Джордж Буш малко не разбирам защо е намесен. Нито е учен, нито популярен месия, пророк или друг персонаж обвързан с религиите, но да приемем, че той не е атеист и като много други уповаващи се на Бог (с различни имена и проявления), успява да го използва и да се оправдава за несъвършенната си човешка елементарност, с която да управлява една доста впечатляваща държава.
Темата обаче много ми хареса. С достойната и твърда позиция на SoturinTie!
Смешката за "нулевото измерение" и останалата опозиция, която се опитва да изкара учените, като стремящи се към полезни знания и открития в обикновени `хейтъри` на религиозна основа.
Аз Бог също не съм го виждала, не мога да докажа и че съществува, докато не разбера каква е била целта му да създаде този свят(?) , оставяйки го в ръцете на "лоши" учени и смирените и добри хора, които просто да (му) вярват.
В какво точно вярват тези хора, не разбирам. Че Бог (само) ще им помогне в беда? Че Бог им е дарил този прекрасен живот, за да са щастливи и блажени, нооооо да се съобразяват малко и да са послушни. Без много да питат, да се интересуват и да знаят. И всеки път като се заговори и намеси величието и недостижимостта на Бог, някак инстиктивно ми изникват картини на гладни и бедни хора, на мизерия, убийства и брутални престъпления, които не разбирам как един велик Бог позволява? Нима е сляп и глух? Сигурно. А може би толкова заслужил със своето творение, че е освободен от всяка отговорност и вина за това, което се случва с неговия свят!
Жалко, Боже, много жалко....