Автор Тема: Киселото мляко  (Прочетена 49211 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Tina

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 696
Отг: Киселото мляко
« Отговор #30 -: Август 30, 2006, 03:36:40 am »
Цитат
Искам да попитам какво мислите за киселото мляко, има ли конспирация в него, по какво да познаем истинското кисело мляко

Мног просто - истинското кисело мляко, което съдържа Bactеricus Bulgaricus образува цвик (или вода) над млякото за определено време. Ако не образува, значи, че е правено от мляко на прах или от мляко без "нашата" бактерия КОЯТО СТРАННО ЗАЩО СЕ РАЗВЪЖДА САМО В БЪЛГАРИЯ, А ВСИЧКИ ДРУГИ ДЪРЖАВИ Я ВНАСЯТ!

Неактивен asdfghjkl

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 2 783
  • Невъзможно е нищо
Отг: Киселото мляко
« Отговор #31 -: Август 30, 2006, 05:53:44 am »
В България от години няма кисело мляко, по простата причина, че го няма вече щама с живата закваска.
Данон е еврейска фирма, едва ли е заинтересована за здравето на българите.
НЕ КУПУВАЙТЕ от Данон. Слагат нишесте и всякакви мизерии вътре.
НЕ КУПУВАЙТЕ краве масло ( минало е покрай кравата само ) от "Милмекс". За предпочитане е от фирма "Вълчев", те поне купуват немско и само го разфасоват. Милмекс също купуват немско, но го смесват с хидрогенирана растителна мазнина от Малайзия.
НЕ КУПУВАЙТЕ сирене, защото в него също има растителна мазнина от Малайзия. Има суроватка, нерядко за животинска употреба.
НЕ КУПУВАЙТЕ български фафли, щото ако ви кажа какво има в тях, ще ме помислите за идиот. Препоръчвам вафли на "Нестле България" и "Крафт Якобс". И те са български, обаче контрола на качеството е убийствен. А и поне си купуват какаото директно от Африка, а не от дистрибутор от България.

Оберон

Я, кажи по - подробно за маслото и сиренето защо да не купуваме и ако може, кои марки са сигурни? Също какъв ще е ефекта върху мен, ако ям масло от"Милмекс"? Аз с това сирене какво ще правя, ако е толкова лошо положението както казваш? И преди ядях много сирене, но като спрях мИсото ям всеки ден, понякога няколко пъти. Това ми е един от основните продукти, ако мога да се изразя така. Ако и сиренето не става ще се наложи да мина директно на слънчева светлина  :(
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен H.

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 8 658
  • In Lies We Trust...
Отг: Киселото мляко
« Отговор #32 -: Август 30, 2006, 07:27:00 am »
Мног просто - истинското кисело мляко, което съдържа Bactеricus Bulgaricus образува цвик (или вода) над млякото за определено време. Ако не образува, значи, че е правено от мляко на прах или от мляко без "нашата" бактерия КОЯТО СТРАННО ЗАЩО СЕ РАЗВЪЖДА САМО В БЪЛГАРИЯ, А ВСИЧКИ ДРУГИ ДЪРЖАВИ Я ВНАСЯТ!

Това изобщо не е така. Всяко мляко в пластмасова кофичка си има цвик, което си е вода от чешмата. Това не значи че млякото е истинско. Вече са 50 % вода - 50 % "мляко"...

Неактивен Tina

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 696
Отг: Киселото мляко
« Отговор #33 -: Август 30, 2006, 10:13:48 am »
Цитат
Това изобщо не е така. Всяко мляко в пластмасова кофичка си има цвик, което си е вода от чешмата.

Със водата се образува и една специфична коричка отгоре, която става жълта след време, ако млякото не е обезмаслено,  а самто мляко започва да се сгъстява.  :)

Просто течността е различна - не знам как да го обясня. Другите млека си остават същите и не се сгъстяват, защото естествения процес е нарушен от консерванти и други химикали.

Antonium

  • Гост
Отг: Киселото мляко
« Отговор #34 -: Август 30, 2006, 12:07:06 pm »
Обероне, чул ли си за хепатита в Своге и че предимно работниците в Крафт са го хванали. Просто там не е наред канализацията им. Също така е наредено да изтеглят от магазините всичката си стока, но също не го правят защото няма механизъм да ги накарат. Много ВИ МОЛЯ, не яжте бонбоните на Сушард зощото се нареждат ръчно в кутиите.
Та това е контрола на качеството в Сушард. Не всичко което е лъскаво става.
Не знам но аз съм си правил кисело мляко и съм използвал за закваска Родопея и стана доста добро, жълтото е маслото, а цвика е просото вода която се отделя при прецеждането, правенето на сирене и кашкавал никой не я налива от чешмата. Просто по голяма част от млякото е вода. Това е естествено бре :D

Неактивен nord

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 15
Отг: Киселото мляко
« Отговор #35 -: Август 30, 2006, 18:37:39 pm »
Просто по голяма част от млякото е вода. Това е естествено бре :D

В сухото мляко няма вода. Хорус това искаше да каже, че към "млякото" се добавя чешмянка.

Неактивен ultrafutur

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
Отг: Киселото мляко
« Отговор #36 -: Август 31, 2006, 10:23:53 am »
"ШОКОЛАДОВ ХЕПАТИТ ПЛЪЗВА ИЗ СОФИЯ".... :D :D :D
musica universalis

Неактивен asdfghjkl

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 2 783
  • Невъзможно е нищо
Отг: Киселото мляко
« Отговор #37 -: Септември 02, 2006, 03:28:00 am »
Да ви е честит. Време е за ваксини :)
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен eler

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 63
Отг: Киселото мляко
« Отговор #38 -: Септември 03, 2006, 15:30:28 pm »

Едно на ръка, че преди години кофичката беше 500 мл. а сега е 400 мл. на същата цена. Заради скапаните прекупвачи, които не искаха да вдигнат изкупната цена на млякото и Съюза на млекарите вдигна бясна стачка и изля пред министерството няколко тона мляко в знак на протест.
Замислете се само....в България колко крави има, а иначе магазините задръстени с "млечни продукти"...



В сухото мляко няма вода. Хорус това искаше да каже, че към "млякото" се добавя чешмянка.

има и друг проблем...В мандрата не се прави разлика .. овче..краве..козе всичко се смесва и се разрежда с вода за да увеличи обема си...не ми се говори за практиката на хора които познавам...тъй като били "бедни" и държавата им е крива правят следното...разреждат 1/1 с вода и после слагат маргарин в млякото за да увеличат маслеността и бързо го дават докато не се е пресекло...

преди около 3 години цената за първо-производителите беше 18 стотинки на литър...

крайния продукт се продаваше за над лев...

и от масленост при краве - над 4 ; козе - над 5 и овче над 6 % ни се предлагат 3,6 - 2 %...

естествено фермерите се ориентираха масово към производство на МЕД...откъде ще идва качествено мляко тогава...?- където е същата експлоатация...купуват за 2.30 лв. продават за 5...БРАВО...да не говоря за препаратите използвани против "нещо си" които  натравят животните !

как няма да изливат...те дори люцерна и фураж за зимата не могат да купят с "натрупаните" през годината ресурси...по-изгодно им е да изливат...отколкото да плащат за да изливат :(
« Последна редакция: Септември 03, 2006, 15:37:18 pm от eler »

prestor

  • Гост
Отг: Киселото мляко
« Отговор #39 -: Септември 19, 2006, 22:03:44 pm »
Истинското мляко става кисело след 2-3 дена (ужасно кисело). Случвало ми се е да изям кофичка от магазина с една седмица изтекъл срок на годност и да не усетя разликата.

Дъвиан

  • Гост
Re: Киселото мляко
« Отговор #40 -: Октомври 16, 2006, 21:02:39 pm »
Доц. Стефка Петрова, национален консултант по хранене:

"Драстично е намаляла консумацията на традиционното българско мляко, обяви още тя. По думите й преди 15 години българинът е приемал по 180 грама мляко на ден, а сега - по 80 грама."

http://netinfo.bg/?tid=40&oid=950913

Неактивен Albinoni

  • Пишещ
  • ***
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Re: Киселото мляко
« Отговор #41 -: Октомври 16, 2006, 21:17:41 pm »
Ами да, при това качество  ;D - вече се признава открито,  че българската бактерия не се използва за създаването на киселото мляко а други обработени за устойчивост методи са навлязли в технологията за производство.
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен izi_sun4eto

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 34
Относно: Re: Киселото мляко
« Отговор #42 -: Август 21, 2008, 22:23:52 pm »
ИСтинско мляко в БЪЛГАРИЯ ИМА!!!Само че се изнася за чужбина,на нас българите ни бутат боклуци.Не си купувайте "ДАНОН"-това е най лошото мляко.Тъй като е еврейска фирмата,мисля че се досещате за какво става въпрос.Има проект ,който е разработен точно от такива "хора".!!!Млякото "ДАНОН" НАМАЛЯВА ДЕТЕРОДНИТЕ СПОСОБНОСТИ НА БЪЛГАРИТЕ!!! Tъй като евреите точно това целят! :(
 А относно ,кое мляко е истинско-това което се развали най-бързо!За мен "СЕРДИКА" и "ВЕРЕЯ" може би са най-добрите макар че не може да се каже че и те са истински.
  Най-дълголетните хора в БЪлгария,казват че са яли всеки ден  домашно кисело мляко!Абе най-хубавото си е домашното  ;) ;)
"Първо провери, тогава повярвай!"

Неактивен Plutos

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 46
Относно: Киселото мляко
« Отговор #43 -: Август 21, 2008, 22:57:20 pm »
Ами да  :D Преди година-две имаше предаване по тв-то за нашите млечни продукти там експертите казаха че 1-во качество заминава на Запад и други посоки по света а тук в България се продава последно качество. :-X Просто в магазина са пълен леш ако не вярвате опитайте дом.приготвено сирене и от магазина просто разликата е огромна да не говорим за пастьоризирания боклук дето уж е прясно мляко ??? Затова хора пийте и яжте само натурални продукти създадени от баба и дедо на село ;) :P

Неактивен хадзапи

  • Пишещ
  • ***
  • Публикации: 808
Относно: Киселото мляко
« Отговор #44 -: Август 23, 2008, 00:12:20 am »
Основно купуваме "БОР-ЧВОР", с вкуса на старото кисело мляко е, а е и изследвано за наличието на нашата си бактерия и при това изследване от около поне 20 вида изследвани млека, то печели на първо място. Имаше статия в "Над 55" преди няколко месеца. Кои бяха сложени на 2 и 3 място не помня. А за да изберем в къщи да консумираме точно тази марка, то преди това си направихме наще си проучване сред около 15 вида. Това го направихме, след като развалиха млякото "Елби ", до тогава купувахме само от него, но го развалиха и след нашето си проучване преминахме на "Бор-Чвор". Подобно е и "Родопчанка". Но от други млека по принуда се купува и то по 1 бр., когато другото е свършило, а пък и доста хора се оказва че са започнали да го купуват и започна да свършва по-бързо от останалите видове. на нас ни се налага понякога да го търсиме на 4-5 места, докато успеем да си вземем от него.
А пък сирене купуваме само "ЕЛБИ", вкуса си му е на старото домашно сирене, което продаваха преди 1990 г. Между другото "ЕЛБи Булгарикум" е единствената останала държавна фирма и това е така, защото само те имат право да продават търговската марка на киселото мляко в чужбина и да обучават тези, които я закупуват на неговото производство. Но откакто си заминаха японците, а дойдоха от Южна Корея, то промениха видовете мляко и вече не е така вкусно, както преди. А японците вече консумират наше кисело мляко тяхно си производство и било много вкусно. Но те не променят нищо в начина му на направа.
« Последна редакция: Август 23, 2008, 00:19:10 am от хадзапи »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27