Не мога да се въздържа да публикувам тези две картинки. Всеки ден минавам покрай една врата с този стикер без да ми е правил впечатление, докато формацията не се появи в Англия през юли тази година. Смята се, че тя е една от "истинските". Признавам си, вторачвах се в глупавия стикер поне половин час. Няма съмнение - стикерът е направен много преди формацията да се появи. Приликата е повече от случайна за мен. Не искам да спекулирам с безотговорно подхвърлени идеи, но този инцидент ме накара да се замисля за шаблоните в човешкото мислене, както и за повтарящите се мотиви в устройството на цялата вселена (математика). В края на краищата какво е логото - символ носител на компресирана информация, която е твърде обширна или абстрактна за да бъде представена с думи. Питам се за какво ли е мислил дизайнерът на това лого, когато го е създавал? Вярвам, че отправната му точка е била да изобрази сигнална система, аларма, силен тревожен звук с висока честота, който се чува надалеч. И ето какво открих днес, след като се порових сред информацията във форума. В сайта Crop Circle Connector, точно под една от снимките на тази формация има текст от някой си Джоузеф от Маями:
I asked what it means, inside I felt to read it as music. fa so la tee in digression dum dum dum dum. Hi low lower lowest.......it's a dirge. And then............................................... .I saw it spiralling in a count down inward building in pitch and tempo to a crescendo. A culmination of time and events.
Превод: Попитах какво означава това, върешно почувствах да го тълкувам като музика. Фа също ла tее(?) в отклонение дум дум дум дум. Високо ниско по-ниско най-ниско......това е погребална песен. И тогава................................видях го да се движи обратно по спирала обърнато навътре нарастващо по височина на тона и темпо до кресчендо. Кулминация на време и събития.
Кресчендо? Отново съвпадение? Прекалено многото съвпадения ме карат да се чувствам особено. Само да можеше някак си да поговоря с дизайнера на този стикер.
stiver