Автор Тема: Всичко за МАРС - снимки, мисии, хипотези, конспирации!  (Прочетена 502087 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 368
Цитат
    Re: Марс е била синя планета!
« Отговор #108 -: Днес в 12:47:20 pm »
   Отговори с цитат
http://video.google.com/videoplay?docid=1277985713227013883
Много интересно клипче според мен.

Рапсио, клипчето е върха. Отдавна търся нещо подобно. Бях гледал снимки на марсианско лято, огромни площи бяха зелени и се чудих даля няма още кадри. Наистина благодаря за филмчето. И какво излезе сега? Има вода, има реки, има растения, даже вероятно дървета, ледени шепки, езера! После ми кажете, че няма конспирация! За да го има всичко това има и атмесфера за която не ни казват. А ми се струва, че марс е много красива планета всъщност. А със сигурност и много чиста, за разлика от нашата в момента. Как пък се кацат на някви каменисти места без нищо, и как все им се занимава да подправят снимкити и да слагат тоя гаден червеникав цвят?

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Изчислиха обема на водата в леденото езеро на Южния полюс на Марс

Леденото езеро на Южния полюс на Марс е толкова голямо, че ако то бъде разтопено, повърхността на цялата планета ще бъде покрита с 11-метров слой вода, съобщи международна група от учени, оглавявана от Джефри Плот, служител на Лабораторията по реактивното движение в Пасадина, собственост на американската космическа агенция НАСА.

За измерването на обема на леда учените са използвали радар, построен от специалисти на НАСА и Италианската космическа агенция. Радарът е разположен в европейската автоматична станция “Марс Експрес”. Учените отбелязват в своя доклад, че на места дебелината на леда достига 3,7 километра. Най-малко 90% на състава на езерото се състои от замръзнала вода.
/Дарик радио

Неактивен Trandev

• Пишещ
  • Публикации: 739
  • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
    • Елементи от някои умозаключения
Прашни дяволи на Марс.

plamen40

• Гост
Учените от НАСА съобщиха вчера вечерта, че в последно време наблюдават поредица от геоложки и термични промени на повърхността на червената планета. Наблюдаваните промени могат да са причинени от откъсване на скали, които да предизвикат “земетресение” на Марс, предаде TV5.

Появили са се две нови, несъществуващи през 2002 г., водни пространства насред пустиня. Последната сателитна снимка от април тази година показва, че “двете нови образувания са с дължина 900 метра и с 30-40 метра ширина”. Наблюдава се и намаляване на големината на ледената покривка на южния полюс, под която има въглероден окис.

На снимките са отрити също така следи, оставени от повече от дванадесет откъртили се скали, търкаляли се по полегатите склонове на долина. “Нямаше подобни следи на снимките от 2001 г.”, заяви Майкъл Малин, експерт на НАСА, по време на пресконференция.

Откъсването на скалите може да е било причинено от силни ветрове или “марсетресение”, както шеговито обясни ученият. “Всички тези промени ни показват, че процесите на Марс се развиват много по-бързо, отколкото предполагахме. Новите снимки ще ни помогнат и за изследване на живота на червената планета”, добави той.

всъщност се 4у 4е наса ще взривят експлозив на марс : на 15 метра отдолу имало море с солена като нашата  вода
обърнете внимание на цвета по краищата на планетата ! :-\]

http://www.dnes.bg/article.php?id=13389

« Последна редакция: Май 03, 2007, 15:30:04 pm от Eon »

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
Я, че тази планета почнала и да синее   :P
Не мисли като човек!-Крион

plamen40

• Гост
странно но да  :-\
« Последна редакция: Май 06, 2007, 07:07:32 am от Eon »

plamen40

• Гост
каде точно се намира този торент ако мога да знам че не ми е ясно нов съм :)

Неактивен Trandev

• Пишещ
  • Публикации: 739
  • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
    • Елементи от някои умозаключения
Специално за Трандеф :)
Благодаря ти Обероне, има няма след 5 месеца ги публикува и аз ги видях след 4, егати колко сме бързи. 8)
Хоръс добри снимки, за втората споделям мнението на Еон. :D

« Последна редакция: Май 08, 2007, 09:18:17 am от Trandev »

nologic

• Гост
Незнам дали Марс има примитивна атмосфера, но самата планета си е червена. А ако снимките са толкова секретни как сме се докопали до тях. Дали НАСА има някакъв интерес да поддържа някаква конспирация като подхвъля от време на време подобни работи и намеква тънко тънко, че има защо да продължава да се финансира ? :-\

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
НАСА не трябва да убеждава никой за собственото си финансиране щото тя не е създадена с цел да изследва космоса , а за да дезинформира за това какво има в него. Докато истинското изследване на космоса се прави чрез тайни проекти. И изобщо не става въпрос за пари тъй като това което получава НАСА са жълти стотинки в сравнение с това което се дава от черните бюджети за секретни проекти.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
Уникално видео на необявена операция на НАСА на Марс от 1962г. от което се вижда , че на планетата има живот.

http://www.disclose.tv/viewvideo/521/Secret_Video_of_first_Mars_Landing_in_1962/

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
Alien, това къртици ли бяха?
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Oberon

• Доста Писал
  • Публикации: 1 092
Уникално видео на необявена операция на НАСА на Марс от 1962г. от което се вижда , че на планетата има живот.

http://www.disclose.tv/viewvideo/521/Secret_Video_of_first_Mars_Landing_in_1962/

Да бе, и как задружно и отчетливо казват: Ние сме на Марс, годината е 1962 и имаме живот..:)))

Много от тия материали на тоя сайт са...повече от фалшиви:)
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
Аудиото не е от борда на летателния апарат тъй като е бил без хора на борда както се казва и след видеото.

milenski

• Гост
Две неща ми направиха впечатление от това видео - синьото небе, досущ като това на Земята и това, че записът не е черно-бял а цветен...  :-\

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27