Привет!
Близо една година след случката се натъкнах на темата.Прочетох коментарите и теориите и ето че и аз желая да споделя наблюденията си.
Нощта на 22 май аз спях. Пробудих се с мисълта че нещо странно се случва след което се завъртях на другата страна с мисълта да заспя отново.Естествено секунда-две по късно,скочих попарен от леглото,като успях да се придвижа (незнайно как) през тъмната стая и да се добера до коридора където светнах лампата. Там се разминахме с баща ми,който тичаше към братчето ми. То стоеше в другия край на коридора и викаше колкото му глас държеше. Ляво от мен , в другата стая чувах майка ми как пищи. Тогава извиках на вички да застанат под касите на вратите.Всичко продължи няколко секунди. В тях гледах как брат ми реве,а баща ми го беше прегърнал. Когато земята се кротна баща ми даде нареждането да се обличаме. секунди по късно брат ми тичаше по стълбите,надолу от 4-тия етаж. Майка ми държеше да вземе документите за апартамента преди да излезе,а аз отазвах да излезна преди нея. Вързо истърисхме висчки документи в една торбичка и тогава ни хвана вторичния труз. Доста по нервен и наредих да се маха,а аз ще я последвам. Незнайно защо,реших че тряббва да изгася лампите,че тока скъп.

След тази процедура заключих и се изнесах от блока. Първото което видях ,бяха невероятно много хора струпали се колкото може по далеч от блоковете. Намерих майка ми. Тя трескаво търсеше баща ми и брат ми сред навалицата. Когато ги открихме,решихме да се дръпнем на по открито място. докато извършвахме тази процедура последва нов трус. Тук е момента да кажа,че живея в един от високите квартали на Перник и имам изглед към отсрешния квартал. Това което видях в тази посока,беше високоволтова дъга която озари цялото небе. Няма да се впускам в разказ,как прекарахме остатъка от нощта. Дъжд,пищящи,ревящи хора. след което квартала се препълни още повече след слух че стената на язовир Студена се е пропукала.
Няколко дни по късно започнаха и въпросите.
Всички бяха видели светлина в небето която аз обяснявях с високоволтовата дъга която видях. Обаче, информацията от енергото беше,че няма повреди на територията на град Перник. Това ми се вижда странно.
Следващото съмнение беше породено от факта,че бяха отпепили район от Голо Бърдо. В последствие от сигурни источници рабрах че там има голяма пукнатина,каето обясни засиленото присъствие там.
Следващия ми въпрос беше "Защо всяка вечер,след като се стъмни,преминава ниско летящ самолет над Перник?"
След проучване,разбрах че пространството над Перник било забранено за летене преди земетресението.Проучих и установих,че най-вероятно този самолет е военен. Няма как да обясня присъствието му почти преди всеки трус. Това което мога да кажа е,че онази нощ също имаше трус,а вечерта преди това мина отново ниско летящ самолет над града.Точно същия самолет не беше минавал от седмици през който земята си кротуваше спокойно.
Мисля че е странно.
Следващото което ми направи впечатление,беше новината че 3 месеца по рано американците са обикаляли,за да се уверят че сградите с техни хора ще устоят на земетресение.
Седмици по късно разговарях с човек дошъл от Италия. Той каза че там неофициално са казали,че земетресението от 22-ри е било създадено искуствено.
Дори някой учини от БАН определиха явлението като странно. (Мога да гадая само във какъв смисъл са го казали.)
Мисля,че прекалено много неясноти остават...