Изключително ми е трудно да споделям в тази насока, но нищо, ще се пробвам, а пък каквото излезе! В случая не става дума за знаците, които ни се изпращат чрез комбинацията на числата, а за други знаци, нещо като изпусната дума от някого, прочетен ред в книга, знак на пътя, прелитащ гълъб, аларма на кола, скапване на връзката на интернета

... Но за разчитането на всички тези знаци помага интуицията, човек чувства вътрешно какво точно означава даден знак.
Това в "Селестинското пророчество" се нарича опитност на човек или още синхронност, а до колкото ми е известно гностиците го наричат познание. Но тук да вметна, че гностиците различават знанието от познанието, знанието е това, което натрупваме чрез книгите, от другите хора, в съвремието от телевизията и интернет..., а познанието е натрупано чрез личния ни опит и най-вече интуиция и това е познание за Бог, за висшия Аз...
Точно това познание, опитност са изживели много хора. Аз поне познавам десетки и тези хора въобще не се срамуват да говорят за това, дори са напълно наясно какво се случва. Преди 2 години намерих и някаква научна хипотеза за случващото се, но трябва отново да се разровя.
За да ме разберете по-добре мога да ви дам примери от личния си живот:
Преди години излезе на мода "Подсъзнанието може всичко" купих си книгата и започнах да я чета, но някъде към средата я оставих, изпитвах някакво неприятно чувство и до там ми бяха опитите (макар че каквото пробвах - действаше ;D ), после попаднах на филмът "Тайната" и да не изпадам в подробности, но идеята ми е, че през цялото време чувствах, че нещата не са така като се описват: Вселената като могъщ джин, който само чака да изпълнява капризите на хората. И съвсем "случайно" получих отговор на онова чувство (че нещата не са такива каквито са описани в книгата и филма) и той беше:
"
Злоупотребил със силата... Това трябва да се изплати!"
Друг пример: Веднъж се мъчих да си отговоря на един доста (поне за мен) сложен научен въпрос, исках да използвам някои неща от сакралната геометрия и да ги съчетая, но за целта се изискваха огромни познания в сферата на биологията и генетиката. Аз съответно ги нямах и се започна едно търсене, питане... и един ден както разсъждавах над този въпрос: една врата, която мислех, че е заключена и се мъчех да отключа с ключ, ми даде невероятен отговор. Ето разшифровката: това, което си тръгнала да търсиш, вече е открито, трябва само да отвориш вратата т.е. някоя по-сериозна книга или учебник по този въпрос. Но в този момент мислих точно за тази цел, за това и разшифровах знака.
Имам стотици други такива "случайности", които са ми помагали да достигна желаната цел, но всичко се разшифрова с вътрешното чувство (т.нар. Интуиция).
Няма случайни неща. Съдбата ни поднася разни знаци, но ние все още не можем да ги разтълкуваме правилно. Вселената иска едно единствено нещо от нас - да бъдем щастливи. Всички знаци, които ни изпраща Вселената, целят точно това да ни покажат пътя към нашето щастие, но заедно с това изграждаме и щастието на останалите.
Надявам се, че не съм ви досадила с дългата си публикация!