Автор Тема: Астрономия - НОВИНИ  (Прочетена 289080 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

milenski

• Гост
Re: Астрономия - НОВИНИ
« Отговор #150 -: Август 24, 2007, 13:14:04 pm »
Откриха гигантско празно пространство във Вселената

Гигантска празнина във Вселената е лишена
от галактики, звезди и дори т.нар. тъмна материя, обявиха астрономи.

Екипът учени от Университета на Минесота смята, че празнината е на около милиард светлинни години.

Астрономите нямат представа защо се намира там. "Не само, че никой не е откривал толкова голяма празнина, но и никога не сме очаквали да намерим толкова голяма", коментира професорът по астрономия Лорънс Рудник.

Той и колегите му проучвали студено петно, когато се натъкнали на гигантското празно пространство.

"Вече знаехме, че има нещо различно около тази точка на небето", казва Рудник.

"Това, което открихме не е нормално, основавайки се на наблюденията или на компютърни симулации за еволюцията на Вселената", коментира още той.

Според астрономите в областта липсва дори тъмна материя, която не се вижда директно, но обикновено се отчита чрез измерване на гравитационните сили.

Мястото се намира в съзвездие югозападно от Орион.

Източник: actualno.com

Вчера скоростта на светлината, днес това... Почна да става интересно  :P
« Последна редакция: Август 24, 2007, 13:14:50 pm от Lampyridus photuris »

Неактивен Oberon

• Доста Писал
  • Публикации: 1 092
« Отговор #151 -: Август 24, 2007, 13:17:06 pm »
Хаха:) Не знам, ама аз напоследък, много се забавлявам с подобни новини:)
Добре, че са въпросните учени, щото аз си мислех, че Вселената е като плънка - навсякъде Галактики, дроб сърма..
Много ясно, че има огромни празни пространства, те сега го били открили....
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен Trandev

• Пишещ
  • Публикации: 739
  • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
    • Елементи от някои умозаключения
« Отговор #152 -: Август 24, 2007, 13:35:49 pm »
Не си съвсем прав Хендел, защото се предполагаше, че малко или много масата във Вселената е равномерно разпределена.
Явно някой закусва със звезди и галактики :o

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #153 -: Август 24, 2007, 15:50:56 pm »
...Явно някой закусва със звезди и галактики :o
Не съм аз. Аз не закусвам. ;)

А иначе, ако изходим от нечии виждания, че във Вселената има всичко и всичко е възможно, то каквото и да си помислим все някъде ще го има. Дори и парадоксални на вид неща....нали сме творци уж?
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен neven

• Пишещ
  • Публикации: 698
« Отговор #154 -: Август 25, 2007, 19:22:41 pm »
Що пък решиха, че е "празно"?
Сигурно ще  строят нещо, кой ги знае...
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен Силата

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 264
« Отговор #155 -: Август 26, 2007, 12:33:41 pm »
Може би там е имало черна дупка и тя да се е "нахранила"  :-\ . Оставям малка възможност,че невен е прав.
« Последна редакция: Август 28, 2007, 12:16:30 pm от Eon »
...и нека силата да бъде с теб.Aз знам неща ,за които ти даже не си и подозирал... че знам.

Неактивен veselqk-U

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 255
« Отговор #156 -: Август 28, 2007, 06:48:31 am »
Видели са колко им е голяма дупката в познанията сигурно. И сега са притеснени откъде-накъде пък ще има такова нещо.
« Последна редакция: Август 28, 2007, 12:14:33 pm от Eon »

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #157 -: Септември 01, 2007, 15:53:41 pm »
Някъв твърди че тази дупка била отвор към друг свят  :D Който се интересува на английски

ТУК

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
  • Публикации: 149
    • КОСМОС БГ
« Отговор #158 -: Септември 06, 2007, 05:53:53 am »
SPACE.COM: Руската ракета Протон отново се провали при старта. Този път - при проблем с втората степен. Очевидно след отделянето на първата и втората степен двигателите на втората степен не са зе запалили.
Това е често срещано явление при тази ракета, но досега мислехме, че първата и втората степен вече са стабилни. Незапалването на степените се срещаше предимно при горните степени. Последният случай на незапалване беше миналата година. Сред най-значителните загуби на полезен товар на Протон е мисията до Марс през 1996 година, когато модифицирана версия на Блок 9 не успя да запали двигателите си и да вмъкне кораба на траектория към Марс. Вместо това той навлезе в атмосферата обратно и изгоря.

Неактивен Силата

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 264
« Отговор #159 -: Септември 06, 2007, 11:10:45 am »
Колкото по-стложно толкова по-голяма е вероятноста да се случи случка. ;D
...и нека силата да бъде с теб.Aз знам неща ,за които ти даже не си и подозирал... че знам.

Неактивен DasReich

• Четящ
  • *
  • Публикации: 29
« Отговор #160 -: Септември 14, 2007, 16:04:54 pm »
Астрономията признава, че нашият участък от Млечния път е голямо изключение за Вселената. Трудно се намира толкова празно място или както казва Крайон: "Добре сме ви скрили!" Вероятно това ново празно пространство е предназначено за нов подобен експеримент в Третото измерение !  ;D
Jedem das Seine !

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #161 -: Октомври 29, 2007, 17:15:03 pm »
Американски учени получиха сноп от антиматерия

Американски учени от университета на щата Северна Каролина (NCSU) съобщиха, че са получили сноп позитрони с максимална (към днешна дата) интензивност, предаде руският научен сайт Cnews.

Пол Дирак е първият, който през 1928 г. говори за съществуването на позитроните или на античастиците на електрона. Теорията на Дирак описва аналогична на електрона частица с положителен заряд. Четири години по-късно американският физик Карл Андерсън е открил позитроните при наблюдение на космически лъчи.

За да получат сноп позитрони с висока интензивност, американските изследователи са използвали ядрения реактор PULSTAR, който започва да работи още през 1972 година. Експериментът е подготвян в продължение на две години.

В проекта, освен учени от университета на щата Северна Каролина, са участвали експерти от Мичиганския университет и Оукриджската национална лаборатория. Подкрепа са оказали Националният научен фонд на САЩ и Министерството на енергетиката.

Айман Хавари, участник в изследването, казва, че резултатите от експеримента ще помогнат при изучаване на свойствата на нови материали. Сред близките планове на екипа е разработката на специализирано научно оборудване - спектрометър на антивещество. БТА

http://science.actualno.com/new_131315.html

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #162 -: Октомври 30, 2007, 20:01:53 pm »
Kосмонавти са чували предупрежденията на Бог

Руските космонавти са чували предупрежденията на Бог, твърди професор Кирил Бутусов от отдела по радиоастрономия в Главната астрономическа обсерватория в Пулково, преподавател в катедрата по физика в Академията по гражданска авиация.

Това потвърждава и космонавтът Георгий Гречко, който е убеден, че "във Вселената съществува друг разум, при това по-развит от нашия".

"Мисля, че някой ни е дал тласък за развитието ни, помогнал ни е изкуствено да изпреварим шимпанзето по интелект. И по отношение на нас, той естествено е бил Бог, действително ни е създал по свой образ и подобие", каза Гречко за "Комсомолская правда".

"Понякога на орбита възниква "ефектът от нечие присъствие", твърди професор Бутусов.

"В един момент космонавтът изведнъж усеща, че някой невидим го гледа в гърба с много тежък поглед. А след това невидимото същество дава да се знае за него - раздава се шепот.

"Текстът" звучи някъде в дълбините на съзнанието например така:
"Ти много рано и неправилно си дошъл тук. Вярвай ми, защото аз съм твоят праотец. Сине, вие не бива да сте тук, връщай се на Земята, не нарушавай законите на Създателя".

Често за достоверност Гласът разказва малка, известна само на семейството на космонавта история, свързана с този праотец.

Освен това някои космонавти са посещавани от странни видения и усещания, неочаквано "превключващи" неговото съзнание.

За първи път за този феномен съобщи в Международния институт по космическа антропоекология през 1995 г. космонавтът-изпитател Сергей Кричевски.

Колега разказал на Кричевски за "пребиваването" си в образа на ... динозавър. При това той почувствал как върви по някаква планета, преодолявайки дерета и пропасти.

Космонавтът описал "своите" лапи, люспи, ципите между пръстите, огромните си нокти. С кожата на гърба си той чувствал как се издигат роговите образувания по гръбнака.

Имало е случаи човек да се е превръщал в друга личност и дори е бил от чужда планета, твърди Бутусов.

http://science.actualno.com/new_131613.html

Цитат
"Ти много рано и неправилно си дошъл тук. Вярвай ми, защото аз съм твоят праотец. Сине, вие не бива да сте тук, връщай се на Земята, не нарушавай законите на Създателя".

Хохохо Да ела към 2300 година с 5-6 чипа в главата по дизайн на създателя  :P

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #163 -: Ноември 04, 2007, 20:15:19 pm »
Англия готви нов закон за космоса

04 ноември 2007 / News.dir. bg
Апетитите на частните компании към космическия туризъм подтикнаха правителството на Великобритания да помисли за нов закон, който да регламентира дейностите в тази област.
В момента на Острова е актуален законът за открития космос, приет през 1986 година. В близките години обаче се очаква частни предприемачи да организират първите космически разходки на сравнително достъпни цени, а това изисква нови правила. Законът ще дефинира условията на работа на компаниите за космически туризъм и правилата за поведение в орбита, според публикация в The Sunday Telegraph. Така например, в закона ще има раздел за космическите престъпления, както и забрани да се причиняват щети на космически тела, да се изхвърлят отпадъци и др. Масови екскурзии в космоса ще предложи през 2009 година компанията Virgin Galactic. Желаещите за разходка в орбита на височина 130 километра ще плащат по 200 хиляди долара. /

Цитат
Така например, в закона ще има раздел за космическите престъпления, както и забрани да се причиняват щети на космически тела, да се изхвърлят отпадъци и др

Да с голямо нетърпение чакам да видя какви ще  са космическите престъпления  щото американците имат закон според който контакта с извънземни е престъпление, така че да видим  :P

Неактивен Peacekeeper

• Много Писал
  • Публикации: 2 131
« Отговор #164 -: Ноември 06, 2007, 00:43:41 am »
Според Хогланд, не разкрият ли скоро пред света тайната на НАСА, НАСА няма да позволи на никоя фирма да излезе извън земната орибта >:(

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27