . :blum2:  
Zarathustra каза :
-   „Например, наскоро бях на гости и по шоуто на Слави изпяха "дупчи дупчи сине, докато си млад, че като остарееш, ще ставаш за ташак"(дори нямаше червения надпис "18" долу вляво). Имаше дете на 9 години, което изгледа и чу всичко. Това нормално ли е?”

-   Не, не е нормално ,естествено !!! :negative:
« Последна редакция: Март 15, 2010, 05:35:45 am от ALive »

Неактивен Zarathustra

• Четящ
  • *
  • Публикации: 49
« Отговор #344 -: Март 15, 2010, 12:06:23 pm »

По принцип  българите не се уважават ,а си завиждат един на друг .  :yes:

Не "по принцип", ами промитите от (юдео-)комунизма мозъци ни карат да сме такива.

След Освобождението, българите са били един много по-обединени. До 9.09. Това е показателно, че душевността на един народ може да се промени от външни фактори(подобно на ценностната система). След избиването на истинската, естествено появила се българска аристокрация и подменянето й с комунистическа такава, комунистите започват да проповядват културата си на "диалектически материализъм"(така го е нарекъл Маркс) - отричане от религията и всякаква духовност и концентриране на живота на човек в материалното.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27