Мерси на всички отговорили. Все още не вярвам в естествените кристали да има съзнание, а било то и пасивно. Теоретично във всяка молекула из Вселената би трябвало да има някакво първично съзнание, но то е друго. На кристала не виждам кое може да му е живото. Както и да е, не ви карам да ми отговаряте, защото няма как нито аз, нито вие да си подкрепим тезата.
Второ, нямам радиестезично махало (разбира се, лесно е да си купя), но според мен ползването на такова е много вредно за кармата. Даже, май съм чувал (от наистина сериозно развити), че реално не самата енергия го движи, а определени нискоастрални същности. Като приемеш да го ползваш, и приемаш неговото функциониране, ти несъзнателно казваш "ДА" и отваряш част от себе си към тая същност. А това е много негативно.
Разбира се, отново не е тук мястото да спорим, "дали" и "защо", но вие си излагате вашите вярвания, и аз моите.
m2f, ползването на смола е елементарно. Ползвал съм доста като малък за да лепя разни неща. Това не е смола, като от дърветата. Тя е разредена и течна, и тече (до колкото помня, преди 10 г беше) точно като пчелен мед. Разбира се, преди това се налива втвърдител в нея, разбърква се, и имаш няколко минути да се втвърди. Затова трябва да се действа чевръсто. Определено не е за хора, с 2леви ръце, но ако си що годе нормален, дори и да нямаш грам опит е елементарно.
Все още не вярвам на тия оргонити, но може да си направя няколко, ей така, да видим, че не действат

(и не ми обяснявайте, че щото съм имал нагласата, че нямало да действат, и те наистина няма да действат. Ще си имам нагласата, че ще действат

)