Значи все пак не сме сами в пълния смисъл на думата?
Постоянният Аз не може да бъде застрашен.От какво?От провалянето на една инкарнация?Чудо голямо..Рестарт левъл и voila..
И ако някой има право да прекъсне една инкарнация,то това е самият Аз.Никакви водачи,наставници и пр,нямат право да го правят.Ако приемем,че ги има де..Според мен,тези"наставници"са просто част от моя си Аз.Едно друго Мен,по-развито,и по-напреднало..Някак не ми се връзва теорията със свободният избор,и това друг да има право да ти дръпне шалтера..
Такива рестарт левъл звучат адски несериозно и показват отношението ти към собствения живот.
Според мен човек не е Бог, а творение на Бог, в този ред на мисли естествено че има по-висши сили, които да ти отнемат живота с пълно право, ако вече си направил САМ своя избор да не направиш нужното и да живееш прахоснически, тоест да деградираш. Не казвам, че непренно би се приело като наказание от всеки, все пак зависи и от целите ти. Моите примерно не са да чакам да се рестартирам, а сега "да си е*е майката живота", защото именно тогава се появява ирационалното, което душата ти примерно не може да си го обясни и попадаш в неизгодна ситуация. Поне според мен, ти може друго да искаш.
Най-важното е да си наясно какво правиш, какво искаш, от там нататък ще стане каквото трябва и ще се оценя както е редно.
Митко се опитва точно това да обясни според мен. Другото са подробности. Ако той ти наруши личния избор като те спаси, ще е от по-голямо значение за теб, не за него, защото той е направил каквото е почувствал, че трябва. Ти след това ако решиш пак ще се удавиш или обесиш. Или е имало нужда да се освестиш и да промениш нещо. Случайните спасения, може и да не са случайни.
Както и с наставниците - те се опитват да те насочат, за да направиш своя избор. Ако не проявиш съзнание-пак си си ти, само че променяш нещо към -.
Митко, според теб всеки човек ли има наставници? В такъв смисъл, че да ти подсказват в живота, не само когато е време да те прегрупират или нещо от сорта? Защото може и да има сили за дадени хора, които просто да те вкарват в нивата без наставници? И може ли да си изгубиш наставника? Или да се върне ако си го загубил веднъж?
Ако си сгрешил примерно и после приемеш грешката като такава, изкорениш я по някакъв там начин, както казваш ти "няма грешка, ако има поука", има ли случаи в които не важи? Има ли лимит за шанса за развитието на душата? Кога започваш да служиш на тъмните във вечността ;D стопираш ли се завинаги някога?
Питам от интерес, не че мисля да го правя. По-скоро може би съм го правила, но не с цел да съм негативна и зла, а защото не съм намирала друг изход за момента или съм се чувствала неспособна да го променя, въпреки че съм знаела че има различен начин. И за ориентация към останалите.