И да продължа приказката за камикадзето...

Това, което разказваш,
Митко, касае първият момент след смъртта на физическото тяло. Тогава душата
все още се чувства човек, макар, че вече не е точно това. И...след известен престой в ниския астрал /както казвате и двамата с
Iris/се случва нещо: енергията на тия ниски страсти се изчерпва постепенно, емоцията която ги съпровожда - също, и камикадзето "се предава". Тогава идва помощта отвън, не и по - рано, предполагам. И...по някакъв начин камикадзето започва да зацепва, че не е личността за която се мисли. Прилича на събуждане, на изтрезняване, на наместване на фокуса...Момента на спомнянето /би трябвало в идеалния случай този момент да е и момента на "сливането" с висшия, постоянния Аз, даже бих го казала по още по - различен начин:
момента в който осъзнаваш, че няма такова нещо като камикадзето, т.е., че камикадзето е съня на висшия Аз, който всъщност си пак ти, но ти - истинския./
И...КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СИ БИЛ ВИСШИЯТ СИ АЗ ПО ВРЕМЕ НА ИНКАРНАЦИЯТА СИ, ТОЛКОВА ПО - МАЛКА ЩЕ ТИ Е ИЗНЕНАДАТА ПРИ СЪБУЖДАНЕТО /СПОМНЯНЕТО/.
СЪОТВЕТНО И КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ДРУГИТЕ ОКОЛО ТЕБ СА ПОЗНАВАЛИ ИМЕННО ДУШАТА ТИ, А НЕ ПРИВИДНОСТТА ТИ, ТОЛКОВА ПО - МАЛКА ЩЕ Е ИЗНЕНАДАТА И ЗА ТЯХ ОТ "ПРОМЯНАТА" НА ЛИЧНОСТТА ТИ, КОЯТО ЩЕ ЗАБЕЛЕЖАТ, АКО ДА РЕЧЕМ РЕШАТ ДА КОНТАКТУВАТ С ТЕБ ЛИЧНО ИЛИ ЧРЕЗ ПОСРЕДНИК /СЛЕД СМЪРТТА ТИ/.
Предполагам, че престоя в ниския астрал приключва в в момента на спомнянето.
Въпросите ми бяха /и към
Iris и към
Митко/:
1. Как ТОЧНО става спомнянето?
2. Как се променя ценностната система на човека, който си е спомнил? /т.е.ясно, че не държи вече на материалното, това е ясно, но на кое започва да държи най - много?/Ще кажа защо питам: чела съм документирани разкази на хора, преминали отвъд и върнали се, всички те, без изключение казват , че изведнъж нито титлите им, нито кариерите им, нито притежанията им, нито даже знанията им имат стойност отвъд. Затова пък истински безценни са малкото количество истински,
идващи отвътре добрини и обич, които човекът е успял да сътвори в живота си до този момент. И всички тези хора изпадат в недоумение как само толкова малко пъти са имали наистина стойностни мигове в целия си живот. И същите тези хора се връщат обратно да доживеят живота си с много променена ценностна система! За това говорех. Просто искам да знам:
а/ всички ли преживяват такава промяна на ценностната си система?
б/това рязко ли се случва или плавно?
в/ веднага още в астрала ли се случва /ниския/ или по-нагоре?
г/тази промяна на ценностната система свързана ли е със спомнянето, или има връзка с нещо друго?
Имам и още въпроси, но гледам да не прекалявам много...