На едно приятелско семейство дъщеря им отива на гинеколог, оня видял нещо нередно и я праща при комбината си, хирург. И тоз последния й заявява, че трябва да й режат матката. На 18 годишно момиче, ей така, иска да й прави операция, рисковете били да не може да има никога деца. После си казва хонорара - щял да го направи за 2000 лева под масата... Оказа се Слава Богу, че на нея нищо й нямаше ама то бива наглост и безчестие ама това на нищо не прилича. Предполагам, че има и добри лекари, но когато попаднеш два-три пъти на такива, как да приема, че ме задължават да плащам осигуровки. Кво да кажа повече...
А, да. Мед сестрите са толкова зле платени, че изобщо не им пука за хората, съвсем сериозно говоря. Това лято прекарах около 2 седмици в болницата при дядо ми, тъй като нито на сестрата й се занимаваше да го наглежда от време на време, нито бутона в стаята му работеше. Но аз се питам, с всичките тези пари от осигуровките, толкова ли не можаха да им увеличат заплатите, че поне да ги стимулират да обръщат малко повече внимание на пациентите? Всъщност забравих, че парите им трябват да купуват лекарства на тройно по-високи цени от доставните. Абе пълна трагедия.