Основно купуваме "БОР-ЧВОР", с вкуса на старото кисело мляко е, а е и изследвано за наличието на нашата си бактерия и при това изследване от около поне 20 вида изследвани млека, то печели на първо място. Имаше статия в "Над 55" преди няколко месеца. Кои бяха сложени на 2 и 3 място не помня. А за да изберем в къщи да консумираме точно тази марка, то преди това си направихме наще си проучване сред около 15 вида. Това го направихме, след като развалиха млякото "Елби ", до тогава купувахме само от него, но го развалиха и след нашето си проучване преминахме на "Бор-Чвор". Подобно е и "Родопчанка". Но от други млека по принуда се купува и то по 1 бр., когато другото е свършило, а пък и доста хора се оказва че са започнали да го купуват и започна да свършва по-бързо от останалите видове. на нас ни се налага понякога да го търсиме на 4-5 места, докато успеем да си вземем от него.
А пък сирене купуваме само "ЕЛБИ", вкуса си му е на старото домашно сирене, което продаваха преди 1990 г. Между другото "ЕЛБи Булгарикум" е единствената останала държавна фирма и това е така, защото само те имат право да продават търговската марка на киселото мляко в чужбина и да обучават тези, които я закупуват на неговото производство. Но откакто си заминаха японците, а дойдоха от Южна Корея, то промениха видовете мляко и вече не е така вкусно, както преди. А японците вече консумират наше кисело мляко тяхно си производство и било много вкусно. Но те не променят нищо в начина му на направа.