Огърлици, колиета и др. подобни украшения, когато се изработват с /или впоследствие им се придават/ 'особени свойства' служат най-вече за защита и енергийно подхранване на т.нар 'гърлена' чакра - вишудха, защото се намират в непосредствен контакт с нея /ако е по-надолу - например медальон - тогава на анахата, или т.нар. 'сърдечна чакра'/. Счита се, че именно вишудха поема най-сериозните магически /било то напълно осъзнати или не/ атаки /принципно/. Именно затова сериозните магове си пускат бради - на първо място за защита, колкото по-дълга брадата - толкова по-долни чакри защитава /анахата-->манипура, е по-надолу доста дълга брада ще стане/.
На мен лично това от снимката ми прилична на имитация на защитно-боеви артефакт. В България има ли специалисти по бойна магия, които да изработят /или да претворят вече съществуващо бижу/ такъв артефакт?

Къде смяташ да ти го изработят?
п.с. естествено, дори да го дадеш на бижутер, просто да направи имитация - би имало определен ефект, благодарение на 'принципа на подобието' или т.нар. 'структурни линкове'.
За каква цел ти е необходимо такова нещо? Понякога такива неща могат да бъдат доста опасни.
Във всички случаи е най-добре гривна на ръката - обхваща всички енергийни меридиани, докато около врата - колие, огърлица и др. подобно - по ограничено въздействие върху енергоинформационния пашкул.
Можеш да прочетеш информация в интернет за т.нар. 'тотемни животни', както и за личната стихия /в по-горен пост беше споменато/, защото за някой такъв артефакт би бил не особено полезен. И не на последно място - най-често към такива артефакти, когато ги изработват реални специалисти се 'подшиват' мислеформи, ифрити, заклинания, чарове-илюзии /чародейство/ и др., което един бижутер едва ли дори е чувал. Трябва НАИСТИНА да се знае с каква цел, защо се изработва.
п.п.с. аз не се занимавам с изработката на такива неща. Просто си позволих един коментар.