Автор Тема: Всичко за МАРС - снимки, мисии, хипотези, конспирации!  (Прочетена 441634 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Oberon

• Гост
Ми правят апаратите така, че сами да си чистят батериите. Кво се чудиш? Хората предвиждат какво може да стане просто. Защо слагат по 3 радиостанции и по 3 антени? Точно за това, всичко се предвижда. Това което може де...

firma

• Гост
На Марс откриха голямо подземно замръзнало море

Леденото море е с размери 800 на 900 километра и се намира на 45 метра дълбочина.

Екип от европейски учени от Open University във Великобритания са убедени, че са открили огромно замръзнало езеро, което се намира под повърхността на Марс, пише New Scientist.
     До този извод специалистите, ръководени от Джон Мъри (John Murray), достигат след изследване на снимки на повърхността на Марс в района Елизиум(Elysium). Те изследват област, която се намира на 5 градуса северно от екватора на Червената планета. Релефът на Елизиум се различава от релефа на намиращите се около него райони. Според учените, необичайният за тази част на планетата релеф е получен вследствие голямо наводнение, което се случва преди около 5 милиона години по неизвестна причина. След като залива Елизиум, водата замръзва и през последвалите милиони години се покрива с прах и вулканична пепел. Леденото море е с размери 800 на 900 километра и се намира на 45 метра дълбочина.
     Снимките от повърхността на Марс в района на Елизиум са направени със стереокамерата на европейския орбитален апарат “Марс Експрес”. На фотосите се виждат дълги платообразни участъци, подобни на огромните ледени полярни полета на Земята.
  Учените отдавна предполагаха, че замръзнала вода на Марс има не само на полюсите, но и в екваториалните области. До момента обаче нямаше потвърждение на тази хипотеза.
     Ако хипотезата на учените се потвърди и от данните, получени от други обсерватории, морето в района на Елизиум ще бъде първият случай на откриване на следите на такова голямо количество вода в тази част на Червената планета.
     На Марс не може да съществува лед на открито. Поради ниското атмосферно налягане ледът се изпарява бързо. Учените от Open University обаче смятат, че лед може да се съхрани под покривка от прах и пепел с дебелина само няколко сантиметра.

“Ако съществува живот на Марс, там можем да го открием.”
Джон Мъри
Open University, UK

Тези платообразни участъци са подобни на ледените полета в Антарктида.(снимка ESA)

firma

• Гост
Марс е била синя планета!

Учените публикуват окончателни доказателства, че Марс е била мокра и синя планета.

Повече от 100 учени от няколко изследователски институции, публикуват резултати от Spirit и Opportunity, ровърите на НАСА, които през последните 10 месеца скитат из червената планета. Една от целите на Spirit и Opportunity е била да решат веднъж за винаги дали Марс е била някога синя планета, с изобилие на течна вода. Изследванията публикувани в Science доказват, че това е факт.
"Имаме неуспорни данни които посочват, че вода е текла на повърхността на Марс", казва Др Лемън от Texas A&M University.
През последните 10 месеца, Spirit и Opportunity откриха соли, седиментни утайки и минерали под формата на 'боровинки'. Това са само три от признаците за присъствието на течаща вода, които ровърите намериха. "Имало ли е течаща вода на Марс? Отговора е ДА, но дали все още има предстои да разберем" казва Лемън.
Присъствието на вода, означава възможност за живот. Атмосферата на Марс съдържа малки количества вода, но много малко. Сега учените биха искали да знаят кога е имало течаща вода на Марс, преди хиляди или милиярди години.
Според Лемън, минералите и утайките на Марс посочват към големи водни басейни, дори морета или океани. Spirit и Opportunity продължават да изследват Марс въпреки че за били дизайнирани за употреба само до Април 2004. Но ровърите се захранват със слънчеви батерии и могат да се придвижват само по 15-30 метра на ден, ако времето и терена позволяват. През 2007, НАСА ще посети северния марсиянски полюс за да изследва замръзналата почва и да търси втечнена вода.
Окончателните доказателства за вода на Марс, пристигат в година в която се откриха няколко планети извън Слънчевата Система. Ако Марс е имала течаща вода, и планети извън собствената ни звездна система обикалят всяка друга звезда, шансовете да има живот другаде в Млечния Път за напълно реални.

Източник: Science Daily

Марсиянски 'боровинки'- знак на течаща вода
Снимкa: ровър OpportunityNASA/JPL

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
По време на нашата Лемурия на Марс е имало цивилизация от хуманоиди.
Източник-"Борис от Марс".   :D
Не мисли като човек!-Крион

firma

• Гост
По време на нашата Лемурия на Марс е имало цивилизация от хуманоиди.
Източник-"Борис от Марс".   :D

Така си е.Сега незнам защо няма,може би заради САЩ иначе ще тероризират цялата планета и ще я изкупят.  ;D

Неактивен EfonD

• Четящ
  • *
  • Публикации: 144

ха хора на Марс.! моля ви се - Това че МОЖЕ да има/имало вода не значи нищо. еволюцията  е един вид "инстинк за замосъхранение" въз основа на заобикалящата ни среда. да се говори за верояятноста за живот на Марс само поради причината че има вода , го приемам , но да се говори че преди е имало  хора   ?!?!?!?!!?!?!?!?   откаде накаде? ако е имало нещо ... то сега е под друга форма , но никои не знае щото никои не е ходил  :P

П.С.  широко пропагандиращата се фраза "марсиански човечета"  е толкова вкоренена в съзнаниято ви , че още малко Ги очаквате да ви чукнат на вратата. Инвазияяяяяяяяяяяяяяя!
Елементарен човек!

firma

• Гост
Оберон ,отговори ми за маймуните как стават на хора.По-горе ти писах.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Аз мога да отговоря ;) Стават хора като им се съчетае днк-то с някои гени от по-напреднали еволюционно видове хуманоиди.

Неактивен EfonD

• Четящ
  • *
дам , това с намесата в днк е интересна теория. аз също я подкрепям. но съществува и друга.
Знание!!!! човек се учи докато е жив. има една такава приказка.можем да го впрегнем и за маинуните. хаха но все пак , за мен знаниято е в основата на всичко . Едно знание води до друго по съвърщенно , по съвърщенното , от самосебе си води към по добро и така веригата се завърта. докато първото не се забрави тъи като е остаряло знание.
Елементарен човек!

Неактивен Jean-Luc Picard

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 351
  • Starfleet Captain
Там наистина са живяли хора.По точно след астероида, който унищожава динозаврите,Бог праща извънземни да донесат молекулата на ДНК от Марс на Земята.
Какво толкова сложно и мистично има,че са живяли хора на Марс.

Аз пък си мисля, че Бог си има по-важна работа от това да праща извънземни да разнасят молекули насам-натам. А и веднага изниква въпроса защо са му нужни посредници да му вършат работата. Отговор от типа "ти си твърде нищожен за да разбереш големия му замисъл" не ме удовлетворява - той щом е толкова велик, ще се постарае да  бъде разбран. Следващият въпрос - къде са се дянали тия извънземни които са толкова развити, че да пътуват между планети (Хорусе само не казвай - "в подземни бази":)). Изобщо, аз мога да ви излезна с теория, че някога е имало жители и на Слънцето, но Господ ги е изгонил оттам и го е облицовал с милиарди печки, та ние да си мислим че е звезда, айде докажете че не е така - такива са ви на вас повечето теории ...

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
Цитат
Изобщо, аз мога да ви излезна с теория, че някога е имало жители и на Слънцето...
Ми то и сега си има-Слънчевото Съзнание!   :D
Не мисли като човек!-Крион

firma

• Гост
Елементарно. Хващаш 200 екземпляра, бъркаш тук там и готово:))) И след 10 000 години развитие имаш човек. Не е ли възможно според теб?

Според мен е невъзможно това.Защо само се говори за маймуните.
По същата ти логика може да произлизаме от лъвове или други животни.
Поразпитай малко учените отностно ДНК молекулата.

Неактивен EfonD

• Четящ
  • *

вече почнахте да навлизате много навътре във фантастиката :)... енергийни същества ихииихихихихих

колкото до намесата на извънземен разум в ДНК на земата , за мен е напълно вероятно . Опитни мишки . Може и това да сме.   "Засей нивата , пък ела другата "година" да видиш какво е поникнало" . Като се замисли човек , Земята е просто една планетка , за нас е центъра, отправна точка, но за ДРУГИ .. крайпътен "ресторант"  :P
Елементарен човек!

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER

вече почнахте да навлизате много навътре във фантастиката :)... енергийни същества ихииихихихихих

Фантастика щеше да бъде ако небеше потвърдено от някои  доста видни духовни учители идвали на Земята както и в много други източници.

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
Маняк, ти да не сметяш, че с нашето измерение се свършва всичко? Просто света е устроен по начин, който не можем да проумеем. Не ти говоря само за материалния, говоря ти и за по-високите измерения, о да, там също има живот. Точно такива същества живеят на Слънцето. ;)
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27