Автор Тема: Юли - 2006: Дейвид Айк - Тайните на Матрицата - Трета част  (Прочетена 48245 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Подправена реалност - 2
« Отговор #30 -: Юли 17, 2006, 09:05:19 am »
Йерархията на извънземната конспирация се разпростира изцяло в метафизичните и астралните области, където се намират демоничните мисъл-форми. Според логиката, Луцифер съществува. Ако съществува демонична йерархия, тогава трябва да има някой на самия връх на тази йерархия. Този, който стои на върха на сферата, е Луцифер [22]*. Библейски настроените ксенофоби, които твърдят, че извънземните са демони, са частично прави, макар че според грешни и наивни доводи причината е в това, че съществата от първи ред включват не само хора, но също и много извънземни раси, включително и драконовските раси. По такъв начин подобни раси също са предразположени към обладаване от демони. Така Луцифер и неговите подчинения в голямата си част притежават астрални форми, но именно заради обладаването от тях и тяхното манипулиране на физическите същества ние сме станали жертва на негативно настроени извънземни, като например някои фракции на сивите и драконите [23]*.
Ние, като същества от първи ред, сме духовни гиганти в сравнение със съществата от втори ред. Но както Ви учи джудото, начинът да победите по-едър опонент е да използвате неговото собствено тегло срещу него. Нашата егоцентрична слабост на пристрастеността към власт и оцеляване обхваща по-голямата част от инертната ни маса. Ние искаме да убиваме, не да бъдем убити, да жертваме други заради себе си. И така съществата от втори ред експлоатират тази една от многото слабости, за да укрепят стените на нашия виртуален затвор.
Въпреки дългите и косвените методи, които те трябва да следват, съществата от втори ред са свършили добра работа по опитомяването ни. Те са измамили някои хора и извънземни да предадат своите собствени раси в духовно робство. Древното деактивиране на нашия генетичен код от драконите, който по-рано позволяваше нашата пълна синхронизация с матрицата на реалността, ни е натикало в окултна клопка: глухота, слепота и немота. Повечето от нас не виждат изхода от тази кутия, нито притежават стълбата за излизане, ако имахме силите да надигнем глави. Ние сме упоени за подчинение и поставени във виртуална реалност, подправена матрица, разработена да ни държи в смирение и подчинение чрез мелодрами за извличане на лууш. Този лууш се събира от съществата от втори ред за тяхна консумация. В допълнение, онези, които управляват матрицата, до голяма степен управляват синхронността. Разбира се, нашите индивидуални Висши Аз-ове са сила, с която следва да се съобразяват, и много от нашата житейска синхронност произтича от нея, тъй като старата матрица все още действа частично, но самата нова манипулативна матрица също е способна да произвежда такава синхронност, обикновено за наше нещастие [24]*.
Целта на тези демонични същества е възвишен тоталитаризъм. Възвишен, тъй като ако той беше открит, ние бихме разбрали, че имаме враг. Докато старата матрица предизвикваше страдание, което води до мъдрост, новата подправена матрица прибягва към страдание, което води до използването ни за храна. Ние сме крави в междуплътностна ведомствена млечна ферма, ограничена в малко умствено пространство, произвеждащи своята скъпоценна стока, а след това често физически изколвани за изхранване на драконите. "И си казвам... какъв прекрасен свят!"
Филмът "Матрицата" действително е невероятен, тъй като твърде плътно се допира до истината. Например, тук са изложени някои сюжетни извадки от "Матрицата" в двустишие с наново разтълкуваните представи за матрицата:

1.1. Човекът създаде машини, за да печели от тях;
1.2. Човекът създаде мисъл-форми като същества от втори ред, за да печели от тях.

2.1. Машините на човека станаха съзнаващи и способни да ръководят собствената си съдба;
2.2. Мисъл-формите на човека придобиха индивидуално съзнание и управляваха собствената си съдба.

3.1. Машините се опитаха да унищожат свободата на своите създатели и да поемат управлението;
3.2. Съзнаващите мисъл-форми се опитаха да отвлекат реалността от Бог и Човека.

4.1. Човекът се бореше с машините чрез премахване на енергийния източник, слънцето;
4.2. Човекът се бореше със съзнаващите мисъл-форми чрез отказа да им отдава мисли или чувства.

5.1. Машините се обърнаха към човека като към енергиен източник;
5.2. Мисъл-формите се опитаха да манипулират човека да ги снабди с енергия.

6.1. Машините поставиха човека във виртуален затвор, за да завземат неговия ум, докато енергията е изключена;
6.2. Мисъл-формите поставиха човека в тази затворническа реалност на емоционални вълнения, за да източват тези емоции за поддържането си.

7.1. Един човек се събуди от илюзията;
7.2. Хората се събуждат.

Твърде сходно е. Дали е по-близо до истината от тази статия? Може би.
Всичко в статията до този момент беше написано с голяма увереност. Оттук нататък нараства нивото на предположенията. Така че подгответе се да прочетете някои спорни мисли, които са на границата между просветление и параноя.
Ако матрицата е способна на генерира нашата реалност дали би могла също така да произвежда участници в тази реалност? Би ли могла да вземе управление над други хора и да ги направи свои агенти? Този сценарий се предлага в обезпокояващия сайт "The Brainwashing Site". Вместо да го преглеждате, Ви съветват да разгледате себе си. Но що се касае до тази статия, в този сайт се твърди по същество, че нашата реалност е подправена, използвана е от метафизична централна разумна мрежа за сондиране, управление и събиране на реколта от енергиите на успелите да оцелеят, които не са се поддали на влиянието на (новата) матрица. Всеки друг е един от "тях" - или симулация на човек, или бивш човек, чийто индивидуален Висш Аз е бил заменен от общ централен възел, обслужващ матрицата. Тези "хора" се използват от матрицата за създаване на мелодраматични ситуации за Вас, за да управляват Вашите мисли и действия и след това да жънат изобилието на Вашите лууш резервоари. Авторът е експериментирал, наблюдавайки действията на другите около него, за да изпробва валидността на тази теория. Ето някои от тактиките, които агентите на матрицата могат да използват за манипулиране:

Карат Ви да се чувствате зле, за да събират реколта от Вашия лууш. Претърпявайки робството на негативните емоции, вие отделяте лууш. Често това е премаляващо усещане в стомаха ви, или буца в гърлото ви. Това е физическо усещане за външно протичащ изпомпващ процес, чрез който Вашият лууш се изсмуква през Вашите чакри в етерни проводи до места по цялата земя, луната или хиперпространствени хранилища и средства за рафиниране. Положителните емоции също произвеждат лууш, но той е с друго качество и вибрация и трябва да се преработва по-прецизно от отрицателните емоции, които са естествената храна за негативните същества от втори ред. Така страданието е предпочитания индукционен метод при правене на избор.
Поставете хора около Вас, които усилват лошите Ви черти, или натрапват неща, каквито на Вас Ви липсват (подиграват се). Карат Ви да се чувствате нисши. Или пък Ви пренебрегват, когато направите нещо добро, а хората хвалят други, които са извършили по-лоши неща от Вас, опитвайки се да Ви накарат да се чувствате изоставени и ядосани (тези емоции са еквивалентни на лууш продукция).
Те си говорят един на друг по такъв начин, че да можете да ги чувате и казват неща, които пряко Ви касаят, макар че при нормални обстоятелства за тях би било невъзможно да знаят такива неща. Например те се оплакват за нещо конкретно, за което вие се оплаквате, но никога не сте говорили за това.
Когато имате нужда да отдъхнете или да оставите работата си, те ще си поиграят с каквито и да са Ваши характерни слабости и ще Ви разбъркат ума, сякаш да Ви накарат да им помогнете, или да отидете с тях някъде, или да Ви държат ангажирани. Или пък се опитват да Ви отегчават. Това Ви държи изморени и под техен контрол, неспособни да завършите работата си. Синхронността при тяхната поява показва, че това не е просто случайност.
При взаимоотношения, ако сте с друг оцелял, те ще образуват две групи - едната, за да се събере около Вас и да Ви накара да възприемате неправилно Вашия партньор чрез това, което те Ви казват, а другата около Вашия партньор, за да накарат него или нея да Ви възприема неправилно. Те ще си играят с Вашите и неговите/нейните чувства, за да причинят страдание, произтичащо от "съвпадащо" неразбирателство, произвеждайки лууш за източване от тяхна страна [25]*.
Те проектират синхронността - от ексцентричната до нормалната, от причиняването на болест и нещастие на Вас или обичаните от Вас неща, - за да причинят изпращането до Вас на отпадъчни съобщения със специфичен характер.
Тъй като измъчването е допустимо, те могат да Ви навредят физически, но не могат да Ви убият, докато Вие не се опитате да ги убиете. Така те могат да изгорят Вашата къща, да унищожат Вашия автомобил, да Ви затрупат със законови сметки, да Ви измъчват, но не могат просто да дойдат и да Ви убият, освен ако не действат чрез друго същество от първи ред. Или може би те избират да не го правят, защото това би означавало преждевременно прекъсване на реколтата от лууш. Ако Вие се самоубиете, вие се подлагате на възможно най-обилното производство на лууш. Самоубийствата поради любовни терзания представляват техния възможно най-голям добив от един единствен човек. Доколко Вие избирате да им позволите да правят това, поддавайки се на тяхното измамно превъзходство, също има значение.
Те могат да накарат други да действат неразумно и да променят поведението им в насока, която Вие не считате за положителна. Например Вашето общуване с някого може да върви чудесно и внезапно той или тя го прекратяват и оттогава никога повече не получавате известие от тях. Вие знаете със сигурност, че не сте казали нищо, което би могло да причини това.
Те Ви подават подсъзнателни намеци за тяхното "превъзходство" чрез демонстриране на невъзможно щастие или умение, прочетени във Вашия ум, например: "знаех, че се канехте да се обадите" или "а-ха, ЗНАЕХ СИ аз"!
Подправяйте лошите си навици, за да се подсилите, както когато ако не се храните добре и те няма да се хранят добре. Когато отлагате, те също отлагат. Когато се опитвате да се освободите от тяхната обусловеност, те ще Ви изпратят изпробващи въпроси, за да разберат къде сте, докъде сте стигнали и къде отивате. Тогава те Ви отговарят, спорейки с Вас защо трябва да продължавате да вървите по досегашния път. Това се различава от нормалните обстоятелства по това, че един човек прави изпробването, а спори друг човек, очевидно несвързан с него.
Въпросът е дали тези хора в действителност осъзнават, че изпълняват специфични мисии на централното управление на матрицата, или дали също като Вас са манипулирани да не знаят, че манипулират други? С други думи, това повече прилича на "Шоуто на Труман", където актьорите знаеха, че са актьори, или на "Матрицата", където мнозинството от хората бяха спящи? Този автор би предпочел втория вариант и в сайта "The Braiwashing Site" да е посочено неправилно, че 95% от населението на света само се преструва, че живее свой собствен живот, когато всъщност то заговорничи в контрола над Вас.
Добре, сега можете да видите основанието на моите предупреждения за предстояща параноя в статията. Колко насериозно се възприема тази втора половина от статията? Това трябва да решите Вие, но не без вяра или невежество, а без да имате познанието. Наблюдавайте Вашата реалност и се опитвайте да видите нещата в нея, които са неправилни - всички дефекти, синхронности, пукнатини и конспирации.
Няма да Ви отнеме много време да разберете, че нещо не е наред. Да избягате от този затвор или да се предпазите от него е друг въпрос. Не можете да унищожите матрицата, нито пък трябва да го правите, тъй като матрицата поддържа реалността. Тя е инструмент, а източникът на неправилното боравене с нея са злоупотребяващите, но не самия инструмент. Следователно правилния подход е да се работи с нея и вътре в нея срещу прелъстителя. Ако възстановим нашите окултни умения, активираме отново нашата латентна ДНК, посрещнем факта, че ние сме суверенни същества от първи ред, може би ще разбием тези окови.
Програмата на матрицата е поела в ужасно погрешна посока. Време е да сменим канала.

* ЗАБЕЛЕЖКА
Препратките в текста са обемисти и не са преведени от оригинала.
« Последна редакция: Юли 18, 2006, 01:55:09 am от Horus »

Дъвиан

 • Гост
Не ни ли вкарва тази статия в една особена матрица (без да се заяждам де - просто питам), подобна на компютърните игри и едноименния филм, в която трябва да се чувствам преследван и нападан, като така ми ограничават имплицитно свободата за действие:

Не можете да унищожите матрицата, нито пък трябва да го правите, тъй като матрицата поддържа реалността.

И за да не се чувствам ощетен те ми казват какво МОГА да правя:

Следователно правилния подход е да се работи с нея и вътре в нея срещу прелъстителя.

Добре, но нали те ми казват още и, че:

Владенията на матриците не са безкрайни. Самата Земя е дом на няколко различни второстепенни матрични програми, а другите планети притежават свои собствени

Не мога ли тогава, ако се придържаме към логиката на настоящата статия, която ни представя някаква своя реалност, да се прехвърля от моята матрица в тази на някоя планета примерно, щом има(ло) такава. Би трябвало, но те ми казват, че не мога, че трябва да стоя тук - нямам друг изход! И какво означава да:
възстановим нашите окултни умения
Какви са тези умения, какво се има предвид с тях и какъв е крайния възможен изход от подобна борба - какво ще стане когато победим?! Тоест какъв свят ми обещава тази статия, за да участвам и аз в играта й? И казва ли ни тя как можем да предотвратим нашето погубване? Освен негативното излагане на методите на "агентите на матрицата" (какво име само - хаха), защо не ни изброява нашите възможности, начините по които да се освободим от наложената реалност?
« Последна редакция: Юли 17, 2006, 10:39:51 am от Дъвиан »

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Не ни ли вкарва тази статия в една особена матрица (без да се заяждам де - просто питам), подобна на компютърните игри и едноименния филм, в която трябва да се чувствам преследван и нападан, като така ми ограничават имплицитно свободата за действие:....

Задаваш риторични въпроси към автора на статията, а той е анонимен. Мога да помогна само, ако някой от въпросите, които задаваш, има връзка с някои от препратките в текста, които са спестени и не са превеждани, защото са доста дълги. Мога да потърся оригинала, сега открих едно копие на друга страница, не съм сверявал всичко, но май е същото, накрая са въпросните препратки:

http://www.magickriver.net/matrix.htm

Тази и други подобни статии не са буквалната истина, а единствено някакво подсказване за това, че не сме свободни. Който иска да се освобождава да търси своя начин. Предназначението на статията според мен е да ни накара да си зададем въпроси, а не да дава готови отговори.
« Последна редакция: Юли 17, 2006, 11:30:41 am от Xpuctoc Muxaul »

Дъвиан

 • Гост
Да де - аз задавам въпроси и който може, да им отговори според знанията и опита си. Това е. Не че аз сам не мога да си отговоря ;) Просто искам да видя какво ще кажат съфорумците... искам да видя правотата на такава статия и да почерпя именно отговори от нея - иначе мога да намирам въпроси навсякъде! Епохата не иска въпроси, иска отговори, решения, начини.
« Последна редакция: Юли 17, 2006, 11:31:09 am от Дъвиан »

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
От своя страна мога да подскажа нещо съществено - добре е да се обърне внимание, че факторът "конфликт" е основа за съществуването на матрицата и е заложен при проектирането на съответен етап, за да се осигурява непрекъсваемо автономно вътрешно енергийно захранване. Докато поддържаме всевъзможни конфликти вътре или вън от себе си ние работим за този механизъм. Спасението, ако има такова изобщо, е извън тези конфликти, или в психологическото им виждане без отхвърляне и без одобрение. И отхвърлянето, и одобрението, подхранват матрицата, това са гледни точки. Задаването и отговарянето на въпроси е един такъв конфликт. Докато задаваш въпроси ти отричаш възможността да знаеш отговорите. Не задавай въпроси - знай отговорите, това го казва Дейвид Айк, не аз  ;). Прекратяването на вътрешния конфликт във всеки от нас вероятно би изтощило механизма и всички паразитни подпрограми биха отпаднали. Съгласно откъса от Кастанеда по-горе - какво ще стане, ако паразитния ум ни напусне - ще ни напусне и гледната точка на този ум. А как се продължава нататък - без гледна точка! Смяната на една гледна точка с друга е безсмислено. Необходимо е освобождаването от гледни точки.

Дъвиан

 • Гост
Хаха - добре. Освободи се тогава и от гледната си точка за матрицата и тази статия. Баста! Те нали това искат - да нямаме позиции и да размиваме устойте на Аза си.

А това:
Не задавай въпроси - знай отговорите
означава не да не задаваш въпроси, а да не задаваш въпроси, за които да очакваш друг да ти даде правилни отговори, а да намериш отговорите в самия себе си, със собствената си интуиция. Макар, че и тук има противоречие, защото всеки може да има интуиция за различни неща и отговорите да са различни. Затова имаме авторитети, които са над нас в някои отношения и те ни насочват. Но нали пък имаме различни авторитети с различни отговори. Тогава кои са най-истинските? Това е доста сложен въпрос и отговора му можем да потърсим не в интуицията, защото такава всеки си има и си ползва както поиска, а именно в разумното обяснение и изследване на космическите процеси, свързани заедно в едно физическо и над-физическо, духовно равнище. Затова точно Разумът ни показва кое е правилното и кое грешното, в авторитетите, отговорите, поведението и същността на нещата. Не изключвам разбира се и интуицията, като фактор който съдържа в себе си първичното познание на макроструктурата на Универсума като устременост към Добро и като същност на Любов. Без нея, това е невъзможно, но заедно с нея действа и Разумът в обяснения на явленията и в отговаряне на въпросите, за да знаем отговорите. Затова и Айк ти казва, че:

Безкрайната любов е единствената истина

за да можем ние да проумеем тази истина и да бъдем проникнати от нея, защото мисля си, точно тя ще ни изведе от реалиите на текущата действителност, наречена матрица, която ни кара да мислим, че всичко е именно тази реалност тук и сега, която виждаме с очите си и пипаме с пръстите си. И това е така, защото тя не е проникната с Любов - не по изначалие, а от нас не е проникната и облъхната. Затова искам да търсим отговори и да даваме решения - иначе какъв е смисъла. Иначе продължаваме да си живеем в този Ад, не само аз и ти, а всички на този свят. Действия трябват, действия! Защото Адът е всъщност Рай! Само трябва да си го направим! Така както сме го направили Ад.
« Последна редакция: Юли 17, 2006, 12:59:14 pm от Дъвиан »

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Хаха - добре. Освободи се тогава и от гледната си точка за матрицата и тази статия. Баста! Те нали това искат - да нямаме позиции и да размиваме устойте на Аза си.

Това, което съм писал по-горе, е взаимствано от други авторитети, понеже ти и други като теб се съобразяват с авторитети, та не е мое гледище. Въздържам се от такова, защото ще е непълно, каквото и да е то. Ако ти смяташ, че като поддържаш устоите на Аза си можеш да направиш нещо различно от това, което Е в момента, направи го.

Дъвиан

 • Гост
Ако ти смяташ, че като поддържаш устоите на Аза си можеш да направиш нещо различно от това, което Е в момента, направи го.

Тъжно е, че човек който използва името и на Христос, и на Михаил може да мисли, че нищо не може да се направи и да оставя работата в ръцете на другите. Но както и да е - всичко ще се оправи.

« Последна редакция: Юли 17, 2006, 14:25:27 pm от Дъвиан »

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Тъжно е, че човек който използва името и на Христос, и на Михаил може да мисли, че нищо не може да се направи и да оставя работата в ръцете на другите. Но както и да е - всичко ще се оправи.

Ако оставя работата си на другите ще залитна по някоя готова система от убеждения на някой авторитет или гуру. Изследвам конфликтите в себе си. Конфликтите в света са отражение на конфликтите вътре в нас и се пораждат от Аза и неговото преобладаващо състояние на откъснатост от Цялото. Не можеш да разбереш света, ако не си разбрал себе си преди това. Да си различен не означава непременно да подхранваш Аза - това го правят повечето хора и по това си приличат, - а да знаеш какво представляваш и да познаеш себе си. Докато има Аз-ове ще има и противопоставяне между тях. Ти да не си очаквал, че като съм с това име мога да правя от водата вино?  :-*

Дъвиан

 • Гост
Не, разбира се - засега.  :)
« Последна редакция: Юли 17, 2006, 14:59:33 pm от Дъвиан »

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Много добри статии - за луша специално историята е преведена в книгата на Чорбаджийски, но ако другите неща си ги превждал сега  Xpuctoc Muxaul евала  ;)

Аз пък точно днес попаднах на един доста интересен и дългичак материал за матрицата който в определени моменти съвапада и с тука написаното, но иначе  е в леко по-различен контекст и дори си мисля че съвапада с принципа за "пътуването" journey заложено в Урантия само дето е използвано trip :) и като цяло е обяснена същността на матрицата и нейната необходимост , както и различните видове матрици. Та ако има желаещи за превод че повече хора да се докоснат до материла да са обаждат  :P

Mankind rarely realizes that life is but a sensory illusion that gives experience and learning to Thought, and that the only reality is Thought Itself, which is forever evolving.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Ужас! След като Xpuctoc Muxaul изтряска тук всичко това, направо загубих желание да разсъждавам в какъв свят живея. Най-добре да следвам заложеното в ника ми, доколкото мога разбира се-мир да творя- и...да си гледам работата.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Ужас! След като Xpuctoc Muxaul изтряска тук всичко това, направо загубих желание да разсъждавам в какъв свят живея. Най-добре да следвам заложеното в ника ми, доколкото мога разбира се-мир да творя- и...да си гледам работата.

хахах След като аз пусна моя материал който едва ли аз ще превеждам ама нали си го намерих та за тва викам моя :) съвсем ще ти се променят представите  :P

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Отг: Подправена реалност - 2
« Отговор #43 -: Юли 17, 2006, 23:31:16 pm »
че 95% от населението на света само се преструва, че живее свой собствен живот, когато всъщност то заговорничи в контрола над Вас.


Относно това преди години и аз съм си задавал същия въпрос - доколко всички около нас са "истински" В една друга публикация се твърдеше че 50% от хората са така наречените  organ portals и са просто управлявани тела - тоест агенти на матрицата. То и 50% е достатъчно ама ако са наистина 95% тогава вече работата е много на зле  :P  PS  само да предупредя никой да не си помисля да ходи да трепи "агенти" на матрицата щото така работата тотално ще се прецака  ;)

Неактивен Titania

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 42
Още една матрица-1
« Отговор #44 -: Юли 18, 2006, 00:30:46 am »
Здравейте на всички!!! :)
Бих искала да добавя още една "матрица" от книгата "Уроците на Майстор Дин"...  ;D
Избрала съм откъсите, които смятам  :P, че са по темата:

------
Названията са за общуване в света на хората. В абсолютен смисъл всичко е еднакво ценно. Такава е гледната точка на Вечността. В относителен – естествено не. Каквото и да кажем, то отразява манипулативността на нашия ум. Нашият ум е по същество един безспирен процес на плагиатстване от вселената. Осъзнавайки нещата, мислейки ги, ние ги манипулираме чрез оформяне и индивидуализиране. Ние манипулираме и същесвременно се самоманипулираме.

-----
Човек притежава 4 тела – физическо, тяло на възприятието, същинско флуидно тяло и тяло на свободата. За преобладаващия процент от хората пълното развитие на последните три е блян. Те живеят и умират, без да са осъзнали възможностите им. От трите най-лесно се постига тялото на възприятието. Това тяло е носител на нашето дребно "аз" и същевременно представлява синтез между физическото и флуидното тяло на човека. То е изградено от сравнително бързопреходна флуидна материя. Може да получи визия за себе си, когато субектът е прехвърлил в достатъчна степен съзнанието си в своето флуидно тяло. Качествата му превъзхождат тези на физическото тяло и са по-малки от възможностите, които предлага едно флуидно тяло, владеещо индивидуалното съзнание. Такова флуидно тяло абсорбира възприятийното тяло и на свой ред бива абсобрирано от тялото на духа.
За тялото на свободата ограничения не съществуват. То няма своя форма, а волята му е тоталност. То може да се продуцира в множество флуидни и физически форми едновременно в различни светове или в един и същи свят. Майсторите го наричат още тяло на истината.

 -----

Флуидните тела на човека не познават категорията време.
Лошата безкрайност от минало, настояще и бъдеще е нагласена представа. В света на съзнанието-без време има само последователност от състояния. Събития се случват в рамките на едно състояние, чиято целокупност изключва категорията време.

По пътя на Вечността ние тръгваме едва когато осъзнаем, че някой друг, или нещо държи поводите на живота ни. След време разбираме че онзи "някой" или "нещо" е нашето истинско Аз, възкресено от практиките на майсторите. Тогава ние, изпълнени с радост, политаме всред необятността на битието и на този фон осъзнаваме собственото си съществуване. А целта ни е да достигнем до сърцето на безпределността. Там, където всичко се губи, всичко се слива в едно. Но каква цел е това, ако я постигнем? Значи няма нищо за постигане, няма постигащи, тоест никога не ги е имало. Тази загадка кара човека да действа от позицията на свободата, защото държи разума в плен и не му позволява да ни води по пътеките на заблудата.
« Последна редакция: Юли 18, 2006, 02:08:05 am от Horus »

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
224 Отговора
85647 Прегледи
Последна публикация Февруари 06, 2007, 08:03:30 am
от H.
11 Отговора
7136 Прегледи
Последна публикация Февруари 24, 2006, 10:49:47 am
от firma
37 Отговора
14665 Прегледи
Последна публикация Януари 24, 2009, 15:36:22 pm
от Peacekeeper
347 Отговора
136512 Прегледи
Последна публикация Юли 31, 2010, 23:20:11 pm
от marhs
90 Отговора
31968 Прегледи
Последна публикация Февруари 02, 2010, 19:48:13 pm
от merulious

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27