..не иска въобще да докосне руната на вятъра, вика 'не' и бяга?..
Вятърът /въздухът/ се отъждествяват с хаоса. Принципно в хората винаги има една преобладаваща стихия /например - "Лети в облаците", "Здраво стъпил на земята" и т.н./. Има специалисти, които, знаейки принципите на хаоса изключително успешно работят в това направление. Явно в конкретния случай - 'въздуха' /или вятъра/ е противоположната на 'доминиращата' стихия. Аз лично съм на мнение, че човек трябва да може да 'пропуска' през себе си всички видове енергии по СВОЕ желание /както е в енергиите в Таро и Сефирот, а тези 'изображения', които се правят тук от медна тел са поглед от малко по-друга страна на едни и същи МНОГОМЕРНИ 'обекти и/или енергийни канали', които изобразяват самите карти Таро/, за да може да управлява стихиите, енергиите и т.н.
Всичко това е само и единствено теоретична обосновка - аз лично не съм си правил такива медни 'фигури', нито се занимавам с Таро или Сефирот.
Като отхвърля даденото материално 'изображение' на конкретна стихия - не я насилвай, обикновено /но не винаги/ подсъзнанието си знае работата.
Но ще си позволя да вмъкна един кратък съвет:
..след като направих всички руни, какво да правя с тях
..
Действайте малко по-осъзнато с такива неща, когато ги правите. Знанието какво, с каква цел се прави нещо, както и какви са очакваните краткосрочни и дългосрочни ефекти, на никого не е навредило досега.