Какво е едно раждане и има ли го? Защо живеем като ще умрем ?
Дали всичко е илюзорно? Защо Бог твори, като си взима творенята?
Аз не мога да отговояр на тези въпроси, но ще си изкажа моето мнение !
Има ли смърт и какво е ? Преди да отговоря на "що е смърт" ще трябва да развенча това," що е живот" и от де се взима то!
Живота е като от нищото, ей така идва и си отминава, просто баммм !

Нека да разгледаме първо от къде произлиза една по- ниша форма на живот за да отговорим на въпроса. За да разберем от къде, ще трябва да разгледаме, примерно, що е "едноклетъчен организъм " . " Едноклетъчните" се размножават, чрез делене ! Бактериите, т.н.р. (Едноклетъчни ) не се виждат, те са микроскопични за човешкото око и на практика те са невидима звездна величина(както ги определям аз)

! Едноклетъчните формират структори и участват в кръговрата на растения и жовотни!
Както знаем бактериите са първия живот на земята !
Божиите частици, едноклетъчните, божиите чудеса и частицата Хигс бозон и т.н.! Какво са те? Къде са те, в тази работа?
Тук, ако разглеждаме смърта като на една елементарна частица ще установим, че тя живее много кратко ! Живота, времето, измерение, пространството... Това е въпроса? Не напразно Айнщайн е казал: - "Въпрос? Всичко !" Смърта в културните различния е доста трудна за дефиниране, защото тук ще трябва да се разглеждат много научни и религиозни дисциплини за да се отговори, но като се намешат вярата и религията, отговора би бил многозначен! Според мен, смърта е нещо като не избежно. Тук доста четох за тази тема и "аз" съм стигнал до заключението(моето си заключение), че под този реален свят има и друго измерение на и време в което някаква елементарна частича може да се зароди и да се роди отново! Дали вярвам "аз" в смърта, не не вярвам! Вярвам, че човек ще умре, но не и частицата в него, тя ще събере опита си и ще стане, може би, по- силна и по- мощна от другите !