Здравейте!
При мен сe получи по обратния ред. Първо започнах с афирмациите, списъците с желания и в частност - карта на желанията – принадлежа към онези 80 % от човечеството, които по-добре възприемат визуално, оргонитите се появиха по-късно. Афирмациите са от полза, учат ни да мислим в сегашно време, да се концентрираме върху реалността тук и сега, както и да мислим позитивно и съзидателно. Но са само една от съставляващите, освен тях са необходими още куп знания. Голяма част от тях натрупах, благодарение на участието си в една тема. В продължение на 3 години няколкостотин души са събрали, изучили, и най-вече приложили на практика техники и упражнения от различни автори, които развиват умението ни да сътворяваме реалността и са споделили своите резултати . Имам добри резултати, към момента около 70% от картата, която направих тогава вече са факт. Само че този подход вече не ми е достатъчен, като направиш няколко десетки ритуала примерно за привличане на пари, установяваш, че колкото и да са различни на пръв поглед, резултатът зависи винаги от едно и също – способността ти да взаимодействаш с енергията на парите. Като всяка друга енергия, тя си има своя честота и закони, на които се подчинява, например в случая - за даването и получаването и още няколко закона. Ако желанието ви включва и други хора, става още по-весело – законите за ненамеса, за непоискано добро и т.н. добавката „без вреда за никого” върши работа, но често нейната реализация отнема по-голяма част от енергийния ресурс, необходим за проявяването на вашето желание в материята. От тук произтича един ключов момент – защо при едни хора работят едни практики, при други хора – втори, някои практики работят частично и в определени ситуации и защо често резултатите са компромисни или още по-лошо, като в китайската мъдрост
„Внимавай какво си пожелаваш!!!” 
Тук е синтезиран колосален обем информация, като Александрийската библиотека, линковете са разделени тематично, който се интересува, може да погледне.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=619122.0Ако наречем условно гореизложения подход „позитивно мислене”, то можем да наречем това предложение на Bofara метод на древните традиции.
http://www.magickcourse.com/Паралелно в продължение на година и половина изследвах и него. Пробвала съм елементална и ангелска магия, и двете са базирани на разглежданата във въпросния сайт УИКА, чийто първообраз е древната келтска магия. В тази посока стигнах до същите изводи, до които и в „позитивната” практика. Плюс един такъв момент – ако нямате намерение задълбочено да я изследвате с години като Велц, по-добре хич не се захващайте.

След двегодишни ежедневни занимания стигнах до един разтърсващ извод:
И двата подхода са външни, т.е. не включват еволюционния план на душата и личността, моето индивидуално развитие. Прилагането на готови рецепти, дори когато са облечени в стил „това е пример, напрви го по твоя начин” не са решение! Готовите рецепти тип „куик фикс”, са все едно да назубриш решението на задачата, малка промяна в условието и вече решението е друго. Самият факт, че я пробва друг човек, с различни възгледи, възприятия... и т.н. фактори, които ни пряват различни личности, вече е солидна промяна в условието на задачката. Може да я решиш с каквито и да е промени в условието само когато разбираш принципа, алгоритъма по който се решава.
Така стигнах до осъзнаването, че преди да станеш майстор в сътворяването на реалността, първо е необходимо да станеш майстор на самия себе си. И започнах отначало, първо да опознавам себе си – способностите си, недостатъците си, които всъщност са латентни способности, силата на мисълта си, поведенческите ми модели, ограниченията, които несъзнателно си налагам и т.н. Заех се да стабилизирам енергийната си система, да подобрявам енергийно средата си на обитаване, да развивам сензориката си. Способността ми да си реализирам намеренията е качествено различна, нещо повече, започнах да привличам в живата си тези хора, събития, информация и т.н. с лекота, без усилие... състояние, което в езотериката се нарича да си в потока на сътворението, да си в силата си. Съвсем достижимо е това особено вътрешно състояние, с което можеш да управляваш собствената си реалност, но е процес, не става за един ден.
Между другото то обяснява и как работят модулите на Шакаев. Всички го можем за себе си, когато го прави човек с мощна енергетика, то е въздействащо за по-голям кръг хора по подобие. Нищихме ги подробно някъде в темата "Подсъзнанието може всичко", работят, но в сравнение с някои други практики са си „слаба ракия”. Феноменалните способности на Сай баба примерно се базират на същото състояние:
„Със силата на мисълта той материализира различни тела и предмети – сол, камъни, медальони, обици и др., а също плодове, бонбони, масло и ги раздава на присъстващите. Неговият необикновен дар е известен вече почти 50 години и е документално потвърден от учените. “Във физическата основа на тези феномени лежи нов тип фундаментални явления – способността на човека да създава биогравитационно поле и да черпи енергия от състояние, наречено “биовакуум”. Ако се чудите защо връщам темата назад – искам да ви кажа
Не отдавайте силата си на жакчета и др. предмети, символи, модули и т.п. извън вас, те може да са само помощни средства докато се учите, вие ги правите работещи, вътрешното ви състояние. Тяхното присъствие не прави нещото, каквото и да е то по-ефективно, даже след определен момент започват да ви пречат, превръщат се в патерици, говоря принципно.
...
това с въздействието с ръце, чакри-макри и други по време на застиването лично аз не го одобрявам - да не би К. Велц при своето производство да стои постоянно и да въздейства ... с положителни вибрации да кажем. Колкото се може по-далеч от полуфабриката
...
Тук съм на коренно противоположното становище, без енергийното съдействие на
създателя си, чакри-макри

, този оргонит си остава полуфабрикат завинаги. И това няма отношение към правенето на оргонити за други хора. Затова смятам, че не могат да се правят "неутрални" оргонити на конвейр. Практиката ми от година и половина го потвърждава. Какво прави Карл Велц изобщо не ми е фактор, не се водя по външни авторитети. Единственият ми авторитет е вътрешното ми състояние. Разбира се че ползвам чужд опит, тъпо е да се почва всеки път с откриването на топлата вода ;D но преди да направя чуждия опит част от своя, го "прекарвам" през най-финия си вътрешен филтър и решавам според резонанса. За целта е нужно човек да развие сензориката си и нямам предвид само петте сетива. Балансирането на двете полукълба е от съществено значение, както многократно вече отбеляза и Bofara.
Обилното теоретизиране с оправданието за евентуални практически ползи не променя много реалността. Ако за това време Bofara,беше отлял 3-4 най-простички кексета, би имал по-голяма полза и още резултати към тези, които вече сподели.
Досегашният ми форумен опит показва, че когато съпътстващите теми набъбнат прекалено и започнат да задушават основната тема е добре да се отделят, който иска да ходи в тях и да си ги нищи в дълбочина... видях, че има пусната тема за модулите на Шакаев, добре би било бобините и т.н. също да бъдат изнесени, тъй като те не са задължителен атрибут при изработката на оргонити, а само една излишно сложна опция.
Очарованието на оргонитите е именно в тяхната простота на изработка и приложение.За да са достъпни за всички! Bofara, и ние имаме мечти, но не ги натрапваме по десетина страници на останалите. Благодаря ти, че си ме включил в мечтите си, но няма от къде да знаеш кой е най-ефективния оргонит за мен или за който и да било от нас. Моите оргонити и така добре си работят. Освен това не ми са налага да се застраховам с глупави номера, ЕГН-та и подобни съмнителни трикове. Всички знаем, че тези защити са най-лесни за хакване ;D, това ти предложение е смехотворно.
Моите оргонити носят абсолютно индивидуалния и във вселенски размери неповторим отпечатък на собствената ми енергетика.
Често хората, в стремежа си към бързи резултати търсят външни методи, включително съмнителни енергийни източници и не си дават сметка, че губят независимостта на енергийната си система, някои даже си плащат месечен абонамент. Какво да правиш, грешки на растежа
Искате ли да си поговорим за енергийната независимост на човека, и ако да, в темата ли да пиша или да пусна отделна тема?