Автор Тема: Има ли смърт и какво е тя?  (Прочетена 161354 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ALive

• Четящ
  • *
  • Публикации: 106
  • :::::::swwxe20a40:::::::::::::
Re: Има ли смърт и какво е тя?
« Отговор #135 -: Октомври 04, 2012, 23:40:43 pm »
Какво е едно раждане и има ли го? Защо живеем като ще умрем ?
Дали всичко е  илюзорно? Защо Бог твори, като  си взима творенята?
Аз не мога да отговояр на тези въпроси, но ще си изкажа моето мнение !
Има ли смърт и какво е ? Преди да отговоря на "що е смърт" ще трябва да  развенча това," що е живот" и от де се взима то!
Живота е като от нищото, ей така  идва и си отминава, просто баммм !  :--- Нека да разгледаме първо от къде произлиза една по- ниша форма на живот за да отговорим на въпроса.  За да разберем от къде, ще трябва да разгледаме, примерно, що е "едноклетъчен организъм " . " Едноклетъчните" се размножават, чрез делене ! Бактериите, т.н.р. (Едноклетъчни ) не се виждат, те са микроскопични за човешкото око и на практика те са невидима звездна величина(както ги определям аз)  :D ! Едноклетъчните  формират структори и участват в кръговрата на растения и жовотни!
Както знаем бактериите са първия живот  на земята !
Божиите частици, едноклетъчните, божиите чудеса и частицата Хигс бозон и т.н.! Какво са те? Къде са те, в тази работа?
Тук, ако разглеждаме смърта като на една елементарна частица ще установим, че тя живее много кратко ! Живота, времето, измерение, пространството... Това е въпроса? Не  напразно Айнщайн е казал: - "Въпрос? Всичко !" Смърта в културните различния е доста трудна за дефиниране, защото тук ще трябва да се разглеждат много научни и религиозни  дисциплини за да се отговори, но като се намешат вярата и религията, отговора би бил многозначен! Според мен, смърта е нещо като не избежно.  Тук доста четох за тази тема и "аз" съм стигнал до заключението(моето си заключение), че под този реален свят има и друго измерение на и време в което някаква елементарна частича може да се зароди и да се роди отново! Дали вярвам "аз" в смърта, не не вярвам! Вярвам, че човек ще умре, но не и частицата в него, тя ще събере опита си и ще стане, може би, по- силна и по- мощна от другите !  :hi:
« Последна редакция: Октомври 05, 2012, 00:10:24 am от ALive »

Неактивен Princess_Deja

• Пишещ
  • Публикации: 581
« Отговор #136 -: Октомври 05, 2012, 01:01:09 am »
Аз може би малко ще се възползвам от администраторската позиция и без да целя "спам", мисля, че в тази тема е уместно да обсъдим нещо, което ще опитам първо чрез песен да представя, след което с реплика от едно произведение на Маркес ... дано се разбере правилно, защото смъртта е просто "край" и до тогава ние трябва да помислим кое е важно.

Песента започва от 1:20, но е интересно и това, което казва преди това.

/с благодарност към човекът, който ме научи да вграждам клип  :hi:/

<a href="http://www.youtube.com/v/0GNJ1SQpxFI?version=3&amp;amp;hl=bg_BG" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/0GNJ1SQpxFI?version=3&amp;amp;hl=bg_BG</a>

ето и мисълта и самото произведение на Маркес:

Цитат
"„Винаги съм вярвал, че Той цени повече любовта, отколкото вярата.“

Демон ли е любовта? Според отец Делаура да, при това „най-страшният от всички“. Любов ли е обсебването на един монах на тридесет и шест от четиринадесет годишно момиче? Да, любов е." из ревюто за книгата!

http://knigazateb.com/v-knijarnicata/tvyrdi-korici/za-lyubovta-i-drugi-demoni/?fb_action_ids=3928896106493&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

може би и за това е сонетът на Шекспир :

"Зова смъртта на този свят съм сит ..."
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен kalan

• Пишещ
  • Публикации: 848
« Отговор #137 -: Октомври 05, 2012, 01:06:00 am »
   Първичното  съзнание  е  АЗ-а  на  една  от  многото  монади  отделили  се  от  Абсолюта!  Първата  инкарнация  на  това  ....     
Тъй значи щом Дик сега е в амнезия за да осигури възможност на Митко, то след смъртта Дик не трябва ли да се събужда. Разбирам защо сега не си спомняме, но не ми се струва честно след смъртта да не помним какви сме били преди в различните прераждания. Нали нашето първично съзнание преди каза, че е много по-съвършено отколкото си мислим. Защо пък да не помним всичко?

Неактивен m2f

• Пишещ
  • Публикации: 580
  • Животът е изумително приключение
« Отговор #138 -: Октомври 05, 2012, 09:38:28 am »
Мите, от това което ми пишеш всъщност Митко не умира съвсем. Ти просто осъзнаваш кой си. И ставаш Дик със съвсем друго мислене. Личността става част от всички инкарнации демек от цялото. Митко просто отива на диска при останалите папки. И имаш достъп предполагам и си спомняш абсолютно всичко за миналите прераждания и нещата които си оплескал или научил.
А сега знаеш ли кой е Дик всъщност?
Ето точно това повтарям от месеци, да не кажа и от по-отдавна...
Точно така е! И от тук следва и обратното: тук, в момента не е някакво непознато същество, а това сме ние, истинските ние, но с амнезия и с част от багажа си. Няма такова същество "Митко". В момента тук е Дик, но с амнезия и с част от гардероба си. НЯМА МИТКО!!!! Митко е име на роля, нищо повече!!!
Смъртта е СПОМНЯНЕ, СЪБУЖДАНЕ, ВРЪЩАНЕ НА ПАМЕТТА. И няма как "Митко" да се срещне с Дик! Защото реално са една и съща монада.
Добрите решения идват с опита. А голяма част от опита идва с лошите решения.

Неактивен kalan

• Пишещ
« Отговор #139 -: Октомври 05, 2012, 10:37:11 am »
Е видя ли. От толкова повтаряне все някой разбра. :D
Ох тия работи ми напомнят нещо на филма Матрицата.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #140 -: Октомври 05, 2012, 11:05:10 am »
Тъй значи щом Дик сега е в амнезия за да осигури възможност на Митко, то след смъртта Дик не трябва ли да се събужда. Разбирам защо сега не си спомняме, но не ми се струва честно след смъртта да не помним какви сме били преди в различните прераждания. Нали нашето първично съзнание преди каза, че е много по-съвършено отколкото си мислим. Защо пък да не помним всичко?

Не  си  ме  разбрала!  Веднага  след  последният  дъх  на  Митко  амнезията  на  АЗ-а  приключва,  Митко  продължава  да  си  съществува  като  опитност,  но  вече  е част  от  цалото! 
      Ето  сега  ние  оформяме  една  тема  за  смъртта.  Темата  е  цялото  а  ние  с  мненията  си  сме  нейните  отделни  части  и  стойноста  на  темата  зависи  от  компетентноста  на  всички  участници  в  нея.   
     Когато  се  устанави  контакт  с  починал  вече  човек,   контакта  е  с  инкарнацията  чрез  Аз-а.   Което  значи,  че  Калан  ще  продължи  да  съществува  като  част  от  ........
и  когато  някой  поиска  да  контактува  с  Калан,  ще  контактува  с  Калан,  независимо  тук  като  жива  или  там  като  съществуваща.
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен kalan

• Пишещ
« Отговор #141 -: Октомври 05, 2012, 11:21:43 am »
Разбрах го вече Митко. Иначе по-един въпрос още не те разбрах. Говоря за спомените. Щом амнезията приключва Дик вече знае напълно кой е и помни всичко. Защото по-назад каза, че спомените  за  минали  превъплътявания са  възможни  само  ако  имат  отношение   към  сегашната  инкарнация. Но това е в противоречие с края на амнезията. Туй се опитвам да изясня.
Друго въпросче ми дойде за контактуването с починал. Да кажем аз Калан съм починала. Станала съм част от цялото. Поседяла съм си горе и хоп идва време Аз-а отново да се прероди. След прераждането и започването на нов живот може ли пак някой ако иска да установи връзка с Калан.

Неактивен m2f

• Пишещ
« Отговор #142 -: Октомври 05, 2012, 11:23:13 am »

Не  си  ме  разбрала!  Веднага  след  последният  дъх  на  Митко  амнезията  на  АЗ-а  приключва,  Митко  продължава  да  си  съществува  като  опитност,  но  вече  е част  от  цалото! 

Когато  се  устанави  контакт  с  починал  вече  човек,   контакта  е  с  инкарнацията  чрез  Аз-а.   Което  значи,  че  Калан  ще  продължи  да  съществува  като  част  от  ........
и  когато  някой  поиска  да  контактува  с  Калан,  ще  контактува  с  Калан,  независимо  тук  като  жива  или  там  като  съществуваща.
Разликата е само психологическа, количествена, не качествена. Монадата е една, неделима! Няма инкарнационна "същност". Същността е една и е на Дик. Митко не съществува самостоятелно  в нито един момент. Съществува единствено като "приключение", в което е бил Дик!!! НО! Създава се такава илюзия за две същности, наистина. Смъртта би трябвало да слага край на тази илюзия за отделеност. Аз като спя и сънувам всяка нощ различни сънища, не съм различна личност всяка нощ, а съм си аз, потопена в различни сънища! Аз съм си, вари ме, печи ме, аз съм си!
« Последна редакция: Октомври 05, 2012, 11:27:53 am от m2f »

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #143 -: Октомври 05, 2012, 12:37:39 pm »
Разбрах го вече Митко. Иначе по-един въпрос още не те разбрах. Говоря за спомените. Щом амнезията приключва Дик вече знае напълно кой е и помни всичко. Защото по-назад каза, че спомените  за  минали  превъплътявания са  възможни  само  ако  имат  отношение   към  сегашната  инкарнация. Но това е в противоречие с края на амнезията. Туй се опитвам да изясня.
Друго въпросче ми дойде за контактуването с починал. Да кажем аз Калан съм починала. Станала съм част от цялото. Поседяла съм си горе и хоп идва време Аз-а отново да се прероди. След прераждането и започването на нов живот може ли пак някой ако иска да установи връзка с Калан.
   Когато  нямаме  амнезия  нямаме  и  инкарнация!  Горе  всяка  отделна  инкарнация  има  нещо  като  запис  нещо  като  досие  на  инкарнациите!  Сега  като  си  отидем  нали  ще  се  анализира  целият  ни  живот,  спомените  идват  от  тези  записи,  а  не  от  от  АЗ-а  и  какво  и  да  си  спомним  (научим)  за  миналите  ни  инкарнаци,  тоест  да  разберем  защо  сме  това  което  сме ,  го  научаваме  с  помоща  на  Духовните  ни  наставници,  а  не  чрез  АЗ-а.  Така  се  гарантира  до  известна  степен  автентичноста  на  изживяваните  емоции! 

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #144 -: Октомври 05, 2012, 16:26:48 pm »
какво  и  да  си  спомним  (научим)  за  миналите  ни  инкарнаци,  тоест  да  разберем  защо  сме  това  което  сме ,  го  научаваме  с  помоща  на  Духовните  ни  наставници,  а  не  чрез  АЗ-а.  Така  се  гарантира  до  известна  степен  автентичноста  на  изживяваните  емоции!

Когато си на ниско ниво изобщо "познаваш" ли си Аза, аз специално невярвам в тия азове но щом казвате ....  ;).
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #145 -: Октомври 05, 2012, 18:45:26 pm »
Когато си на ниско ниво изобщо "познаваш" ли си Аза, аз специално невярвам в тия азове но щом казвате ....  ;).
   Когато  сме  тук  на  земята,  никой  не  може  да  има  връзка  със  Същинското  си  АЗ.

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #146 -: Октомври 05, 2012, 18:50:50 pm »
Това е от ясно по ясно, питам за там "горе" нали нивата били 7 ли 17 или найси ... та там като си на най ниското ..... познаваш ли си Азът ?
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #147 -: Октомври 05, 2012, 19:25:00 pm »
Това е от ясно по ясно, питам за там "горе" нали нивата били 7 ли 17 или найси ... та там като си на най ниското ..... познаваш ли си Азът ?
     Щом  изпуснеш  парата  се  запознаваш  с  него  и  вървите  заедно!  Нивото  горе  е  вашето  ниво.

Неактивен m2f

• Пишещ
« Отговор #148 -: Октомври 05, 2012, 19:43:02 pm »
Монадата е неделима. Все едно да кажеш: познаваш ли себе си или не? ::)

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #149 -: Октомври 05, 2012, 19:48:44 pm »
Монадата е неделима. Все едно да кажеш: познаваш ли себе си или не? ::)
Точно.Мисля,че след честен и искрен себеанализ,всеки може да опознае същността си.Азът.Това,че нямаш диалог(монолог)със подсъзнанието си(съзнанието на Азът)или пък нямаш достъп до архивните си файлове(други инкарнации),не значи не си напоен/проникнат/съставен/ с/от неговата/своята енергия,същност и индивидуалност.Инкарнацията се явява спрямо Азът,онова което е самият Аз спрямо Първоизточника.
Олд,няма как да не го познаваш.Това си ТИ!Въпросът е...Доколко познаваш Себе Си?

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27