Автор Тема: Астрономия - НОВИНИ  (Прочетена 289075 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
Re: Астрономия - НОВИНИ
« Отговор #135 -: Юли 20, 2007, 20:21:41 pm »
Ми защо пък да няма такива звезди ?!
Аз вече съм убеден, че всичко е възможно...
И все пак статията нещо ми понамирисва  :-\

Неактивен Силата

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 264
« Отговор #136 -: Юли 21, 2007, 07:55:24 am »
Забелязах ,че тука има много сравнения.На мене лично ми се струва малко възможно това да стане.Макар ,че нищто не е невъзможно.Не знам. ???
...и нека силата да бъде с теб.Aз знам неща ,за които ти даже не си и подозирал... че знам.

Eon

• Гост
« Отговор #137 -: Юли 21, 2007, 09:33:35 am »
И аз не вярвам да стане, поне с нашата планетка.

Неактивен pavlitos

• Четящ
  • *
  • Публикации: 104
  • Има надежда
« Отговор #138 -: Юли 21, 2007, 10:25:52 am »
И аз не вярвам да стане, поне с нашата планетка.

И савсем правилно се съмнявате. Тази статия принадлежи към огромното пропагандно семейство от платени учени и не само такива, които имат за цел да всяват постоянен страх в населението на планетата ни. Това е като приказката за Глобалното затопляне дето видите ли ние го причинявме. Всеки уважаващ себе си учен ще се изчерви от срам ако види името си в списъка от 2500 у4ени и други самозванци които плашат ората с подобни врели некипели. Земята и изобщо слънчевата система е един изключително стабилен като цяло организъм в, който протичат редица процеси, които си влиаят един на друг за постигане на равновесие. Глупаво е да се твърди например, че една такава прашинка като чове4еството може да влияе на климата радикално и глобално. Още по глупаво е да се твърди 4е Земята ще се разплеска като муха в стъкло, хаха  ;D.

Представете си, 4е беше истина! Тогава световния елит изобщо нямаше да се блъска за лудо да сее войни и раздори и икономи4ески сривове навсякъде по света. Те имат достатъ4но средства за да се обединят и да създадат програма (тайна естествено), която да ги изстреля на безопасно разстояние от загиващата ни по един или друг начин планета. Не се връзвайте на тая пропаганда смешна. Земята си е наред, е естествено 4е я замърсяваме локално, но обикновения жител не може да бъде реален фактор за климата. Големите петролни замърсители единствено имат малък процент влияние, но и той е нищожен в сравнение с майката природа, която ние я хапем като мухи дет се вика, хи4 не и дреме от нас. А тва за въглеродния диоксид, 4е се увели4авал и бил причина на глобалното затопляне е такава глупост, че ме е срам да пиша за тва. Въглеродния диоксид и нивото му се определят от редица фактори (ние не сме фактор) и е 4аст от равновесието на климата.

Споко няма да се размажем в ничие стъкло.
There is a war on your mind. Wake up.

Неактивен veselqk-U

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 255
« Отговор #139 -: Юли 23, 2007, 04:35:32 am »
Там освен парашута, цялата сонда е в едни мехури, и като се приземи, почва да подскача, докато от самосебе си се успокои...

Хендъл,така е но скоростта с която ще падне е огромна,ще се забие като метеорит.Не отричам,че са кацнали,но с какво са го направили дали се казва всичко.Атмосферата на Марс е много тънка и поради тази причина има огромни вариации на налягането от 1-9милибара във доста тесен слой,което предполага доста бурна атмосфера и непрестанни ветрове.За да разчитат на мехури трябва да разчитат на подходящ терен,който трябва да се изчисли сравнително точно,а при такава "шавлива" атмосфера използването на парашут ми се струва малко като тото.

Неактивен Oberon

• Доста Писал
  • Публикации: 1 092
« Отговор #140 -: Юли 23, 2007, 12:25:18 pm »
Еми то за това си има двигатели отдолу, които при приземяване се стратират за обратна тяга. И на Луната е било така.
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен veselqk-U

• Малко Писал
  • **
« Отговор #141 -: Юли 24, 2007, 02:28:26 am »
Еми то за това си има двигатели отдолу, които при приземяване се стратират за обратна тяга. И на Луната е било така.

Ъхъ,добре.Щото първо твърдяха,че нямало вода и лед после взеха да снасят че имало,и си мислех че крият нещо за истинските условия там.

Неактивен Oberon

• Доста Писал
« Отговор #142 -: Юли 24, 2007, 08:48:31 am »

Ъхъ,добре.Щото първо твърдяха,че нямало вода и лед после взеха да снасят че имало,и си мислех че крият нещо за истинските условия там.

Ми то от 20 години се знае, че има лед. Ама лед, не вода:) Може да са едно и също, ама ако имаш постоянно лед, значи нямаш вода:)

Неактивен veselqk-U

• Малко Писал
  • **
« Отговор #143 -: Юли 27, 2007, 11:09:47 am »

Ми то от 20 години се знае, че има лед. Ама лед, не вода:) Може да са едно и също, ама ако имаш постоянно лед, значи нямаш вода:)

Не е така,твърдеше се че има "сух" лед-замразен СО2 на полюсите.

Неактивен Oberon

• Доста Писал
« Отговор #144 -: Юли 27, 2007, 15:30:21 pm »
pavlitos, бе ти си упорит като магаре на лед с тоя световен елит:)
Как си с астрономията и физиката:)? Знаеш ли например, че и Луната ще се разбие в Земята? Ето, вече знаеш:) А знаеш ли кога ще се случи? Няма как да знаеш, щото никой не знае, но ще е толкова напред във времето, че няма накъде повече:) Аналогично, и Земята ще се тресне в Слънцето, само ще е след милиони, може би милиарди години.
Нали знаеш - Знанието е сила. Може би, подтекста на това е, че колкото повече знаеш, толкова по-малко те е страх.
Паника и страх се всяват при неосведомени хора. А сега инфото с лопата да го ринеш.
Айде стига с тоя Световен елит. Разбрахме че го има, ама не го слагай моля те навсякъде...още повече в индустрията за боза:))))

Хендъл The Clan Buffer

Неактивен veselqk-U

• Малко Писал
  • **
« Отговор #145 -: Юли 27, 2007, 22:04:47 pm »
pavlitos, бе ти си упорит като магаре на лед с тоя световен елит:)
Как си с астрономията и физиката:)? Знаеш ли например, че и Луната ще се разбие в Земята? Ето, вече знаеш:) А знаеш ли кога ще се случи? Няма как да знаеш, щото никой не знае, но ще е толкова напред във времето, че няма накъде повече:) Аналогично, и Земята ще се тресне в Слънцето, само ще е след милиони, може би милиарди години.
Нали знаеш - Знанието е сила. Може би, подтекста на това е, че колкото повече знаеш, толкова по-малко те е страх.
Паника и страх се всяват при неосведомени хора. А сега инфото с лопата да го ринеш.
Айде стига с тоя Световен елит. Разбрахме че го има, ама не го слагай моля те навсякъде...още повече в индустрията за боза:))))

Хендъл The Clan Buffer

Е-е-е,Хендъл ама че си лош.Луната няма да се разбие никога в Земята,защото преди това ще се разцепи.Има едно гранично разстояние на Роше,което се изчислява на базата на състава на спътника и гравитационното ускорение и на двете тела.Специално за Земята и Луната беше около 3 пъти земният радиус,така че по-вероятно е Земята да се сдобие с пръстен.

Неактивен pavlitos

• Четящ
  • *
  • Публикации: 104
  • Има надежда
« Отговор #146 -: Юли 28, 2007, 09:17:35 am »
Ми...Handle, какво да ти кажа сега. Верно 4е много говоря за тоя Елит, но темите, по които се изказвам са изключително тясно свързани с него. Астрономията нищо общо няма. Освен това знанията ми за Елита и връзките му с пропагандите за климата загиването на Земята са подплатени с доказателства, документи, научни изследвания. А това, което ти казваш ми го слагаш на масата като пред 5 годишно дете. Питаш дали зная тва или онова, казваш две думи и вече съм знаел. Ами пропусна да си докажеш твърденията. Прав си не съм астроном, но ако правиш проучванията, които аз правя може би ще имаш право да ме критикуваш за Елита.
There is a war on your mind. Wake up.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #147 -: Август 19, 2007, 22:26:11 pm »
Физици твърдят, че са надхвърлили скоростта на светлината

Двама учени от Университета на Кобленц (Германия) твърдят, че са доказали, че може да се надхвърли скоростта на светлината, съобщи в. "Дейли мейл".

Смята се, че тя е единствената скорост в природата, която не може да бъде превишена.

Постижението на германските учени противоречи на един от основните принципи на Специалната теория на относителността на Айнщайн, а именно - че нищо, при никакви обстоятелства, не може да се движи по-бързо от скоростта на светлината във вакуум, която е 300 000 км/сек.

Движението със скорост, по-висока от светлинната, на теория би трябвало да обърне назад времето.

Според общоприетата физика астронавт, който развие по-висока от светлинната скорост, ще достигне целта си, преди да е полетял.

Гюнтер Нимц и Алфонс Щалхофен от университета на Кобленц твърдят, че са накарали светлината да надхвърли собствения си скоростен предел.

За целта са използвали странното явление "квантово тунелиране", при което частици събират енергията да пресекат очевидно непресечима бариера.

Експертите са експериментирали с движението на микровълнови фотони - енергийни пакети светлина - през две призми.

Когато призмите са били отделени една от друга, повечето фотони се отразили от първата призма, на която се натъкнали, и са били уловени от детектор.

Някои фотони обаче изглежда са "тунелирали" през отделяща ги празнина, сякаш призмите все още са били заедно.

Въпреки че тези фотони са изминали по-дълго разстояние, те са пристигнали при детектора си по същото време като отразените фотони.

Това подсказва, че преходът между двете призми е бил по-бърз от скоростта на светлината.

Д-р Гюнтер Нимц е отбелязал пред сп. "Ню сайънтист": "Засега това е единственото нарушение на Айнщайновата Специална теория на относителността, което ми е известно". БТА

http://science.actualno.com/new_118139.html

Неактивен veselqk-U

• Малко Писал
  • **
« Отговор #148 -: Август 20, 2007, 00:20:17 am »
Гледах едно филмче,където показаха,че за да може Вселената да е стабилна скоростта на светлината не трябва да е константа т.е. променлива.

Неактивен Peacekeeper

• Много Писал
  • Публикации: 2 131
« Отговор #149 -: Август 20, 2007, 00:27:36 am »
Това означава ли, че сме една крачка по-близо до USS Enterprise?

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27