magnolia,за първи път чувам за кокосово масло. Къде се употребява?
За пържене, печене.. То стана ясно де. Устойчиво е на висока температура.На мен ми подариха някакво био, но все не опирах до него.Много е твърдо, а при загряване се втечнява. За готвене е много икономично, но чак не ми се хаби за това.Пък и ползвам само зехтин, който добавям накрая.
Придава на ястията някакъв плътен и мазен вкус, нещо като кравето масло (ако въобще помня какъв му беше вкусът

), тоест
Дейзи, ако въобще държиш на пържените картофи, като алтернатива става да го ползваш за картофи във фурна и да изхвърлиш фритюрника

(Ползва ли ги някой тези неща още?!)
Като стана дума, да кажа за печените картофи, а и не само (по- горе пиете за риби,меса, крила и т.н.): Ако ядете такива препечени храни, без значение дали са зеленчуци или меса, премахвайте запечените корички, защото са много вредни. Получава се чуждо вещество, което организмът не "разпознава", не може да усвои/разгради и и това докарва много проблеми.
Iveta, благодаря. Аз не знаех, че има масло от авокадо за хранителни цели.Но и то е "цифра". Ще си карам на зехтин и прясно авокадо. Понякога съм намирала и по 70 ст. бройката.