Автор Тема: Тема за оплаквания от състоянието на България  (Прочетена 276842 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #645 -: Април 10, 2012, 16:08:18 pm »
  че  ако  следващите  управници  бяха  по  кадърни  трябваше  да  надграждаме, а  не  да  се  връщаме  с  десетилетия  назад!

Трябваше да съграждаме, а не да рушим!

В близкото минало, а и сега, единствено консервативните партии имат в програмите си на първо място надграждане и съграждане. В по-далечното минало това е било реалност, когато начело на държавата ни е бил владетел от Бога поставен.
Хм, не е ли странно, че при толкова много партии в България липсва консервативна партия в класически вид!?
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #646 -: Април 10, 2012, 17:05:29 pm »
Ми да е странно,да е странно...колко да е странно? 8)

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #647 -: Април 10, 2012, 17:31:24 pm »
В близкото минало, а и сега, единствено консервативните партии имат в програмите си на първо място надграждане ............
Хм, не е ли странно, че при толкова много партии в България липсва консервативна партия в класически вид!?
       Защото  е  сбъркан  модела!  Не  може  търговеца  да  печели  повече  от  производителя.  Не  може  да  има  само  права,  а  и  задължения.  Не  може  едни  хора  да  са  по-хора,  абе  ...................
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен morcikul

• Четящ
  • *
  • Публикации: 173
« Отговор #648 -: Април 10, 2012, 17:45:56 pm »
  че  ако  следващите  управници  бяха  по  кадърни  трябваше  да  надграждаме, а  не  да  се  връщаме  с  десетилетия  назад!

Перефразирам за по-голяма разбираемост..Трябваше да съграждаме, а не да рушим!
Е..те демократите съградиха де..тонове некачествен асфалт..Монумент на глобализацията..
Кое е това което е съградено и разрушено ? Мавзолея ли ?

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #649 -: Април 10, 2012, 18:33:24 pm »
И той!Както и безбройните училища,детски градини..читалища..и повече от половината ресурс..отдадени,продадени,раздадени..разградени..унищожени..за жълти стотинки!Машинната ни база по заводите..от времето на Сталин..Една чешма няма построена към днешна дата..Таа... това на прима виста по въпроса за рушенето!
А относно това кое е съградено..Ми а де!И  аз това питам? 8) Ма като гледам,и понятие нямаш що е"съграждане",та и не очаквам отговор...
« Последна редакция: Април 10, 2012, 18:34:47 pm от konstantin2007 »

Неактивен bojinkata

• Доста Писал
  • Публикации: 1 126
« Отговор #650 -: Април 10, 2012, 20:08:43 pm »

Трябваше да съграждаме, а не да рушим!

В близкото минало, а и сега, единствено консервативните партии имат в програмите си на първо място надграждане и съграждане. В по-далечното минало това е било реалност, когато начело на държавата ни е бил владетел от Бога поставен.
Че то България вече 60-70 години се управлява само от една партия- бкп. Нарочно е с малки букви. И то така както им оттърва на кукловодите. Така направиха, че това което наистина беше съградено до 1989 година да премине в техни ръце под една или друга форма. И пак те управляват чрез пазвантина си или деца и внуци и снахи и тн.

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #651 -: Април 10, 2012, 20:45:05 pm »
Че то България вече 60-70 години се управлява само от една партия- бкп. Нарочно е с малки букви. И то така както им оттърва на кукловодите. Така направиха, че това което наистина беше съградено до 1989 година да премине в техни ръце под една или друга форма. И пак те управляват чрез пазвантина си или деца и внуци и снахи и тн.
:good:

Само където си смениха"методите" и съвсем изнагляха..

« Последна редакция: Април 10, 2012, 20:46:13 pm от konstantin2007 »

Неактивен blade

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 467
« Отговор #652 -: Април 10, 2012, 22:08:35 pm »

Да не намекваш за монархия ?
“And neither do I! I want to have a wife, children & a home, I want to live! But it's all for nothin

Неактивен morcikul

• Четящ
  • *
« Отговор #653 -: Април 10, 2012, 22:24:39 pm »
И той!Както и безбройните училища,детски градини..читалища..и повече от половината ресурс..отдадени,продадени,раздадени..разградени..унищожени..за жълти стотинки!Машинната ни база по заводите..от времето на Сталин..Една чешма няма построена към днешна дата..Таа... това на прима виста по въпроса за рушенето!
А относно това кое е съградено..Ми а де!И  аз това питам? 8) Ма като гледам,и понятие нямаш що е"съграждане",та и не очаквам отговор...
Отговора ти го дадох по горе! Нима преди 1940 г. не е имало читалища, училища и градини ? Съвземи се. 
« Последна редакция: Април 10, 2012, 22:27:47 pm от morcikul »

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #654 -: Април 10, 2012, 23:56:44 pm »
      Конкретен  въпрос - Какво  изградихме  през  тия  22  години ???
      За  този  период  само  се  краде  и  продава  на  безценица!!  Движещият  мотив  се  нарича  комисионна!  22г  се  ограбва  и  има  още - това  бедна  държава  ли  беше??
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен morcikul

• Четящ
  • *
« Отговор #655 -: Април 11, 2012, 07:40:55 am »
Върна се откраднатото на хората, даде ти се възможност да ръсиш глупости на воля, продаде се това което се построи на твоя гръб и се продаваха ресурсите от него, както каза Константин на "братските" народи на безценица и което доведе до последвалият икономически и социален срив. Всички говорите за следствието, което в случая е приватизацията на промишлените предприятия и мегазаводи довели то този крах.  Но е по лесно да ме наричаш промит мозък, вместо да погледнеш статистиките, които впрочем ги използвам като информация от едно време. Демографският спад започва веднага след трагедията в Чернобил. Ясно ти е защо, нали ? Видно и от таблицата, която дава gm67. Относно сегашните 23 г., разликата е в това, че даваш твоя глас на тези които крадат или си от тези които не гласуват, но така само подкрепяш същите измекяри. Какъв е твоят движещ мотив ?   
« Последна редакция: Април 11, 2012, 09:53:25 am от Mirotvorec »

Неактивен Румен

• Четящ
  • *
  • Публикации: 60
« Отговор #656 -: Април 11, 2012, 13:43:44 pm »
И като се върна откраднатото, какво стана?
Аз също съм от село и много добре си спомням как ни върнаха една нива от 10 дка, която е била 16 дка. Даже и напоителният канал минаваше през нея. Обаче един ден дядо отива и вижда, че помпата на сондата е открадната. Отива при кмета - демократ, който на молбата на дядо да направи нещо, казва - "Ние сме избрани за това - да рушим".
Питам аз и смислен отговор не очаквам - как да развиваш земеделие, като ти връщат ниви, които не могат да се поливат. От 10 години не съм виждал нашите ниви, просто няма никакъв смисъл да се работи, за да печелят прекупвачите.

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #657 -: Април 11, 2012, 15:18:39 pm »
Офф....кво е върнато?Избирателно...на раята трохите,на чорбаджията жълтиците..ъъъ..пардон..на бай Пешо 30 дка.земя трета категория,вместо 58 дка.първа..А на царчето 16 000 дка.гори.. :D ..+ куп недоказани изсмукани от пръстите имоти,наместо шут у дирникО,както си требеше..Върнаха да..на определни хора,че и им дадоха в пъти повече това което са имали..за сметка на други,обаче..Ти на това ли му викаш връщане на откраднатото?Да пояснявам ли кои са тези от категорията на бай Пешо дето им хвърлиха прах в очите,и кои са от категорията на Симеочно?
« Последна редакция: Април 11, 2012, 15:20:11 pm от konstantin2007 »

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #658 -: Април 11, 2012, 16:13:19 pm »
Вижте какво богатия на бедния не вярва, чудя ви се на спора, Чехи, Унгарци, Поляци бяха на същото дередже като нас, е и ?

П.С.В западните държави собствениците се радват на 3% печалба и са доволни, нашите "демократи" праскат 300% процента печалби на гърба на кухите ни кратуни и не им дреме на патките, на затова ще е така.

Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен morcikul

• Четящ
  • *
« Отговор #659 -: Април 12, 2012, 10:47:40 am »
Няма спор, някои излагат позиции за нещо в което не вярват защото то е илюзия изградена върху убийства, кражби, преследвания и налагане на ценности, които водят неизбежно до .... промяна и после очакват и аз не знам какво ! Други са на мнение, че всичко става ей така от раз, за което няма причина, за което следствие от това няма, без значение какво е то и после казват, че промяната е виновна. Другия ми говори глупости за овце, а третият вместо да потърси помощ за уж невърнатите му в цялост земи се оплаква на мен, за коментарите ми !! Живота е прекрасен, когато си го направиш такъв, а не да чакаш някой да го стъжни поради негови съображения и т.н. Относно селското стопанство, виновни сме всички, защото вместо да работим земите си когато ни ги връщаха, ние се оплаквахме и ги разпродадохме. Защото вместо тези милиони и милиарди, които отидоха в този гьол наречен Белене примерно, можеше да отидат за развитие на селските райони (заселването им с хора), защото физическата сила е тази която носи добавено стойност и съответно повишаване на бвп и стандарт на живот, и това става пак видно и от тези статистики за демографията през годините. А иначе, от спора се ражда истината ! Истина за едни, мираж за други, живота си тече ли тече ....   
« Последна редакция: Април 12, 2012, 20:33:17 pm от Mirotvorec »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27