Автор Тема: Голямата измама за космоса, земята и всичко!  (Прочетена 9152 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Black Adder

 • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 782
 • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
Re: Голямата измама за космоса, земята и всичко!
« Отговор #15 -: Февруари 22, 2019, 14:58:36 pm »
   Уважаеми администратор, успяхте ли да прочетете всичко, което съм написал в темата?
Уважаеми Авторе, Администратор съм в този форум от 13 години ( а той от толкова съществува и представяте ли си, по съвместителство се явявам и негов СОБСТВЕНИК :) ) и Винаги чета каквото се пише.
 И тъй като ВИЕ явно обичате да преписвате, но не и да ЧЕТЕТЕ, ще да Ви замоля, ПЪРВО, да прочетете ПРАВИЛА ВЪВ ФОРУМА и ако правилно изброите поне 3 от нарушенията, които сте направили, обещавам да не трия темата.
Имате 24 часа, часовника трака.  :D
Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина.

Неактивен memento

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 2
Re: Голямата измама за космоса, земята и всичко!
« Отговор #16 -: Февруари 22, 2019, 15:35:35 pm »
От няколко години се интересувам от темата Concave Earth (Вдлъбната земя).

Представяне (на английски език)- http://www.wildheretic.com/concave-earth-theory/

Както всеки може да се увери от посочения по-горе линк, не става дума за Hollow Earth (Кухата земя), която теория е определено далеч по-дискутирана (в този форум също). Макар да съществуват известни прилики... може би админът също се заблуждава от тях. Търсачката тук не откри нищо съществено при въвеждане на "вдлъбната земя" и "concave earth".


Та... експериментът на Сайръс Тийд с геодезичното устройство, наречено ректилинеатор, се счита за едно от най-сериозните доказателства в подкрепа на тази космогония.

Друг опит: през есента на 1901 г. Дж. Уотсън, главен инженер в медната мина Тамарак (Мичиган), спусна 4250 фута дълги отвесни линии по шахтите. Измерванията показват, че отвесните линии са по-далеч отдолу, отколкото отгоре, противно на очакванията.

Очаквания:Действителност:
Светлината на прожекторите върху диспута и теориите относно формата на Земята е насочена върху общоприетото схващане срещу тази за плоската земя и чат-пат за разкош - кухата. Обсъжданото от автора на темата е по-скоро изключение и доколкото ми е известно на български език и във форум, по-обширно и както си му е реда, се случва тук за първи път, в тази тема. За което благодаря.

Цензурата на Google:След като изгледах клипчето, направих търсене в Google и резултатите потвърдиха видяното в него. На следващия ден, демонстрирайки пред друг човек, картинката вече бе съвсем различна (и до ден днешен е така). За съжаление не направих скрийншот първия път, но пък и не сте длъжни да ми вярвате. Просто имайте едно на ум и евентуално си правете изводи.

Иначе... най-активен по въпроса е твърде ексцентричния LSC. 
« Последна редакция: Февруари 22, 2019, 16:00:46 pm от memento »

Неактивен Трябва да знаете

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 10
Re: Голямата измама за космоса, земята и всичко!
« Отговор #17 -: Февруари 22, 2019, 17:27:03 pm »
Уважаеми Авторе, Администратор съм в този форум от 13 години ( а той от толкова съществува и представяте ли си, по съвместителство се явявам и негов СОБСТВЕНИК :) ) и Винаги чета каквото се пише.
 И тъй като ВИЕ явно обичате да преписвате, но не и да ЧЕТЕТЕ, ще да Ви замоля, ПЪРВО, да прочетете ПРАВИЛА ВЪВ ФОРУМА и ако правилно изброите поне 3 от нарушенията, които сте направили, обещавам да не трия темата.
Имате 24 часа, часовника трака.  :D
Добре, щом поставяте това условие, ще Ви посоча три точки от правилника. Дори ще ги обоснова, което ще включва обстоен преглед и на самия правилник, който вече прочетох от-до няколко пъти.

1. Администраторите и Модераторите на този форум винаги са прави...
Добре, нека приемем, че тук Вие сте винаги прав за всичко!

10. Този форум е за Конспирации, НЛО и Езотерикa. Този форум подхожда към тематиката, че имаме основания да приемем съществуването на тези идеи
Явно приемате темата ми твърде лично, защото смятате, че ако живеем в обърнатата система, която посочих, тогава отхвърляме извънземните/НЛО (въпреки, че изобщо не е така, защото извънземни могат да бъдат и съществата, които живеят "горе", а там действително не е вакуум и кипи живот, който е в друга форма и може да наречем извънземен). Но предполагам избързахте така или иначе в преценката си и не ви е до това някой тук да оспорва с Вас това каква е системата, в която живеем. Все пак нали това квинсистенцията на правилника - никой да не спори с Вас. И държа да подчертая, в момента не споря с Вас. Приемете го, че съм се предал още от сега във воденето на каквито и да било спорове с Вас, защото правилата на форума Ви, които САМ сте написали постановяват, че винаги сте прав. С други думи, Вие дадохте Вашето мнение още в началото на темата и по този начин вече изключваме възможността тя да продължи, защото просто лично не ви допада, а когато нещо не Ви допада, то Вие го подчертавате с т. 11
11. Ако има някой несъгласен с правилата, нека прочете пак т.1  :writer:, т.е. да се върнем към точка 1.
Тоест винаги сте прав каквото и да става. Това е Ваша лична страница, в която Вие имате силата, свободата и правото да сте съвършената инстанция по всички въпроси. Тук потребителите трябва да се съобразят, че форумът си Ваш, така че и съдържанието му трябва да Ви харесва. Ако съдържанието или мненията, на когото и да било просто не са Ви по вкуса, тогава Вие имате пълното право да правите каквото намерите за добре с профила на въпросния потребител, мненията и темите му. Ако потребителят има нужда от разяснения за Вашето решение, Вие не му го дължите, защото форумът си е Ваш. Ако някой иска да се включи в темите или да отвори нова такава, трябва добре да си помисли дали темата или мненията му ще бъдат по Вашия вкус. Ако те не са, препоръчително е да се извини за прибързаността си да пише, защото най-вероятно не е чел правилата. А те са от ясни по-ясни! Администраторът тук е Бог на сайта. Неговият авторитет няма право да бъде оспорван. Щастливи са тези като мен, които въпреки, че са прегрешили са получили от неговата милост като например дадената ми възможност в рамките на 24 часа да се извинява за грешките, които съм допуснал и правилата, които съм прегрешил. Покайвам се искрено пред Вас, Black Adder и Ви моля (ако може, дори бих застанал на колене пред Вас) да ми позволите да развия темата си във Вашия форум. Бъдете благословен! Да се свети името Ви тук и никой да не го опетнява! Амин!

Неактивен MAGOD

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 15
Re: Голямата измама за космоса, земята и всичко!
« Отговор #18 -: Февруари 22, 2019, 22:36:46 pm »
Цитат
Е, тук може да видиш, че когато се изпуска това нещо, първо се избутва надолу долната му част, а едва после "пада" и горната. Напрежението на пружината е прекалено елементарно, за да се обясни с това. Според мен наблюдаваме изубване, а не гравитация. От 54-та секунда започва тази част, която искам да ти покажа. Обезателно виж видеото!

Изгледах видеото и не съм съгласен с твърдението, че напрежението на пружината е прекалено елементарно. Това напрежение държи долният край на пружината във въздуха - позицията на която се намира долният край е мястото където се изравняват силата на гравитацията и силата на еластичност на пружината - гравитацията тегли долният край надолу, а силата на еластичност тегли долният край нагоре. Когато бъде пуснат горният край на пружината, той започва да пада надолу и да се приближава към долният край. Силата на еластичност приложена към долният край остава същата като и силата на земното притегляне приложена към него. Именно това го поддържа неподвижен до момента в който този баланс бъде нарушен от падащият горен край на пружината. Мисля, че някъде го има обяснено доста по-научно с картинки и т.н. Може и да си прав за някои от другите си твърдения, но да посочваш точно този експеримент като доказателство за съществуването на етера ми изглежда несериозно.

Ако живеем в затворена (капсулирана) хелеоцентрична система и Земята е вдлъбната, тогава къде остават другите планети в системата - и те ли са вдлъбната и защо от Земята ги виждаме сферични? Защо ако Земята има такав форма на купа, останалите планети нямат? Луните на Юпитер които обикалят и имат собствен орбитален период и те ли са плоски/вдлъбнати. Ако искаш да приложиш някаква такава теория върху Земята и няма други планети които да се вписват в същата теория, това означава че има нещо грешно в теорията. В природата има уникалности, но те са част от някакъв повтарящ се модел. Ако имаш уникалност без модел, значи то тази уникалност не е с естествен произход.


Цитат
Вакуумът в космоса би трябвало да смачква космически кораби. Да не говорим за това как атмосферата на Земята се запазва и не е изсмкукана в космическото пространство. И за да е по-нагледно, вижте какво става с кенче сода във вакуумна камера.

Тук грешиш сериозно - Вакуум и Космическо пространство не са свързани понятия. Космосът е безвъздушно пространство, което означава, че не съдържа въздух в концентрации каквито има на Земята. Космосът не е вакуум, защото в него има много други газове и химически съединения, в различна концентрация. Съединенията в близост до Юпитер са едни, а в близост до земята са съвсем други. Това смачкване на кутийка във дидеото е изкуствено създадена вакуумна среда и дори тя не е абсолютен вакуум. И защо космоса не изтегли цялата атмосфера на Земята ли - ами защото има Земна гравитация, която не позволява това. Ако някой може да изтегли атмосферата от земята това няма да е космосът, а някоя друга планета с маса близка до тази на Земята и то само ако Земята попадне на достатъчно близко разстояние до нея (Шансът затова почти 0)
« Последна редакция: Февруари 22, 2019, 22:48:58 pm от MAGOD »

Неактивен paci1

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 305
Re: Голямата измама за космоса, земята и всичко!
« Отговор #19 -: Февруари 23, 2019, 12:00:20 pm »
MAGOD,
Цитат
    Космосът не е вакуум, защото в него има много други газове и химически съединения, в различна концентрация.     
Голям кеф ми е някой като почне да ме замярва с "научни" открития. Ще си направя подобна топчица за замярване от същият материал. В случая - Уйкипедията. :D


https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D0%BA%D1%83%D1%83%D0%BC

Цитат
      Самият космос е с още по-високо качество на вакуума, еквивалентно на само няколко атома водород на кубичен метър средно.[3] Въпреки това, дори и ако всеки един атом и частица могат да бъде извадени от даден обем, той все още не е "празен" поради вакуумни флуктуации, тъмна енергия, както и други явления в квантовата физика.       

Онова, дето съм го оцветил в червено все още в никоя лаборатория не са успели да го постигнат.
Пък ако съм хапвал бобец и леща, вакуумните флуктуации - ряпа да ядат. :-X

До кога ще се хващате на голи куки?


Неактивен paci1

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 305
Re: Голямата измама за космоса, земята и всичко!
« Отговор #20 -: Февруари 23, 2019, 14:06:44 pm »
За руско говорящите нещичко от "бункерите", което би могло да обогати темата.

Неактивен Black Adder

 • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 782
 • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
Re: Голямата измама за космоса, земята и всичко!
« Отговор #21 -: Февруари 23, 2019, 17:34:17 pm »
Добре, щом поставяте това условие, ще Ви посоча три точки от правилника. Дори ще ги обоснова, което ще включва обстоен преглед и на самия правилник, който вече прочетох от-до няколко пъти.

Нацелил си само 1. Другото ти е повтаряне на първото. Което доказва 2 неща:
1. НЕ ОБИЧАТЕ да четете и вниквате в материята, в следствие на което пускате подобни теми.
2. Ще е добре ПАК да прочетете Правилата, наблягайки на т.6 и 7
3. Иронията можеш да си я запазиш за себе си, много като теб минаха през тоя форум и безславно залязаха

За сега ще я преместя във FUN, по-нататък ще преценя съдбата ѝ  :hi:


Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина.

Неактивен memento

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 2
Re: Голямата измама за космоса, земята и всичко!
« Отговор #22 -: Февруари 24, 2019, 11:33:34 am »
Моля админа да върне темата на по-подходящото й място и я остави да се развие (стига авторът да не се е отказал от участие тук). И едва след като е дал този шанс, да предприеме необходимите действия, в случай че "трябва да знаете" злоупотреби с оказаното доверие.
Смятам че ще бъде градивно решение, наред с изтриването на коментарите в нея, засягащи странични въпроси... т.е. и този.
И ако ще да бъдем "градивни", може би в бъдещето и админ да се включи в евентуална дискусия от позицията на "здравословен скептицизъм", плюс евентуални препоръки за отстраняването на нарушения в правилата... на мен лично би ми било интересно и това следствие, наред с разгръщането на темата. Би било уважение от негова страна не само към четящите, но и към старанието (и амбицията) на "трябва да знаете".

Благодаря (засега поне само) за вниманието!

Молбата не се приема! виж.т 1 от Правилата! Следващият дето реши да ми дава акъл, ще получи временна забрана за писане.
Администратор
« Последна редакция: Февруари 25, 2019, 16:09:46 pm от Black Adder »

Неактивен MAGOD

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 15
Re: Голямата измама за космоса, земята и всичко!
« Отговор #23 -: Февруари 25, 2019, 00:14:45 am »
Paci1, да цитираш Wikipedia е несериозно затова и аз не съм го правил. Това за вакуума съм го чувал между другото в някой от курсовете по обща физика, по време на висшето ми образование. Разбирам, че се мислиш за голям капацитет по всичкология и искаш да изпъкнеш, но не ти се получава. И без това тази тема отиде в нищото, така че може да се позабавляваш като си пишеш и си отговаряш сам на себе си.

Неактивен Трябва да знаете

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 10
Re: Голямата измама за космоса, земята и всичко!
« Отговор #24 -: Февруари 25, 2019, 10:49:46 am »
Нацелил си само 1. Другото ти е повтаряне на първото. Което доказва 2 неща:
1. НЕ ОБИЧАТЕ да четете и вниквате в материята, в следствие на което пускате подобни теми.


  Вие казвате, че не съм чел, а Вие самият дали прочетохте внимателно всички мнения в темата както твърдите, че правите с всяко? Мементо вече се опита да Ви обясни, че това не е поредната тема за плоската или кухата земя, а за изцяло нова космогония. Теорията за вдлъбнатата клетъчна земя трябва да се разглежда в самостоятелна тема, защото има свои уникални черти. Разбирам, че Вие не искате да има отделна тема за тази "коснпирация", обосновавайки се с това, че съм преписвал или плагиатствал (нека цитирам)
2. Ще е добре ПАК да прочетете Правилата, наблягайки на т.6 и 7

  Това въобще не е така, защото събраните ми размишления и материали са в резултат на проучване. Думите ми изобщо не са копи-пействоте и в това може да се уверите като копирате коя да е част и я пастирате в google, за да проверите, че за първи път подобна тема се появява в българското интернет пространство. Тези си проучвания съм подкрепил и с истински изображения както и видео материали, които не съм преразказвал, а съм сложил собствен коментар към тях. Не съм си приписал авторство никъде на самите тях, но коментарите ми към тях са авторски.

  Не знам как още да Ви обясня "оригиналността" на съдържанието си и да го защитя, ако Вие просто упорито отказвате да вникнете в моята позиция и просто предпочитате да се забавлявате с мен обяснявайки ми с други думи, че "много като тебе вече плакаха". Във форум за свободно мислещи хора ли съм или тук или трябва да се почувствам като несретник и неканен гост какъвто Вие ми обяснихте, че едва ли не съм, защото съм необичащ четенето, което изобщо не е вярно, а точно напротив, идвам тук именно, защото обичам да чета и да се интересувам.
  В заключение, ако все пак пожелаете, каня Ви да напишете Вашето мнение по темата или в какъв вид бихте желали да я видите, за да допуснете съществуването й. Наистина не мога да приема, че в единствения сайт за конспирации в България, където темата напълно ще си подхожда с пейзажа от други теми за конспирации, настоящата тематика за вдлъбната земя не е добре дошла. Реших да развия темата си тук, защото уважавам форума и тематиките, които се обсъждат тук, а сега се чувствам така сякаш съм ви изял ръката, която протягате към хората (поддържайки такъв форум), за да споделят дръзките си идеи... Или (такава вероятност все пак винаги остава) Вие сте специален форум събиращ конспиративно мислещите от обществото ни на едно място с малко по-друга цел от тази просто да се споделят някакви си конспирации и имате специално отношение (или инструкции) към определени чувствителни топици като настоящия, при което вашите инструкции са да подходите по настоящия начин.


3. Иронията можеш да си я запазиш за себе си, много като теб минаха през тоя форум и безславно залязаха

За сега ще я преместя във FUN, по-нататък ще преценя съдбата ѝ  :hi:

  С ирония подходих, защото мислих, че може чрез чувство за хумор да се усетите, че може би сте сбъркал в първоначалната си преценка. Правосъдието си го раздавайте както искате, все пак форумът си е Ваш. Не съм дошъл, за да споря с Вас, а за заради хората, които може да срещна тук с подобни идеи и което вече донякъде се случи (Появи се Мементо, който каза, че също изучава тази тема и ще ми е интересно да чуя още какво мисли) и усмисли посещението ми тук. Разбрах, че не съм единствения човек в Бълария с тези "налудничави" идеи и има дурги като мен, които се интересуват с вдлъбната земя (Concave earth).

Изгледах видеото и не съм съгласен с твърдението, че напрежението на пружината е прекалено елементарно...
  Тук не искам да те цитирам напълно, а само да дам мнението ти за пример, че е такова каквито бих желал да виждам в темата. Постарал си се да видиш клипа и да да дадеш мнение. Да, съгласен съм, че може да се каже, че напрежението, което се оказва върху пружината е недостатъчно да е придърпа към падащия край, но не и достатъчно да я пусне и да разтегне пружината, така че тя да почне да пада като купчина от палачинки. Дадох този пример обаче с цел да илюстрирам, че не всичко е такова каквото изглежда. Все зависи от напрежението, което се оказва. Ще ми е интересно да направим същия експеримент с пружина от други материали или квадратна пружина от други материали

  Дали другите материали ще окажат друго съпротивление и как ще се държи пружина при свободно падане? Ако някой има експериментални клипчета, нека заповяда. Нека премимен към другите точки.

Ако живеем в затворена (капсулирана) хелеоцентрична система и Земята е вдлъбната, тогава къде остават другите планети в системата - и те ли са вдлъбната и защо от Земята ги виждаме сферични?
  Другите планети и звезди са всъщност много по-малки от колкото смяташ. Ето как изглежда една звезда през нормален любителски телескоп. NASA и другите космически агенции просто разкрасяват снимките си фотошоп. Но това ще обсъдим по-нататък. Сега ми се иска да разгърнем темата колкото се може повече, така че администраторът да види какво всъщност сме се заели да обсъждаме.

Давам и видео, за да видиш как изглежда Сириус през любителски телескоп
Чудил ли си се някога, защо звездите "мъждукат". Направи сега сравнение какво става, когато сложиш метал в микровълнова печка:
Прилича точно на това, което правят звездите. Според мен над нас има огромен генератор (Слънцето - виж. стр. 1 от темата и това, което казах за него)


Защо ако Земята има такав форма на купа, останалите планети нямат? Луните на Юпитер които обикалят и имат собствен орбитален период и те ли са плоски/вдлъбнати. Ако искаш да приложиш някаква такава теория върху Земята и няма други планети които да се вписват в същата теория, това означава че има нещо грешно в теорията. В природата има уникалности, но те са част от някакъв повтарящ се модел. Ако имаш уникалност без модел, значи то тази уникалност не е с естествен произход.
  Опитай си да си представиш всичко отначало. Казах вече, че светът, в който живеем е всъщност много по-малък от колкото ни се представя чрез мейнстрийм науката. Вселената ни не е безкрайна. Тя е малка и е "вътре" в нашия модел модел на вдлъбната земя. Това например обяснява защо на нощното небе виждаме вътрешните планети. Просто, крато и ясно! Живеем вътре! Всичко, което виждаш на небето са вътрешностите на клетката, която обитаваме. Млечният път е гигантска пукнатина, но на това ще обърнем внимание по-късно.


Тук грешиш сериозно - Вакуум и Космическо пространство не са свързани понятия. Космосът е безвъздушно пространство, което означава, че не съдържа въздух в концентрации каквито има на Земята. Космосът не е вакуум, защото в него има много други газове и химически съединения, в различна концентрация. Съединенията в близост до Юпитер са едни, а в близост до земята са съвсем други. Това смачкване на кутийка във дидеото е изкуствено създадена вакуумна среда и дори тя не е абсолютен вакуум. И защо космоса не изтегли цялата атмосфера на Земята ли - ами защото има Земна гравитация, която не позволява това. Ако някой може да изтегли атмосферата от земята това няма да е космосът, а някоя друга планета с маса близка до тази на Земята и то само ако Земята попадне на достатъчно близко разстояние до нея (Шансът затова почти 0)

  Добре де, не си ли виждал как по филмите, когато корабът се разхерметизира по някаква причина, как всичко отива по дяволите? Това не е случайно, а именно защото в начуната фантастика се опитват да ни покажат все пак и малко наука. Навремето са подготвяли "космонавтите" за предстоящите им "полети в космоса" в условията на вакуум какъвто уж е там горе и са ги затваряли в техните скафандри в гигантски вакуумни камери. Всички припадали, когато били излагани на вакуум и то съвсем не абсолютен вакуум, а такъв в степен на вакуум която предварително е изчислена, че е в космоса. Ето видео, в което виждаш какво се случва. Абстрахирай се от заглавието му, в което се вмъква плоската земя. Давам го само защото е релевантно и не открих самостоятелен откъс.

Толкова от мен засега, защото не знам дали администраторът ще остави темата.
« Последна редакция: Февруари 25, 2019, 11:11:27 am от Трябва да знаете »

Неактивен paci1

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 305
Re: Голямата измама за космоса, земята и всичко!
« Отговор #25 -: Февруари 25, 2019, 10:55:47 am »
MAGOD,
Цитат
     Разбирам, че се мислиш за голям капацитет по всичкология и искаш да изпъкнеш, но не ти се получава. И без това тази тема отиде в нищото, така че може да се позабавляваш като си пишеш и си отговаряш сам на себе си.     

На мен пък ми се струва, че нищо не разбираш. Пък и откъде знаеш за какъв се мисля? А да съм ти искал мнението? М?
И да съм писал нещо, то е в стил: Думам ти дъще, сещай се снахо. Ма надали ще се сетиш.
Причина?
Ми "напасъл" си се с догми и ортодокс (какво ли значи?  :unknown:)
С усмивка на уста, предшестваща почесване южно от пъпа и изцяло в тон с раздела (FUN), най-спокойно и с доза ирония ти заявявам, че си объркал форума.
Жив и здрав!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27