Не съм съгласна. Напротив, не е така. Хайде така да си пишем до другата година, а? Някакви аргументи, нещо? Какво значи "душата има материален `аспект`?"
И Крушите имат материален аспект и БЕемвето има материален аспект. Но как ще ми докажеш (освен, ако твоята `специална` Душа) че материалността определя Душа? Това е точно противоположното. Някак е ... заблудаващо да се твърди подобно нещо.
Ти, конкретно не си компетентна да определяш "единица съзнание", още повече, ей така за удобство да го сравняваш със светлината. Светлината в какво се е инкарнирала? В Слънце? В свещ? В Огън?
Когато е тъмно или се стъмни все още имаш Душа, надявам се. Ако не ти, тези с Човешката Душа. Тогава какво?
Не ме интересува, кое ЗА ТЕБ е по-важно, защото в един момент знанието ти е обосновано само на представи и илюзии, които са по-несъществени от видените явления и Факти. И тогава си една обикновена фантазьорка, която си живее в неин удобен свят. Но нищо непомагаща за реалността, в която, това, което се вижда може да се трансформира и прилага като възможност.
Ще дам пример. Зная че има плод Манго. Екзотичен и много популярен. Но пробвайки/вкусвайки го, установявам, че не ми харесва- блудкав вкус на тиква и нищо повече. Е! това което съм знаела или това което опитала е по-важно?
Не ми казвай/пиши какво и кой да чета. Защото аз когато съм чела ... и гледала " Разкази от криптата" ти едва ли си предполагала, че има антинеутрино. Така че, пиши по темата, и по-важното, което разбираш!, а не знаеш. Всеки може да е прочел Ана Каренина, но не всеки я е разбрал...
Мерси за вниманието