Автор Тема: Странни звуци в небето  (Прочетена 39085 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен deznam

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 290
Re: Странни звуци в небето
« Отговор #15 -: Февруари 02, 2012, 19:03:12 pm »
Всъщност ако мислите ,че в България този шум не е чут се лъжете, около 12 януари(немога да кажа точна дата) вечерта около 8 часа в София в Студентски град въпросния звук бе чут от мен и няколко други хора с които бяхме една стая!... продължи около минута ,но звука беше много силен някъде от витоша. Първо си помислих ,че може би се разместват земни пластове и би трябвало да последва земетресение , оказа се обаче ,че няма земетресение ,дори проверихме в интернет да не би да е имало земетресение с нисък магнитут в нашия район което да не е било усетено. В крайна сметка след като нямаше как иначе да го обясним а и знаехме за тези звуци.. а звука беше страшничък и мълчахме през цялото време. Звука беше същия като в Киев в комбинация обаче с металически звуци (все едно мачкат коли или незнам...).

Та някой друг от София чул ли го е ?
« Последна редакция: Февруари 02, 2012, 19:07:46 pm от deznam »
Ако не искаш да бъдеш наковалня, трябва да бъдеш чук.

Неактивен The Time Lord

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 191
Re: Странни звуци в небето
« Отговор #16 -: Февруари 02, 2012, 21:20:40 pm »
Не го приемай лично, но като се има предвид славата на Студентски град в София чевек доста би се усъмнил в достоверността на тези твои сведения! ;) Иначе, не че не е възможно, но не си ли даваш сметка, че някъде около вас не се е водил някакъв шумен купон с аудио ефекти? Шум в голям град като София има много. А и доколкото знам, Витоша е сеизмична зона, възможно е да е имало прикрито земетресение, както първо си помислил. :yes:
САМО 2 НЕЩА СА БЕЗКРАЙНИ - ВСЕЛЕНАТА И ЧОВЕШКАТА ГЛУПОСТ, КАТО ЗА ПЪРВОТО НЕ СЪМ СИГУРЕН! - Айнщайн

Неактивен x_name41

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 283
  • this is my website!
Re: Странни звуци в небето
« Отговор #17 -: Февруари 02, 2012, 22:05:32 pm »
Съжалявам но не може да твърдите и заблуждавате хората с такива глупости и простотии като аудио ефекти, земетресения и т.н. Не виждате ли, че човека много ясно е обяснил за какво става въпрос а вие продължавате в същото време да се съмнявате изтъквайки неправдоподобни и некоректни предположения.
"музиката удължава живота!"

Неактивен The Time Lord

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 191
Re: Странни звуци в небето
« Отговор #18 -: Февруари 02, 2012, 22:31:45 pm »
Добре, де, добре! Но никога не бива да приемаш нещо като чиста монета. Както му се казва - ей така, на доверие. Винаги трябва да се съмняваш, да прегледаш останалите възможности, пък били те правдоподобни или не. Не съм казал, че отхвърлям твърдението на драгия съфорумец, изтъкнах че се "съмнявам", което си е нещо напълно нормално за човешката природа! :yes:

А за самите звуци - повтарям, че аз лично никога не съм чувал подобно нещо, но категорично никога не съм отхвърлял възможността за съществуването му. :hi: :hi:
САМО 2 НЕЩА СА БЕЗКРАЙНИ - ВСЕЛЕНАТА И ЧОВЕШКАТА ГЛУПОСТ, КАТО ЗА ПЪРВОТО НЕ СЪМ СИГУРЕН! - Айнщайн

Неактивен deznam

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 290
Re: Странни звуци в небето
« Отговор #19 -: Февруари 02, 2012, 23:21:11 pm »
Както и да е всеки има право на своя гледна точка. За тези звуци се говореше и по CNBC и други телевизии имаше клипове и в youtube.

http://www.youtube.com/results?search_query=strange+sounds+news&oq=strange+sounds+n&aq=0&aqi=g4&aql=&gs_sm=c&gs_upl=1384l1709l0l2792l2l2l0l0l0l0l259l456l0.1.1l2l0
« Последна редакция: Февруари 02, 2012, 23:54:03 pm от deznam »
Ако не искаш да бъдеш наковалня, трябва да бъдеш чук.

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 522
Re: Странни звуци в небето
« Отговор #20 -: Февруари 04, 2012, 16:41:59 pm »
Учени обясняват "странния тътен в небето"

Г-н Халилов, какво е естеството на необичайните нискочестотни звуци, за които съобщават голям брой хора в различни части на света, започнали през лятото на 2011 г.? Много хора ги наричат  ​​"Звукът на Апокалипсиса", "Сътресения на небесата" и т.н. Информация за тях идва от всички краища на света: САЩ, Великобритания, Коста Рика, Русия, Чехия, Австралия, Украйна и така нататък.

Ние анализирахме записите на тези звуци и установихме, че по-голямата част от техния спектър се намира в инфразвуковия диапазон, нечуваем от хората. Това, което хората чуват, е само малка част от реалната сила на тези звуци. Тези нискочестотни акустични емисии в диапазона от 20 до 100 Hz, са модулирани ултра-ниски инфразвукови вълни от 0,1 до 15 Hz. В геофизиката, те се наричат ​​акустични-гравитационни вълни, които се формират в горните слоеве на атмосферата, по-точно на границата на атмосферата и йоносферата. Има много причини, които предизвикват тези вълни: земетресения, изригвания на вулкани, урагани, бури, цунами и др. Въпреки това, значимостта на наблюдавания звук както по отношение на зоната на покритие, така и по отношение на капацитета е много по-висока от вълните, предизвикани от горните явления


В такъв случай, каква може да е причината за този тътнеж в небето?Но вие казахте, че причината за «небесните тътени» е така също и в земното ядро, какво означава това?

По наше мнение, източниците на такава мощна проява на акустичните-гравитационни вълни, трябва да бъдат най-мащабни енергийни процеси. Тези процеси включват мощни слънчеви изригвания, а те генерират огромни количества енергия, избухваща в земната атмосфера и дестабилизира магнитосферата, йоносферата и горните слоеве на атмосферата. По този начин, ефектът на мощните слънчеви изригвания въздействат на ударните вълни, слънчевият вятър и частиците от Слънчевата радиация и избухването на електромагнитното излъчване са основните причини за генерирането на акустичните-гравитационни вълни, в резултат на повишената слънчева активност.

Като се има предвид, повишението на слънчевата активност, проявяваще се в голям брой мощни слънчеви изригвания в средата на 2011 г., можем да заключим, че има голяма вероятност от експозиция на значително увеличение на слънчевата активност върху генерирането на необичайното бучене, идващо от небето. Трябва да се отбележи, че слънчевата активност започна рязко да се увеличава от началото на 2011 г., и нейната амплитуда е много по-висока, отколкото са прогнозирали влиятелните изследователски институции през 2010 и 2011 години. В същото време,  прогнозите са в пълно съответствие с Международния комитет GEOCHANGE, публикувани в доклада на комисията през юни 2010 г.  Ако този растеж продължи със същите темпове на нарастване на слънчевата активност, неговата амплитуда в края на 2012 г. ще бъде по-високо от амплитудата на 23-годишния слънчев цикъл, и през 2013-2014 тази дейност ще достигне своя амплитуден пик, който, както ние прогнозираме, ще бъде 1.5-1.7 пъти над 23 годишната амплитуда.


Има и друга възможна причина за тези звуци, и те може да лежат в ядрото на Земята. Фактът, че ускоряването на дрейфа на северния магнитен полюс на Земята, който се увеличи повече от петкратно, между 1998 и 2003, и в момента е на същите нива, засилването на енергийните процеси в ядрото на Земята, доколкото магнитното ядро на Земята, като една външна форма, и вътрешните процеси. Междувременно, както ние вече съобщихме, на 15 ноември 2011г., всички геофизични станции ATROPATENA, които улавят триизмерните вариации на гравитационното поле на Земята, почти едновременно регистрираха силен гравитационен импулс. Станциите, разположени в Истанбул, Киев, Баку, Исламабад и Джакарта, въпреки факта, че първата и последната са разделени на разстояние от около 10000 километра. Такова явление е възможно, само ако източникът на всички тези еманации е в ядрото на Земята. Такова мощно отделяне на енергия от ядрото на Земята в края на миналата година е нещо като сигнал, показващ началото на прехода на вътрешната енергия на Земята в нова активна фаза.

Засилването на енергийните процеси в ядрото на Земята може да модулират геомагнитното поле, което чрез верига от физически процеси в йоносферата да създаде акустични-гравитационни вълни в диапазон на чуваемост, който е под формата на звук с ниска честота, чуваем за хората, в различни части на нашата планета.

И в двата случая, въпреки факта, че причините за акустичните гравитационни вълни е съвсем ясна геофизична природа, те показват очакваното значително увеличение на слънчевата активност и на геодинамичната дейност на нашата планета. Няма съмнение, че процесите в ядрото контролират вътрешната енергия на планетата, така че до края на 2012 г. можем да очакваме силни земетресения, вулканични изригвания, цунами и екстремни метеорологични условия, който пик ще настъпи през 2013-2014.
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен The Time Lord

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 191
Re: Странни звуци в небето
« Отговор #21 -: Февруари 04, 2012, 18:17:44 pm »
Хм... Изключително интересно изказване по проблема! Но забелязвам, че въпросният г-н Халилов сякаш всячески се опитва да отхвърли най-силно поддържаната хипотеза в този форум, а именно за извънземния произход на загадъчните звуци. Може само така да ми се струва! :-X
И все пак различните хипотези са повече от подробно обяснени и научно обосновани, което ме кара сериозно да се замисля върху тях. И именно в този си процес, аз достигнах до извода, че описаните вътре-земни процеси някак си са ми познати. И това е защото си спомних за филма "Краят - 2012", където още в началото един учен човек беше забелязал коренни изменения в дейността както на земното ядро, така също и енергийни смущения под земната повърхност, съпътствани с драстично повишаване на температурата. Дори бяха споменати термоядрени реакции, случващи се дълбоко в недрата на Земята. И всичко това много ми прилича на предвещания сценарий от горе цитирания специалист! Чудно защо ли и какво наистина ни очаква в едва започващата 2012 година...? :unknown:
САМО 2 НЕЩА СА БЕЗКРАЙНИ - ВСЕЛЕНАТА И ЧОВЕШКАТА ГЛУПОСТ, КАТО ЗА ПЪРВОТО НЕ СЪМ СИГУРЕН! - Айнщайн

Неактивен Castiel

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 52
Re: Странни звуци в небето
« Отговор #22 -: Февруари 05, 2012, 17:33:26 pm »
Х Чудно защо ли и какво наистина ни очаква в едва започващата 2012 година...? :unknown:
Каквото ни очакваше и през 2011г.

Неактивен FoL

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 30
Re: Странни звуци в небето
« Отговор #23 -: Февруари 05, 2012, 18:30:35 pm »
Всеки създава сам собствения си свят.. Когато се правят подобни филми,информации тревогии чрез медии ит.н. нормалнообщия светоглед и очаквания подсъзнателно да станат такива инаистина да се случи :) Квото и да стане ще е уникално,а сме си избрали да се родим в такъв момент за да го преживеем,така че без паника :)

Неактивен The Time Lord

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 191
Re: Странни звуци в небето
« Отговор #24 -: Февруари 05, 2012, 18:39:07 pm »
Аз не съм се паникьосвал... допреди тази нощ. Събудих се около 5.20 сутрина и дълго не можах да заспя отново. И по едно време започнах да чувам причудлив звук. Звукът беше монотонен, цъкаш или по-скоро пукащ, но силен. На всяка секунда, все едно отброяваше. Чудех се дали не е от тръбите, защото малко приличаше, но беше твърде силен дори и за остарялата ни водопреносна мрежа! И тогава малко ме хвана шубето, защото си помислих, че идва отвън (просто другите варианти вече ги изключих). :o Автомобилен трафик - нормално, но не и сякаш отмерваш, при това силен като рев (на моменти). Какво ли беше, остава си загадка... :unknown:

П.С. Спря сравнително бързо - продължи около 10 минути. За съмняващите се, поглеждах си часовника!
САМО 2 НЕЩА СА БЕЗКРАЙНИ - ВСЕЛЕНАТА И ЧОВЕШКАТА ГЛУПОСТ, КАТО ЗА ПЪРВОТО НЕ СЪМ СИГУРЕН! - Айнщайн

Неактивен fishbone

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 167
Re: Странни звуци в небето
« Отговор #25 -: Февруари 05, 2012, 18:56:47 pm »
Абе и аз тая сутрин да е било 4-5 по моя преценка не съм ставал да гледам колко е, се съдудих и незнам от какво. Веднага след това на няклко пъти 3-4 да са,  чух странен звук който започваше тихо и постепенно се усилваше. Много неопределен звук беше, като свестене или съскане съпровеодено с пращене на мебелите из стаята в която спя.  По едно време го чуваш направо в главата си. Поне 30 мин. не можах да заспя след това. Интересна работа наистина... :writer:

Неактивен Castiel

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 52
Re: Странни звуци в небето
« Отговор #26 -: Февруари 05, 2012, 19:03:41 pm »
Хехе може да е имало някаква обща промяна на честотата или както там му викат,щото и аз се събудих към 4-5 от осъзнат сън и имах някакво гадно чувство...

Неактивен The Time Lord

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 191
Re: Странни звуци в небето
« Отговор #27 -: Февруари 05, 2012, 19:28:35 pm »
И все пак има голяма разлика между шума, който аз съм чул и между този, който е чул fishbone. И повтарям - нямам си и престава какво беше, но може да е било нещо напълно безобидно, примерно шум от някой страдащ от безсъние и скука съсед! ;D
САМО 2 НЕЩА СА БЕЗКРАЙНИ - ВСЕЛЕНАТА И ЧОВЕШКАТА ГЛУПОСТ, КАТО ЗА ПЪРВОТО НЕ СЪМ СИГУРЕН! - Айнщайн

Неактивен xнещо

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 86
Re: Странни звуци в небето
« Отговор #28 -: Февруари 05, 2012, 21:11:07 pm »
Странна странност,аз също горе долу по тия часове 4-5-,не мога да се сетя преди дъжда или след дъжда,чух пукане всякъш обаче отвън първо по фасадата и после вътре мебелите пропукаха,направи ми впечатление защото се чу от различни точки в стаята и провокира страховете ми.при мен обаче беше наи много 10 сек.(софиа-център).по  принцип от доста време на сам трудно спя ,а снощи изобщо не можех и да си помисля за сън.

Неактивен arktur

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 162
Re: Странни звуци в небето
« Отговор #29 -: Февруари 06, 2012, 10:41:22 am »
И при мен се получи същото, горе-долу по същото време, даже ми стана смешно, защото се сетих за тази тема и точно заглавието ми изпъкна в ума "Странни звуци" ;D. Не се уплаших изобщо, но... чудя се дали звуците имат нещо общо с наводненията от днес? :writer:

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27