Автор Тема: Всичко за МАРС - снимки, мисии, хипотези, конспирации!  (Прочетена 502260 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Eltimir

• Пишещ
  • Публикации: 519
Когато ние извършваме някакво действие, то очакваме от действието ни да настъпят последствия - добри или лоши. Ако не очакваме последствия, тогава действията ни биват лишавани от смисъл. Не съм любител на безсмислените спорове. Не ме интересува кой кого ще надприказва. Предпочитам да не се окажа прав и да призная, че съм сбъркал, отколкото да си спорим заради единия спор и след пет минути да забравим за ккаво всъщност сме спорили.

Eon

• Гост
Когато ние извършваме някакво действие, то очакваме от действието ни да настъпят последствия - добри или лоши. Ако не очакваме последствия, тогава действията ни биват лишавани от смисъл. Не съм любител на безсмислените спорове. Не ме интересува кой кого ще надприказва. Предпочитам да не се окажа прав и да призная, че съм сбъркал, отколкото да си спорим заради единия спор и след пет минути да забравим за ккаво всъщност сме спорили.
добре де, разбрах. лошо няма.

Неактивен Trandev

• Пишещ
  • Публикации: 739
  • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
    • Елементи от някои умозаключения
сигурно някой е публикувал този линк, ама
http://www.google.com/mars/

Eon

• Гост
сигурно някой е публикувал този линк, ама
http://www.google.com/mars/
Уффффф, лудница просто, благодаря.  :)

Oberon

• Гост
Не зацепвам каква ви е тук идеята? Тия цветове са слагани впоследствие, за да се вижда по-детайлно. Или е снимано с онези камери, дето засичат топлото...А Вальо-Топлото не го лови камера хаха

Неактивен Trandev

• Пишещ
От няколко дена се чудя, какво оправдава полет на човек до Марс или Луната, освен ако не направи постоянна база с дадена цел. Икономическа, отбранителна или друга?
Икономическата е доста неопределена, а другите.

Неактивен Trandev

• Пишещ
Не зацепвам каква ви е тук идеята? Тия цветове са слагани впоследствие, за да се вижда по-детайлно. Или е снимано с онези камери, дето засичат топлото...А Вальо-Топлото не го лови камера хаха
Това е височина някаква, едва ли надморска :D

Oberon

• Гост
Официално се твърди, че база на Луната ще има с цел да се инсталира там някакъв хит на телескопната индустрия, който щял да размаже представите ни за изследване на Космоса. Това е така, защото Луната няма атмосфера и наблюденията от там ще са перфектни. не знам обаче да се коментира, дали ще има постоянно хюмън присъствие, или всичко ще е автоматика.
Икономически цели не виждам...камък и пустота. Освен ако някой не е решил да прави туризъм там...
Виж военна...има идея. Да се шпионира оттам сигурно е забавно:)

Неактивен Trandev

• Пишещ
Човешко не знам ама китайско явно ще има. :D :D :D :D ;D
Това за телескопа е добре, одобрявам, като гледам чудесата от Хъбъл, но на Марс явно ще се узаконява присъствието на хора.  :D

Eon

• Гост
Снимката показва височината, затова е оцветена в различни цветове. А как са определили коя е морската височина т.е. 0 метра на марсианската повърхност това си остава загаТка.

От снимката ясно си личат устията на големи реки вливащи се в един огромен северен океан.

Оберонски, отде знаеш какво има под повърхността на Луната и Марс, на мен лично не ми се вижда невъзможно да няма някоя друга руда или изкопаемо, залежи... тва онова  :-\

Неактивен Trandev

• Пишещ
Преди 100 години назад в Египет близо до село Нахла паднал голям метеорит. Това е билопървото небесно тяло, което по документални свидетелства е убило земен обитател – едно куче. В днешни дни НАСА е направила пручване на метеорита и открила вътре в него съединения, които с голяма вероятност се явяват продукт на разпадане на органическа материя. Египетския метеорит Нахла е паднал на Земята през 1911 год. и се съхранява в Британския музей по естествена история. Метеорита е близък по състав с марсианските камъни и най вероятно е избит от червената планета преди 600 – 7000 хиляди години. Вътре в него са открити дървовидни структури – дендрити, които се образуват при разпада на орг. Материя. На Земята такива дендрити оставят микроби и бактерии живеещи на дъното на океана, освен това метеорита се отличава с високо съдържание на соли и структурата му напомня земните минерали близо до подводните вулкани.
Статията е публикувана в последния брой на New Scientist, като резултатите от проучването ще бъдат представени на Международната конференция по изследване на Луната и планетите в Хюстън през март тази година.

Превод: antrast

« Последна редакция: Март 06, 2007, 14:38:38 pm от antrast »

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Огромни залежи от замръзнала вода бяха открити под южния полюс на Марс

БГНЕС

Огромни залежи от замръзнала вода бяха открити под южния полюс на Марс от сонда на европейския комически кораб “Марс Експрес”.

“Макар точният състав на залежите да не е известен, смята се, че това е преди всичко замръзнала вода. Това е най-големият воден резервоар на тази планета”, сочи изследване, публикувано в списание “Сайънс” на 15 март. Изследователите са използвали радар, с който са проучили периметър на 3,7 км. под повърхността на Марс. Ако ледът бъде напълно разтопен, Червената планета ще бъде напълно покрита с вода с дълбочина 11 метра, пишат учените. През ноември 2005г. подобно изследване откри подземен воден източник на северния полюс на Марс. По-рано този месец учени заявиха в списание “Нейчър”, че са открили доказателства за това, че някога планетата е била нашарена с подземна водна система. Сега Марс, който формиран подобно на Земята преди около 4,6 милиарда години, е напълно сух, а тънката му атмосфера е почти напълно лишена от вода. Повечето изследователи напоследък са съгласни, че планетата някога е била покрита с морета и подобна на земната атмосфера, давайки храна на предположенията за развиването на някаква форма на живот, дори бактериална. /АФП

Неактивен Rapsio

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 399
http://video.google.com/videoplay?docid=1277985713227013883
Много интересно клипче според мен.

Неактивен Albinoni

• Пишещ
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Филмчето е много хубаво и  ми изглежда истинско... :)
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Rapsio

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 399
Използваните снимки май са официални, само че специално тези в които се показва реката мисля че са филтрирани за да се получи илюзията за синята вода. Тук идва странното - на земята водата е синя защото отразява синьото небе, на Марс небето нали го водят червеникаво. Макар че на места се споменава (и показват снимки) как марсианското небе прилича на земното.
Но най са ми интересни онези форми които напомнят гори. Дори другите неща да са false colors  то тези неща са си такива - странни. Особено оня полузаровен диск.
В abovetopsecret (където видях този линк) един вика че му просветнално закво НАСА искат да пратят човек на Марс - за да приберат катастрофиралите летящи чинии и да отричат че има такива. Това в кръга на шегата де :) (ама знае ли се...)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27