Автор Тема: Всичко за МАРС - снимки, мисии, хипотези, конспирации!  (Прочетена 502003 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Oberon

• Доста Писал
  • Публикации: 1 092
Можеш и сам да се досетиш, че поради атмосферните условия на планетата, това лице от 1979г. досега, може и да е изчезнало. За да сме точни, а ти искаш да сме, нека не пропускаме и този прост факт :)))
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен xthing

• Четящ
  • *
  • Публикации: 237
  • xthingxthingxthingxthing

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
  • Публикации: 149
    • КОСМОС БГ
Можеш и сам да се досетиш, че поради атмосферните условия на планетата, това лице от 1979г. досега, може и да е изчезнало. За да сме точни, а ти искаш да сме, нека не пропускаме и този прост факт :)))

Мисля че в случая не си прав. Ако приемем, че действително прахови бури са виновни за това лицето да се скрие трябва да се отбележи следното:

1. Лицето е заснето от орбиталните сонди Викинг.
2. Освен орбиталните сонди Викинг е имало и спускаеви такива.
3. Останки от спускаемите сонди - включително останки от парашутите! са заснети както от Марс Глобъл Сървеър, който вече е неактивен, така и от най-новият орбитален Марс Риконисънс Орбитър, и то едва преди няколко месеца. Следи от марсохода през 1997 година също бяха открити.
4. Ако активността на вятъра е такава, каквато намекваш, нямаше да успеем да заснемем останките от тези спусаеми апарати. Изглежда, че вятърът не е помръднал дори лекия парашут на Викинг... т.е. той стои от близо 30 години на едно място!!!

Неактивен Oberon

• Доста Писал
Хм, тук вече ме хвана на тясно. Това с парашутите не го знаех...Само знам, че бурите не са навсякъде с еднакъв интензитет, демек някъде са по-слаби, другаде ги няма, на трето място са адски силни. Нали се сещаш, че човека е стъпил там, дето най-малко духа :)
Ама тва с парашута мноо съмнително :))) :-\ :-\ :-\ :-\ :-\

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
  • Публикации: 149
    • КОСМОС БГ
Е да но за 30 години да се покрие цяла планина с прах ми звучи доста невероятно. Иначе да, лицето е в Сидония, Викингите бяха в Утопия и Хриза.

но ето въпросните снимки за които говоря.

http://mars.jpl.nasa.gov/mro/gallery/press/PSP_001521_2025_VL-1_annot.html#allimages - Викинг 1

http://mars.jpl.nasa.gov/mro/gallery/press/PSP_001501_2280_VL-2_annot.html#allimages - Викинг 2

http://mars.jpl.nasa.gov/mro/gallery/press/hirise-pathfinder-landing.html#allimages - Патфайндър

Неактивен veselqk-U

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 255
Спейс,ако преди пет години ти кажеха,че на Марс има вода,щеше пак да го водиш заблуда и да изкараш един куп аргументи.
А сега

Неактивен Силата

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 264
Това макар и случайно откритие е мого полезно.
...и нека силата да бъде с теб.Aз знам неща ,за които ти даже не си и подозирал... че знам.

Eon

• Гост
Ако пичовете горе не криеха методите за движение и новите технологии, досега да имаме колонии на Марс, на спътниците на Сатурн и Юпитер и на Луната... И да сме почнали да тераформираме Марс.

За 60г. никакъв напредък. Съмнително а?

Неактивен veselqk-U

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 255
Ако пичовете горе не криеха методите за движение и новите технологии, досега да имаме колонии на Марс, на спътниците на Сатурн и Юпитер и на Луната... И да сме почнали да тераформираме Марс.

Или отдавна я тераформират и после казват я,колко малко сме познавали Марс на нея можело да има живот,както става в момента.

Eon

• Гост
Или отдавна я тераформират и после казват я,колко малко сме познавали Марс на нея можело да има живот,както става в момента.

не точно  ;)

Неактивен Силата

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 264
Да найстина някой крие нещо. >:(Жалко ,че тея от НАСА не искат да изпробват нови технологий.

Ако имахме достатъчно мангизи и ние българите щяхме да си основем нещо поодобно.Обаче щяхме да си строй кораби като в МВ. 8) ;)
« Последна редакция: Август 23, 2007, 17:16:48 pm от Силата »
...и нека силата да бъде с теб.Aз знам неща ,за които ти даже не си и подозирал... че знам.

Неактивен Oberon

• Доста Писал
Големи сте веселяци:)
Квото ви кажат, и вече дисут тука:) Я някой да ми обясни, как ядрени взривове спират планетарно магнитно поле, че това наистина много ме вълнува!!!
 >:(

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER

Аз бях чел  наскоро в някакъв конспиративен сайт че Марс в момента се тераформира много сериозно за човешки нужди  :P

Eon

• Гост
Тераформирането е толкова мащабен и ресурсо-изискващ (ква дума измислих леле) процес, че това няма начин да не остане незабелязано.

А и една терраформация трае хиляди (да не кажем десетки хиляди години)... Така че... има време.

Ама според мен няма такова нещо.

Неактивен Life

• Четящ
  • *
  • Публикации: 146
Големи сте веселяци:)
Квото ви кажат, и вече дисут тука:) Я някой да ми обясни, как ядрени взривове спират планетарно магнитно поле, че това наистина много ме вълнува!!!
 >:(

Навремето,и руснаци и американци та даже и французите масово правеха надземни и подземни ядрени опити,и това по никакъв начин не е повлияло на магнитното поле на Земята,руснаците стугнаха даже го надземен 80 мегатонен екперимент
Не че неможе да повлияе:напротив,но за да спре,и то само теоретично е нужен огромен взрив,или по право огромна ЕМП вълна породена от огромен взрив
не си спомням къде точно,но преди години бях чел че е нъжен ядрен процес със мошност 2х10 на 19 степен тона за тая цел,което би оставило кратер със размерите на Луната,ако Земята оцелее въобще:да не говорим че раните от такъв апокалипсис не биха се заличили до края на Вселената

Според мен нито тук,нито на марс е имало някакви колосални ядрени екплозии,всичко което се изписва и приказва е със цел фурор за жълтата преса
Нищо чудно на марс да е имало поле,живот и тнт:имало е вулканична дейност,им то в големи мащаби

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27