Автор Тема: Каква алтернатива предлагате?  (Прочетена 37586 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Терес

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 103
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #15 -: Февруари 10, 2012, 10:11:04 am »
Прекрасно си го казал и няма за какво да се защитаваш.Бих допълнил към формулата ти само едно...И повече хора на нивата.Мислиш ли обаче,че тази формула не се знае!?!Знаят я и то много от елита,но.......
Дошло е време робите да преброят господарите!

Неактивен shoguna

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 37
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #16 -: Февруари 10, 2012, 10:25:11 am »
Номера е овцефермата да покаже че го знае,като се раздвижи малко.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #17 -: Февруари 10, 2012, 15:15:53 pm »
Ти, лично, защо не произведеш някоя кола, дето върви на вода?

И защо не произведеш някоя стока, с максимално дълъг живот (каквото и да значи това)?

Искаш да ги произвеждаш с хиляди и милиони, а се съмнявам да можеш да направиш дори и 1 бройка.
Това ли ти е алтернативата? Да предлагаш чужди измислици?
А ти от себе си какво ще дадеш?

Също така, с личен пример можеш да не ползваш заеми от напечатани пари и да не гледаш разлагащите медии.
След това може да покажеш на всички резултата какво си постигнал със себе си, като си свободен от тези неща.
« Последна редакция: Февруари 10, 2012, 15:17:36 pm от Tangrata_ »
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен shoguna

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 37
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #18 -: Февруари 10, 2012, 15:58:37 pm »
Ха-ха-ха,за да се различа от създателя на темата просто ще се изсмея без да ти правя квалификации.Но все пак за да не съм голословен ще слезна на нивото ти и ще ти отговоря-въпроса беше- ВИНАГИ ИМА ЛИДЕРИ КОИТО УПРАВЛЯВАТ, ПОПИТАХ АКО ВИЕ СТЕ ТАКИВА КАК БИХТЕ ГО НАПРАВИЛИ ПО ХУМАНЕН НАЧИН, ТАКА ЧЕ ВСИЧКИ ДА СА ДОВОЛНИ.
И аз отговарям ако бях лидер какво ще направя.По твоята "гениална" логика сигурно световните лидери произвеждат колите :lol:.Ами много просто пич вместо да се качва на конвейера кола на бензин ще се качва на вода-всичко е измислено,както казваше Н.който не познавам но чета анализите му-"не сме открили топлата вода-само я ползваме".А за останалите неща също е много просто но разбъркай малко мозъка.И ако искаш не ми отговаряй защото и без това те претеглих до къде си стигнал в развитието си и не мисля втори път да ти отговарям.Ай със здраве.
« Последна редакция: Февруари 11, 2012, 07:07:27 am от Mirotvorec »

Неактивен blade

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 470
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #19 -: Февруари 10, 2012, 22:02:56 pm »
sidereal

Имах предвид, че човек може да се освободи,но не и цялото човечество. На хората им е по-лесно да носят робския хомот отколкото да осъзнаят истината,а истината боли.
“And neither do I! I want to have a wife, children & a home, I want to live! But it's all for nothin

Неактивен sidereal

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 23
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #20 -: Февруари 10, 2012, 22:15:50 pm »
Цитат
С риск да получа и някоя друга обида от "уравновесени" хора като тебе ще се опитам да ти отговоря без да се задълбавам много и до там, че да не проличи че съм не толкова на ти с икономика, финанси, здравеопазване,образование и т.н.Първо-Всички пари без покритие в пещите.

Цитат
Ха-ха-ха,за да се различа от създателя на темата просто ще се изсмея без да ти правя квалификации.

Незнам на теб какъв ти е проблема, защо се заяждаш с мен и защо очакваш обиди?? Ако на теб ти се струва нормално един и същи човек да лее офф-топик 100 пъти, на мен определено не ми се нрави. Както виждаш, първите пъти се опитах да му обясня нормално, преди да ми кипне и да го "обидя". Много сте пък чувствителни бе....какво толко странно виждате в това, че очаквам отговори по темата?

Както и да е благодаря за отговора. Ти си може би първият, който пише по темата.

Цитат
Откъде на къде някой си без никой да го е избирал си присвоява правото да печата пари и да ги дава на заем и то от въздуха.

Моето скромно мнение е, че докато има наркомани, ще има и дилъри. Аз защо не съм задлъжнял? Живея си перфектен живот, без да съм затънал в дългове...

Цитат
Второ-премахване на планираното остаряване.Всичко което се произвежда да е с максимално дълъг живот-така няма да има разхищение на ресурси.

За това няма да коментирам, нямам информация по въпроса...да чел съм аргументи, чел съм конта-аргументи, но нищо не е доказано...или поне не достатъчно убедително. А и какво означава планирано остаряване??? Човек си прави фирма, прави си фабрика и сам си преценява колко качествени продукти да продава. Оттам нататък, който иска - си купува от него, който не иска - никой не го задължава. Защо не бачкаш здраво и не направиш ти фабрика която да произвежда качествени стоки?  Доскоро имах Тойота Ланд Крузер на която 10 години не съм сменил нищо освен масло...

Цитат
Трето всички скрити технологии-открити.А не някои измисли кола с гориво вода и те го застрелят-примерно.


И тук нямам особено много информация по въпроса...кой е застрелян понеже е измислил кола която върви на вода? Колите които вървят на вода работят ли НОРМАЛНО, понеже аз искам да си карам с 240.....?

Цитат
Четвърто-здравеопазване.Всички болести знаем от къде идват и могат да се лекуват.Няма да се пренасели планетата-споко,ако трябва ще се ограничи раждаемоста,но хората да живеят добре


Никой не е доволен от здравеопазването и твърди, че хората не живеят добре, но като се замислим, преди 100 години стандарта на живот по добър ли е бил? А преди 50? Истината е, че в момента хората живеят по-дълго от всякога...баба ми е още жива на 95 години и може да направи кълбо на земята. Ако човек се поддържа, прави редовно упражнения и се храни качествено, стандарта му на живот ще е добър. Не може да се напиваш всеки ден и да се тъпчеш с КФС и да очакваш после да си здрав. Преди 100 години хората са били 1 милиард...защо? Ами защото са умирали много и е нямало как да има толкова положителен естествен прираст...затова сега сме толкова много, заради покачването на стандарта. А болестите - несъм бил болен от 10г...трика е да си изградиш силна имунна система :)

Цитат
Пето много важно-МАСОВАТА РАЗЛАГАЩА ХИПНОЗА НАРЕЧЕНА МЕДИЯ РАЗВЛЕКАТЕЛНА ИНДУСТРИЯ и т.н.От тях ще се пропагандира само морал и истински човешки ценности.А пък вече който иска да си е педал да си бъде никои няма да му забранява,но тази пропаганда влияе адски много.

Ами това се нарича свобода на словото....всеки може да пропагандира каквото си иска, без мнението му подкрепено с факти...в този форум също доста хора се изказват, без да аргументират мнението си с факти и доказателства и много други хора четат и им вярват... това не е ли същото нещо? Аз незнам някой да е станал педал щото го е видял по телевизията. А и морал е много общо понятие, не е ли? Твоят морал няма нищо общо с моя. На мен ми харесва да гледам порно примерно, някой го смятат за отвратително, неморално, дегенериращо...твърде относително е...все пак който иска да води духовен живот в джунглите далеч от модерното общество и цивилизация, никой не го спира, нали?

За мен моя живот си е перфектен...не съм лишен от нищо...ако искам нещо - поставям си го за цел и го получавам. Смятам се за добър, помагам на хората, не обичам да мрънкам и да се оплаквам, защото каквото сами си пожънем...знаете. Няма пълно щастие...каквото и да се случва на земята, винаги ще има недоволни и винаги ще има хора на които нещо им е криво...Дори от привидно най-добронамереното действие, няма как да знаем дали по-голяма част от последиците ще са положителни или отрицателни (ако някой пожелае да му дам конкретен пример, да казва).

Цитат
Ще спра до тук за сега защото знам че ще има контра въпроси и упреци от някои капацитети за това трябва да събера сили да се защитавам.Важното е че намеренията ми са добри дори и да се струват на някои утопия.

Човече, само погледни с каква нагласа си...какъв е проблема да има контра въпроси? Нали в спора се ражда истината? Нали всичко трябва да се поставя под съмнение? Ти да не си бог, че да ти вярвам? Ами не съм съгласен с мнението ти и създавам диспут, нали за това сме тук да открием обективната истина, каквато и да е тя и да помислим как можем да променим нещата към по-добро? Ти дори си с нагласата "да се защитаваш" преди да знаеш какъв ще е моят отговор. Колко тесногръдо е това?

Изпитвам по-голямо уважение към хора, които могат да променят убежденията си, след като са получили нова информация, отколкото към онези, които се придържат сляпо към нещата, в които вярват, без да мислят обективно. Светът се променя. Идеолозите - не :). Не е ли точно това проблема на хората, ЧЕ ВЯРВАТ СЛЯПО НА ГЛУПОСТИ БЕЗ ДА СИ ЗАДАВАТ ВЪПРОСИ....ти ако не си по въпросите лично аз действам на следния принцип - QUESTION EVERYTHING!

А и не се сърди, ама намеренията ти не струват пукната пара за никой, освен за самия теб. Намеренията ти няма да нахранят гладуващите деца, нито ще изчистят околната среда. Аз дори не съм видял да изразиш намерение до момента, само говориш наизустени неща които си прочел и които не разбираш напълно. Изчислил ли си последствията от тях? Най-вероятно не, но въпреки това вярваш в тях, защото на пръв поглед звучат добре, а ти си човек с добри намерения. Мисля, че за да проработи евентуалната нова система, тя трябва да бъде балансирана и съобразена със човешката природа, независимо дали на вас това ви харесва или не...все пак вие сте ПЕРФЕКТНИ ИДЕОЛОЗИ, които чакат човечеството да достигне ново ниво на съзнание, че да решат най-сетне да предложат някакви идеи за по-добро развитие.

Това е проблемът ни...винаги трябва да чакаме нещо да стане...

Накратко намеренията дават резултати, само и единствено ако са подкрепени с действия. Бих желал да разбера дали ти си направил нещо което да подпомогне идеите които изброи? Имаш ли някакъв практически принос, освен прекрасните си намерения да караш кола на вода?

А братле, Tangrata искаше просто да ти каже, че да чакаш на готово не е начина...прочел си някъде, че някой си изобретил кола на вода и веднага ставаш нещастен и ядосан, че стандарта е колите да са на бензин и даже си възмутен как може да те ограничават по този начин...това не е градивен начин на мислене. С тази тема се опитах да разбера, дали сте склонни да положите елементарно усилие да помислите как би могло да бъде по-добре. Мързеееееел.Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 816
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #21 -: Февруари 11, 2012, 00:35:02 am »
Sindreal, аз ще свръхновясам ако изръсиш още нещо подобно :)
Много си далече от реалностите, а пък точно това уж те интересува, каква може да  е врътката по същество, как да обърнеш каруцата да тегли коня.

Неактивен shoguna

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 37
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #22 -: Февруари 11, 2012, 01:17:31 am »
Боже колко мъка има по този свят Боже.Колко празнословие колко елементарно мислене пък и обвинения за тесногръдост.Какъв диспут искаш като бягаш от въпроса си бе пич.Ти питаш каква алтернатива предлагаш ако беше на мястото на световен лидер.Какво бачкане какъв мързел какви 240км ч и какъв живот до 95год.Колко глупости как не те домързя да пишеш.От изказванията ти разбирам че не си на повече от 25-30год.Мозъка ти пречи за много неща а и още толкова не разбираш.Вземи малко да чувстваш не бъди робот няма как да те програмирам.Сложи ръка на сърцето ако имаш такова и кажи -не слушаме ли по новините само за болни от рак за катаклизми и за катастрофи и насилие,а и за цигани от време на време.Нямам време да ти обяснявам на дълго и широко,пък и едва ли ще ме разбереш защото това е най-малкото.Опа между другото къде караш с 240 и поддържаш ли ги :lol: :lol: :lol:

Неактивен JulesWinnfield

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 60
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #23 -: Февруари 11, 2012, 01:51:25 am »
Тази тема е безсмислена, защото шансът някой от пишещите в нея реално да определя насоките за развитието на света клони към нула. Определяме най-вече собственото си битие, дори не напълно. То е единственият ни инструмент за влияние върху обкръжаващата ни среда и това влияние е далече от размера бленуван от създателя на темата. Светът е, където е в резултат от действията, мислите и намеренията на 7 милиарда души. Това мисля, че казаха и blade и Ashaman, но желанието да си чешеш пръстите и егото често замъглява ума. 
А след като си живееш толкова перфектно и пълноценно, sidereal, защо си губиш времето да търсиш решения за общото благо? Наглия ти, назидателен тон определено издава скрити (може би дори за самия теб) намерения.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 798
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #24 -: Февруари 11, 2012, 07:33:20 am »
Тази тема е безсмислена, защото шансът някой от пишещите в нея реално да определя насоките за развитието на света клони към нула.

А след като си живееш толкова перфектно и пълноценно, sidereal, защо си губиш времето да търсиш решения за общото благо? Наглия ти, назидателен тон определено издава скрити (може би дори за самия теб) намерения.
Да си призная и аз съм с такива впечатления от развитието на темата. Не знам какви са намеренията на автора, но ако в най-скоро време не прочета неговите предложения за алтернатива ще я заключа.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен shoguna

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 37
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #25 -: Февруари 11, 2012, 08:52:14 am »
Тази тема е безсмислена, защото шансът някой от пишещите в нея реално да определя насоките за развитието на света клони към нула. Определяме най-вече собственото си битие, дори не напълно. То е единственият ни инструмент за влияние върху обкръжаващата ни среда и това влияние е далече от размера бленуван от създателя на темата. Светът е, където е в резултат от действията, мислите и намеренията на 7 милиарда души. Това мисля, че казаха и blade и Ashaman, но желанието да си чешеш пръстите и егото често замъглява ума. 
А след като си живееш толкова перфектно и пълноценно, sidereal, защо си губиш времето да търсиш решения за общото благо? Наглия ти, назидателен тон определено издава скрити (може би дори за самия теб) намерения.
Колко си прав!Поздравявам те!

Неактивен Iveta

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 265
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #26 -: Февруари 11, 2012, 13:37:43 pm »
Никаква алтернатива не предлагам аз.

Всякакви такива идеи започнати изведнъж за вътрешни и външни революции не водят до нищо. Промяната не започва така - бум и айде всички в двореца. А постепенно, защото преди нея има път, по който трябва да се повърви. Кратките такива всички знаем, че не водят до никъде.

И все пак човек се ражда и умира сам. Единствено може да развива и усъвършенства себе си.
oтговорна съм за това което пиша, но не и за това което разбирате.

Неактивен sidereal

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 23
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #27 -: Февруари 12, 2012, 16:02:12 pm »
Цитат
Тази тема е безсмислена, защото шансът някой от пишещите в нея реално да определя насоките за развитието на света клони към нула.

А след като си живееш толкова перфектно и пълноценно, sidereal, защо си губиш времето да търсиш решения за общото благо? Наглия ти, назидателен тон определено издава скрити (може би дори за самия теб) намерения.
Да си призная и аз съм с такива впечатления от развитието на темата. Не знам какви са намеренията на автора, но ако в най-скоро време не прочета неговите предложения за алтернатива ще я заключа.


Значи насоките за развитие на света ги определяме всички -постоянно, но с нагласа малко по различна от вашата... Да живея перфектно и пълноценно, но искам и другите да се чувстват така, а не да живеят в постоянен страх...няма ли страх, немогат да те контролират...живея пълноценно, защото нямам дълбоко вкоренени заблуди...СРЕДНАТА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА СЕ Е УВЕЛИЧИЛА С 50% ОТ ПРЕДНОТО СТОЛЕТИЕ.....И ВЪПРЕКИ ТОВА СЪВРЕМЕННИТЕ ХОРА ЖИВЕЯТ В УДИВИТЕЛЕН СТРАХ....Убедени, че природата и цялата планета се руши....с това са ни заливали в последните 200 години, и пак има хора които да се връзват....

Към модератора...по-късно ще напиша моите конкретни предположения, понеже в момента нямам време...явно, че в този форум като зададеш въпрос трябва сам да си отговориш.

Поздрави.
« Последна редакция: Април 04, 2012, 23:30:30 pm от Mirotvorec »

Неактивен shoguna

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 37
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #28 -: Февруари 12, 2012, 20:02:42 pm »
Сайдрийл ами на такъв въпрос такъв отговор-каква алтернатива мога да предложа освен за себе си.Ти просто си търсил по някакъв начин да се изтъкнеш във форума какво си научил и решаваш това да стане чрез провокативен въпрос но не дотам точен и логичен-ЛИЧНО МНЕНИЕ.А за контрола чрез страх си прав,но статистиката с болните е съвсем различна-трагична.А продължителноста на живота се е увеличила единствено за да се поддържа СЗО чрез потребители на лекарства.За себе си не желая да говоря  не е в мой стил.Само мога да ти кажа,че съм построил КЪЩА макар и не голяма със собствените си ръце,създал съм семейство и ДЕТЕ и съм засадил над 50 ДРЪВЧЕТА,и работя във фирма която ПРОИЗВЕЖДА РЕАЛНА ПРОДУКЦИЯ.Страхът във всички форми ми е най-непознатото чувство,но не желая детето ми да израства във атмосфера в която насилствено от всякъде се налага чалга,порно,омраза,и война.Накъдето се обърнеш все това гледаш.Хайде че много се отплеснах и после няма да ми стигне времето да ти чета 10 пъти по дългите ти отговори ;D

Неактивен Jean-Luc Picard

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 351
 • Starfleet Captain
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #29 -: Февруари 29, 2012, 09:41:09 am »
Много добре казано.
И аз съм на мнение, че повечето конспиративни теории са измислици.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27