Автор Тема: Свидетели на НЛО в България  (Прочетена 384925 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Vanesa_

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 111
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #315 -: Юли 15, 2009, 05:00:38 am »
Докладите са за други инстанции. Тук само се събира информация.

Точно така :) Дори бих казала 'споделя' информация. Затова ще изчакам мнението на Sagittarius преди да пусна допитване в блога.
Именно. Тук има споделящи, и такива, които събират информацията и я предоставят в полза на организации с определени цели, като например  МУФОН:
http://ufo-stiver.blogspot.com/2009/01/blog-post.html
Това е една от функциите ти като нейн член.
Нещо неясно ли има или не ти поняся думичката "Събира"?

Изглежда сте двама...

Черен, наистина, от къде на къде доклад да е толкова мръсна дума?
Напротив. Чакам доклада, оформен на база споделена и събрана информация, предоставен на широката публика, на български. Иначе ролята на членовете, които посредничат единствено за попълване на база данни на МУФОН, си е едностранчива.

Цитат
Доклад или отчет се нарича събирането и предоставянето на информация с цел споделяне пред повече хора.

:)Съгласна съм, и това се нарича "доклад", но бих си осигурила малко повече от предложените от теб опции за предоставяне и споделяне, ако разрешиш.

Цитат
Точно 'Тук само се събира информация.' ми звучи като изказване на доносник! Затрупан с папки, седи с тъмната стая, подслушва телефони, интернети и др. и 'събира' информация, трупа си я в шкафа.

Имаш остър слух и дълбок взор, Черен.
Освен това, много ти е близък  образа на  един доносник; с напълно подобаваща емоционална окраска :))))Св. Августин благодари на Бога, че не му е вменил отговорността за неговите сънища. Несъзнаваното е

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 136
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #316 -: Юли 15, 2009, 10:33:00 am »
Стивер, благодарение на блога ти вече докладвах в Муфон за това, което видях на 16-ти миналия месец.

http://www.ufostalker.com/?mufon=true


Извинявам се за числата, които поставих, но мислех, че така искат подредбата laugh  За следващия път ще знам как се прави :P

stiver

 • Гост
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #317 -: Юли 15, 2009, 17:56:03 pm »
Vanesa_ , MUFON е напълно доброволческа организация, в която членуват основно хора, които са станали свидетели на НЛО. Повечето изследователи в нея са хора с образование в областта на точните науки, физика, астрономия, както и психология, антропология и т.н. Това са хора, които са достатъчно интелигентни да знаят, че са видели нещо, което надминава представите и познанията им за конвенционална земна техника. МУФОН е организиран като отговор на дългогодишните официални заблуди, лъжи и отказ за предоставянето на информация от правителствата по света. Целта на МУФОН е не само да събира и изследва явлението НЛО с научни методи, но и да осъществява пълна прозрачност и достъп до всякаква информация в базата данни на организацията. На техния сайт можеш да намериш не само интерактивната карта, която се показв съобщенията, така както постъпват в реално време, но и търсачка с неограничен достъп до всички съобщения, снимки, филми и звукови записи някога постъпвали в МУФОН. Тя е международна организация с отдел и в България, който за съжаление е неактивен.

Причината да стана член на МУФОН е защото след дълго и упорито търсене не можах да открия друга подобна активна организация в България, съставена от разумни, грамотни и трезвомислещи хора, водени единствено от желанието си да разберат какво точно са НЛО, готови да работят без каквото и да било заплащане и да отдават голямата част от свободното си време за решаването на вероятно най-важната загадка на нашето време. Всички изследователи в МУФОН минават през специално обучение, изпити и тренинг, които са изцяло подвластни на морален кодекс и взаимен договор за открито и коректно отношение към свидетелите, както и безкомпромисно отношение към заблудите на медиите и органите на властта.

Аз съм само член на МУФОН, но все още не съм официален изследовател. Едва преди седмица получих материалите за изпита, които се състоят от 700 страници технически инструкции за разследване, изследване, и процедиране с информацията по случаите. Дори и след като взема изпита няма да мога да стана изследовател в същинския смисъл, защото правилникът изисква поне няколко случая да бъдат проведени под надзора на опитни изследователи. Въпреки това аз разбирам, одобрявам и приемам научните и морални принципи на МУФОН и ми се иска някак си, поне частично да започнат да се възприемат и от българските уфолози. Т.е. – по-малко приказки, повече работа с веществени материали, доказателства, научни методи и обективни анализи.

Причината да окуражавам българските свидетели на НЛО да внасят техните показания в световната база е за да се създаде реална глобална картина на явлението. Когато става въпрос за евентуален между-планетарен проблем, националните ни вражди губят значението си. Поради преобладаващата активност на МУФОН в САЩ, в момента съществува неправилно разбиране, че НЛО се наблюдавани предимно само там и поради това са вероятно изпитателни съоръжения на Американските военни. Фактите обаче показват, че това далеч не е така и НЛО са наблюдавани и НЛО наблюдава хората във всички краища на Земята. Това има отношение и към съобщенията за отвличания, които също са драстично неточни, непропорционални, и изопачени до гротеска.

Black Adder, за мен „докладване” означава поток на информация само в една посока. „Споделяне” предполага двупосочност и свобода на информацията.

Peacekeeper, благодаря ти за съобщението, което си направил. Тази година са постъпили поне 5 съобщения от България. Мисля, че скоро ще ни обърнат много по-голямо внимание. Засега изглежда, че извънземните се интересуват от нас повече от хората :-)

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 136
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #318 -: Юли 15, 2009, 20:55:39 pm »
Браво, stiver, респект! :)

Време е да разберем кое беше фалшива тревога и кое - не
Гледайте хубаво датите.

И аз вече се присъединявам към свидетелите!

Днес, на 10.10.2008, в град Варна видях НЛО! Бях на автобусната спирка на Чаталджа, където преди няколко месеца при катастрофа бе убито едно момче. Между 19:00 и 19:02 се появи ярък светещ обект, който се движеше в югозападна посока (в посока към езерото) и се виждаше от спирката. В сумрака при ЯСНО НЕБЕ и все още липсващи звезди, НЛО-то светеше като планетата Венера, която и сега може да се види, ако излезете на балкона. Но имаше движение и то БАВНО, много БАВНО с леко трептеше! Едва няколко минути след като го зърнах разбрах, че се движи. Около 19:14 се скри зад блоковете в югозападна посока! Не мога да твърдя какво беше, но определено не беше естествено явление и не беше самолет (поне не обикновен, ако е бил такъв).
Това беше астрономическото явление, което се случваше веднъж на 8 години. Така че отпада ;)

Здравейте всички!

Днес на 19 Декември 2008 в град Варна, около 06:45 - 06:47 видях СВЕТЕЩ ОРАНЖЕВ ОБЕКТ да се движи от Запад на Изток в посока изгрева. Небето беше ЧИСТО, хоризонта - оранжев, точно преди изгрев! Като се насочи към светлата част на небосвода изчезна. Просто беше все едно Венера, но за разлика от астрономическото явление този обект си имаше маршрут. Само не успях да разбера дали още като го зърнах не правеше кръгчета или така ми се е сторило. Важното беше, че се движеше, СВЕТЕШЕ, нямаше шум на реактивни двигатели, не мигаше като самолет!
Видял съм МКС.
Отпада

Днес на 20 Януари 2009 около 18:36 от горната страна на бул. Княз Борис I в посока Североизток се появи синьо НЛО, ярко като звезда, което се движеше бавно по ясното небе (беше тъмно и се виждаха звездите), и за няма и минута изчезна!


ТОВА вече беше НЛО и смятам да го докладвам! ;)

Който е от Варна да излезе веднага на балкона ако има изглед към морето в посока Златни пясъци и да погледне зелената ярка точка!

Преди 2-3 минути мина една по-бърза като метеорит и я зърнах за 1 сек.
Юпитер, защото се явява всяка вечер по същото време. Другите неща може да са били падащи звезди. ОТПАДА.
« Последна редакция: Юли 16, 2009, 00:57:50 am от Peacekeeper »

Неактивен Vanesa_

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 111
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #319 -: Юли 16, 2009, 00:17:26 am »
Stiver, прости ми за несериозното отношение, но не предполагах, че

това

Цитат
e вероятно най-важната загадка на нашето време.


Св. Августин благодари на Бога, че не му е вменил отговорността за неговите сънища. Несъзнаваното е

stiver

 • Гост
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #320 -: Юли 16, 2009, 00:52:56 am »
Няма значение, Vanesa  :) Аз се радвам, че имах повод да обясня.

Peacekeeper, направил си много сериозно разследване. Поздравявам те :)


Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 136
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #321 -: Юли 16, 2009, 01:06:03 am »
Между другото - който е на линия в момента, нека излезе на балкона, и ако има изглед на Юг, да погледне натам. Яркосветещата жълта звезда нали е Юпитер? :)  Небето е чисто, а тялото свети най-ярко. Можете ли да потвърдите? :D

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 258
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #322 -: Юли 16, 2009, 01:38:35 am »
Здраво си се амбицирал. Само на балкона ли киснеш? :)
« Последна редакция: Юли 16, 2009, 09:36:44 am от Mirotvorec »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 136
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #323 -: Юли 16, 2009, 01:46:14 am »
Когато си почивам от монитора - да :)
Сега ми отговори на въпроса, ако обичаш :P

Неактивен invio

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 125
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #324 -: Юли 16, 2009, 01:56:50 am »
Откъде си? Може само при теб да е така.

Неактивен Vanesa_

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 111
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #325 -: Юли 16, 2009, 02:01:01 am »
Цитат
Няма значение, Vanesa  Smiley Аз се радвам, че имах повод да обясня.

За теб няма значение, защото получаваш информацията, която ти е необходима. За мен има дотолкова, доколкото  същата тече еднопосочно. Обясненията в случая са безполезни. Зная, че ти лично изпитваш неописуема радост от това да обясняваш, но на практика никой от тук четящите и споделящите не е станал свидетел на обективните анализи на МУФОН.  

Цитат
Въпреки това аз разбирам, одобрявам и приемам научните и морални принципи на МУФОН и ми се иска някак си, поне частично да започнат да се възприемат и от българските уфолози. Т.е. – по-малко приказки, повече работа с веществени материали, доказателства, научни методи и обективни анализи.Къде са анализите на българските уф-олози?


 


« Последна редакция: Юли 16, 2009, 02:03:35 am от Vanesa_ »
Св. Августин благодари на Бога, че не му е вменил отговорността за неговите сънища. Несъзнаваното е

stiver

 • Гост
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #326 -: Юли 16, 2009, 13:13:50 pm »
Vanesa, благодаря ти за възможността, която ми създаваш с въпросите си да обясня и популяризирам принципите на организацията в която членувам. Ако имаш и други въпроси, не се въздържай да попиташ. Ще ти отговарям с удоволствие, с обширни обяснения, в рамките на това, което знам  :)

Цитат
За теб няма значение, защото получаваш информацията, която ти е необходима.


За съжаление, далеч не получавам цялата информация, която ми е необходима, но тази, която имам я получавам защото я търся. Не разполагам с повече информация от тази, която е свободно достъпна за всички, които се интересуват.Тази, която е недостъпна, обикновено е засекретена и в повечето случаи няма информация дори за това, че такава съществува. Затова НЛО феноменът е загадка с две остриета. От едната страна е информационният вакуум създаден умишлено от управляващи и управлявани правителства, тайни общества и корпорации гиганти със статута на държави в държавите. От друга страна – самите НЛО и тези, които ги управляват. Като добавим към това и постоянния плътен поток от умишлена дезинформация и обикновена човешка глупост, работата по проверката на фактите и данните става неимоверно трудна и обемна и не може да бъде обработена от сам човек. Затова се създават организации от рода на MUFON, CUFOS, FUFOR, SOBEPS и много други. 

Цитат
но на практика никой от тук четящите и споделящите не е станал свидетел на обективните анализи на МУФОН.
 

Това не точно така. Наскоро H. Публикува тук линк от където може да се свали пакет с всички издания на MUFON за 40 години от периода 1967-2007. 668 МВ, 473 броя в pdf-формат. Тези списания съдържат огромно количество анализи.

http://forum.xnetbg.com/index.php?topic=10795.msg174938#msg174938

МУФОН няма задължения или договаряния с XNET за периодично публикуване на свои материали на този сайт или във форума, както и XNET няма задължения към МУФОН. 

МУФОН не се ангажира и не смята за коректно да коментира, прави анализи, или публикува съобщения без изричното съгласие на свидетелите. Дискретността изисква предоставянето на информацията и каква част от информацията да се обнародва да става само след съгласието и специалните инструкциите на свидетелите.
 
Цитат
Къде са анализите на българските уф-олози?

Това е и моят въпрос.

Както споменах в предишния си пост, съществува и Български отдел на МУФОН - БУФОМ , който по всичко личи, е неактивен. http://www.ufonews.in/index.html
Което е безкрайно жалко, защото сайтът им все още съществува и на него дори може да се намери нещо подобно на системата за съобщения на централния сайт на МУФОН. В началото на тази година се опитах да потърся помощ от тях във връзка с един случай, който свидетел сподели с мен. Не получих никакъв отговор. Всъщност, изобщо не разбирам съществуването на този сайт и защо повечето от малкото статии трябва да са на английски.

Наскоро, обаче, забелязах, че БУМ (Българската Уфологична Мрежа) вече има свой сайт, където са публикувани някои анализи.

http://bufonet.com/   

В случай, че се заинтересуваш от резултатите и от други значителни разследвания правени от МУФОН, можеш да разгледаш архива тук: 

http://www.theblackvault.com/wiki/index.php/Category:The_MUFON_Archive

За информация по резултатите от разследването на отделните случаи можеш да пишеш на имейл: hq@mufon. com. с регистрационния номер на случая, който те интересува. За по-интересните последни разследвания можеш да се абонираш за списанието на МУФОН. В последния брой, например има 7 листа подробен, професионален анализ само на една снимка на НЛО. Много интересна и образователна статия. Други източници на информация са документалните филми, регионалните сайтове на МУФОН, срещите и конференциите и видео материалите от тях, както и огромното количество статии публикувани в пресата от членове и изследователи на МУФОН.

За някои от материалите като списанието и видео записите се заплаща, но цените са достъпни дори и за България, за тези, които наистина се интересуват. Средствата получени от тях едва успяват да покриват разходите по разследванията, като например таксите за достъп до държавни документи, поддръжка на малък административен офис и библиотека, поддръжка на сайта, разходи по кореспонденция, спешни пътувания на изследователи  до отдалечени места, по-сложна екипировка и уреди, заплащането на трети лица и фирми за извършването на специални лабораторни анализи и т.н. 

Надявам се, че отговорът ми е достатъчно пълен.  :)

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 136
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #327 -: Юли 16, 2009, 15:15:18 pm »
stiver, искам да попитам, МУФОН уведомени ли са за случая с Дочо Генковски през 1966-та? За него даваха в една от сериите "Какво лети над нас" на БТВ. Жена му говореше. Когато тръгва да преследва НЛО със своя МИГ, изчезва от радарите, а той самия не е знаел какво се случва с него 10 мин.


Неактивен forum111

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 67
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #328 -: Юли 16, 2009, 20:56:20 pm »
В нощта, когато политическите партии в България имаха пресконференции във връзка със следизборния ден. Над София около 22:30 минаха 3 огнени кълба.

Първо искам да кажа, че имам заснето видео. За най-голямо мое съжаление с GSM 2MP камера. Няма нищо общо с това, което видях. На видеото се вижда една точка в нощното небе. На живо беше невероятно. Нищо такова не съм виждал.

Имаше много свидетели. Пред блока имаше група от поне 5 човека. На съседната тераса до нашата също излязоха и ги видяха.

Аз съм от хиподрума и бая народ наизлезе на терасите.


Първо премина една огнена топка, която явно беше доста голяма. Около нея имаше нещо като червено сияние. Ясно се виждаше, че в нейния център има "огнена червена топка". Това като го видиш разбираш, че е невъзможно да бъде построено от хора. Дори няма нищо общо с летяща чиния. Освен този обект да има прозрачни стени. Но и така да е. Тази огнена топка явно е нещо като мини слънце. Тя трябва да отделя невероятна температура. Не може да вкараш нещо такова в кораб. До тук добре. Помислих си това е метеор. Няма какво друга да е. Учудващото беше, че се движеше плавно и бавно без криволичения, забързвания и т.н. Но при условие, че „метеора е много голям” и е далеч може и бавно да изглежда, че се движи.

След 3 минути, вече беше подминал блока и не се виждаше. На 5-тата минута по същата траектория със абсолютно същата бързина (бавно и спокойно) , абсолютно същата форма, пак със същия размер огнено кълбо мина втори. Сега вече бая се поучудих. Но все пак, възможно е да са два едни и същи метеора. Като се замислих обаче нито единия нито другия не оставяха диря в небето или каквато и да е светлина (светъл прах) след себе си. Нямаше пушек. Но хайде може би заради нощта да не се вижда.

Тогава отново точно след същия период на изчакване, абсолютно по същата траектория, големина и т.н. премина третото огнено кълбо.

Съпругата ми е инженер не вярва в извънземни. Тя също заедно с дъщеря ми видяха трите огнени кълба. И до ден днешен тя не може да намери логична (природна) закономерност, с която да обясни това, което видяхме.

Всичко каквото


Имаше ли някакви отзвуци от случилото се. НЕ!
Много хора си въобразяват, че света това е заобикалящите ги предмети. Тези огнени кълба… убеден съм бяха в небето от няколко дни. Тяхната цел е да събират информация. Не може явлението да е точно във време на предизборния период.
Няма никаква случайност. Всичко си има цел. Събраха се много доказателства, с помощта на които ще докажат, че всеки втори,трети глас е купен. За да си на власт днес ти е необходимо да имаш пари. Днешния човек принуден от глад, той продава своя глас. Информацията със сигурност ще се представи в СВЕТОВНАТА ГАЛАКТИЧЕСКА ФЕДЕРАЦИЯ НА СВОБОДНИТЕ СВЕТОВЕ. Всяка дума казана от нашите политици е чута и записана. Прилагам и следната информация, която показателно подкрепя казаното от мен по-горе:
 През лятото на 1952 година - на 20 юли във Вашингтон се разиграва, може би най-голямото предизвикателство с НЛО в най-новата история на човечеството. Било привечер, когато над Капитолия и Белия Дом прелитат на не голяма височина цяла ескадрила НЛО, конфигурирани в правилна геометрична форма.
Интервентите направили този впечатлителен нальот точно над главите на американската администрация в отговор на хвърлената ръкавица по време на дебат в Белия Дом, че "ето виждате ли, щом като НЛО ги има и са тук, защо не прелетят над Капитолия".... и те наистина прелетели, при това без да се бавят.
Време е да се променим и да разберем, че властта и парите не са важни неща. Необходима е любов и мир между хората. Скоро нещата ще се променят. Въпросът е не дали ще се промени нещо? А дали, ние само ще се справим със злото като покажим добрина и любов или ще ни се помогне. Всичко е част от Божествения план. Никоя политическа власт или земна сила не ще успее да се пребори и победи…
Време е днешния ПОЛИТИК да разбере, че трябва да въведе НОВИЯ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН УЧЕБЕН ПРЕДМЕТ от 1 до 12 клас, а именно „ЛЮБОВ КЪМ ВСИЧКИ ХОРА”.
 
« Последна редакция: Юли 16, 2009, 21:02:08 pm от forum111 »

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 136
Re: Свидетели на НЛО в България
« Отговор #329 -: Юли 16, 2009, 21:09:23 pm »
Ако си 100% сигурен, че не е било балон или sky lantern (виж Гугъл), тогава те съветвам да докладваш тук!
http://www.mufon.com/reportufo.htm
Няма да си първия от България ;)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27