Няма ли да е по-лесно да се пусне един балон, който да снима Земята от високо - както е направил този човек
Статията в сайта, който си посочил е незавършена.
Даже може да го питате какво е видял - плоска ли е сферична ли е Земята, такива неща.
Проблемът е, че един балон няма как да се издигне на достатъчна височина. През 2002 година балонът BU60-1 достига 53.0 km, което е максималната височина, която някога е достигана с балон. Рекордът за най-голяма височина достигна някога със самолет е 112 км (
https://en.wikipedia.org/wiki/Flight_altitude_record)
Височината е недостатъчна, за да се види каква е Земята. На видеото по-долу може да видите как хоризонтът не се променя дори на 96 км височина. Проблемът със сегашните видеоматериали е, че винаги снимат с Go Pro камера, която да е с т.нар. fish eye lens, при което нарочно се създава ефект за закръглен хоризонт и това се прави умишлено с цел зрителите да са по-вдъхновени от ефекта.
Ето и пример за този fish eye lens ефект, който както се вижда са използвали при снимките на скока на парашутиста, който направи рекорд за най-висок скок с парашут от височина 30 км. Ако бавно стопляте, обърнете внимание на разликата във височината с клипа, който показах и драстичната разлика в начина, по който изглежда хоризонтът. Ако е на чак такава височина, че Земята вече да изглежда кръгла, тогава къде изчезнаха всички океани?
Това са все очевидни неща. Но малко хора изобщо задействат някаква част от мозъка си, която да е търси логика в представените в киното и телевизията изображения. Годините индоктринация от класната стая както и с филмите изобщо са изтрили критичното мислене на човек по отношение на тези неща, които му се представят като "факти". Той просто престава да мисли. Набива се в подсъзнанието завинаги и то без човек дори да го осъзнава. Ето например логото на Universal studios
За съжаление много теории се появиха напоследък, но аз самият като човек изучавал точни науки съм стигнал до извода, че иделната форма в космоса е сферичната и няма причина Земята да има друга форма.
Сферичната форма не влиза в конфликт с теорията за обърната Земя, която разискваме тук. Просто си представи всичко наопаки. Много по-малко като размери, но все така интересно. С формата отвъртре навън решаваме много проблеми като този с перспективите. Например защо всички звезди се движат ето така (Виж още time lapse фотографи, за да се убедиш)
Да не говорим за много други космически феномени, които лесно могат да се обяснят с теорията за обърната Земя и небесните сфери. Например, небето е синьо заради плазмата, която се получава при доближаването на Слънцето (което както се уточнихме по-горе е електрически генератор) до небесната сфера над нас през деня. Ето отново снимка на плазмена топка.
Освен това има много други космически феномени, които могат да бъдат обяснени с небесните сфери, които са над нас. paci1 вече предполжи по-горе, че те са може би 13 и ще ми е интересно да разкаже повече. Но да се върнем към още феномени.
Какво например смятате за кометите с двойните опашки? Няма как имат две опашки, ако посоката им е една. Обаче е факт, че много комети са с двойни опашки. Ако се върнем към теорията, че над нас има няколко небесни сфери, този специален ефект се получава, когато две или повече от сферите излязат извън фокус и се получи типичния астигматизъм. Виж на изображенията по-долу:
Любопитно ми е как ще се развие темата. Задавайте въпроси и ще ги разиксваме тук. Не мисля, че в българското интернет пространство се е коментирала точно тази хипотеза.
Чували ли сте за Клетъчната космология на Сайръс Тийд?
https://en.wikipedia.org/wiki/Cyrus_Teed