Автор Тема: Всичко за МАРС - снимки, мисии, хипотези, конспирации!  (Прочетена 502077 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Eon

• Гост
Що няма сенки по склоновете.  :---

А това не мога да повярвам, че е коментар на НАСА:
Цитат
Explanation: Black spots have been discovered on Mars that are so dark that nothing inside can be seen. Quite possibly, the spots are entrances to deep underground caves capable of protecting Martian life, were it to exist.

Неактивен Trandev

• Пишещ
  • Публикации: 739
  • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
    • Елементи от някои умозаключения
Хаха ето затова не е фейк, хората уж леко се изтърват, че съществува живот на Марс, но атмосферата не е същата :D :D :D

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
  • Публикации: 149
    • КОСМОС БГ
« Последна редакция: Септември 08, 2007, 02:23:31 am от space-bg.org »

Неактивен Trandev

• Пишещ
Здравейте уважаеми приятели!

Предния ми пост беше изтрит, затова сега ще се опитам да формулирам темата максимално учтиво ( колкото и да не понасям някои неща ).

http://www.space-bg.org/index.php?option=com_content&task=view&id=80&Itemid=27

Разбира се, това още не е цялата статия, вмомента сме заети с други неща като изстрелването на совалката, облитането на Венера, полетите до Веста и Марс...
Леко досадно започваш да подхождаш и ще ме накараш да не ти влизам във сайта. :-\ :D :D :D

Неактивен pimeto

• Четящ
  • *
  • Публикации: 118
  • Kin: 159 ::: Sun: CAUAC
И аз не вярвах, но когато разбрах за възможноста за обратно трасиране ( или как му викаха аниматорите?), е възможно да се установи действителния цвят на обектите. Видях и участъци, които на Земята са с един цвят а на снимките с друг. Това вече наклони везните.
Но, всеки шета на акъла си......казано на английски ;)
в 3Д софтуеърите има два термина за трасиране на светлина
GI - global illumination
FG - final gathering
и двете правят едно и също, почти, но по различен начин.
те са на принципа на реално случващото се в живота.
тоест, как ние виждаме даден обект и цвета му.
лъч светлина от източник на светлина А, отива до обект А рефлектира в него отразявайки (примерно) червен лъч които 'огравя' обект Б.
малко тъпо може би го обяснявам :)

Трандев:) Как така гледаме от вън навътре? Сжетлината се отразява в/у Марс и ние я виждаме, това ли имаш предвид? Ако повърхността е червена, а небето синьо, не бих ли виждал в телескопа някакъв смесен цвят???

А небето на земята не е синьо заради океаните хаха. Защото то е синьо и в центъра на Сахара нали?

Оберон
да но погледната земята от горе, сахара си е жълта нали ? ;) като отидеш в сахара, пясъка е жълт пак ?!
горите от горе са зелени и т.н.
на марс, явно повърхността е червена, следователно отразената светлина която долавяме ние, от марс, идва червена.
но ако отидеш там, и има въздух, може би ще посинее малко атмосферата ?! :D

един момент от един култув филм, Total recall, накрая като стопиха 'ледовете' (не си спомням какво казаха, че е) атмосферата стана синя, пък земята червена :P
има го момента с насищане на цвета.

Неактивен Oberon

• Доста Писал
  • Публикации: 1 092
Лек съвет към колегата space-bg.org :)
Вместо да даваш линкове, можеш направо или да пействаш, или да развиваш идеите си тук. Тук също има хора, които сме запознати с доста идеи около космическите изследвания, не ни подценявай.
Ако продължаваш така с линковете, не се сърди на модераторите :)
Мен лично не ми хареса Вашия форум...Много дарк :)
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
    • КОСМОС БГ
Ами аз никой не карам насила да влиза. Все ми е тая, честно казано. Целта ми тук е съвсем различна- да показвам на хората истината. Ако не искате да я прогледнете - ваш си проблем. Дори и от сериозните астро форуми не приемат конспирациите насериозно. Спомням си, че маса хора от forum.starrydreams.com си тръгнаха, защото не им харесваше тона там... Но така или иначе мненията бяха отсяти и останаха тези, които проумяха истината ...

Неактивен Oberon

• Доста Писал
Още един, дето е разбрал Истината...как ви завиждам хора...

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
    • КОСМОС БГ
Тук не става въпрос за някаква голяма истина а за елементарни факти. Лицето на Марс си е чиста оптическа илюзия - ако не вярвате вижте снимките с по-голяма разделителна способност. Да твърдите, че на Марс има зелени поляни или извънземни бази заради самия факт че има някакво уж лице е толкова абсурдно, колкото да твърдите, че гръмовержеца Зевс пуска светкавици от облаците на Олимп.

Горещо ви препоръчвам www.badastronomy.com ако не ми вярвате .

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
За лицето от Марс има правен комикс  още през 1956г. много преди да бъде заснето. Съвпадението е доста голямо  ;)

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
    • КОСМОС БГ
А защо трябва да има съвпадение? Не е ли ясно, че по напълно естествен път могат да се получат камъни с човешки фигури? Даже като видях последно badastronomy.com имаше поне пет примера за такива места на Земята, получили се по естествен произход.

Неактивен Trandev

• Пишещ
Още за дупката

а това са други вероятни пещери близо до екватора, наречени "седемте сестри"

« Последна редакция: Юни 07, 2007, 15:31:58 pm от Trandev »

Неактивен Oberon

• Доста Писал
Ти не гледай само снимките във видимия спектър. Има много други снимки, които показват перфектната симетрия на образуванието там. Не те чувам да споделяш и за пирамидалните структури наоколо. Ние тук не сме 100% убедени ( аз поне ) че това е дело на марсианци, но и не го отхвърляме директно. Достатъчно аномалии има на Марс, за да е ясно, че там нещо се мъти.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Цитат
Не е ли ясно, че по напълно естествен път могат да се получат камъни с човешки фигури?

Да и до тях в близост сигурно има и "естествени" пирамиди  ;) :P  Иначе ми е ясно че има "лица" и на Земята - особено на индианци  ;)

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
    • КОСМОС БГ
Амм... явно съм пропунал да отбележа факта, че съм гледал и инфрачервени снимки от Mars  Odyssey - резултатът с лицето е абсолютно същия и то е че няма никакво лице.

http://themis.asu.edu/zoom-20020724A

На сайта на ТЕМИС може да разгледате всички инфрачервени снимки на така нареченото лице.
Къде ги видяхте тези пирамиди, явно съм сляп???

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27