@P.E.A.C.E.
Недей така емоционално да реагираш, когато някой заеме позиция различна от твоята. Не е редно да се кръставаш на "мир" и да ми изповядваш езотерично духовенство, а в същото време да се чудиш как да си налагаш мнението. В този свят има достатъчно свободна мисъл, така че да не се превърнем в роби на дадена илюзия. Или пък ти смяташ, че твоята илюзия трябва да е приемем за уникалната истина и да потъпчем всичко, което и застрашава достоверността?
@ети
Капацитета на мозъка какво общо има с ясновидството?
Я да ти задам един въпрос: Ако Баба ти Пена се води в родното си село ясновидка, понеже чува гласове да и говорят и блещи по цял ден какво щяло да става някъде из бъдещето ни, то ти на драго сърце ще и вярваш и ще си изстрадваш или радваш нейните пророчества.
Обаче същата тази Баба ти Пена може да получи шизофренична диагноза и дори да бъде лекувана, а аз въобще да не знам за нея.
Та пита се тука: кой от нас двамата би се занимавал с "пълни глупости"?
Вие и двамата с P.E.A.C.E трябва да се научите, че просветеността съвсем не значи да приемаш нещо на 100% и да отхвърляш друго също така на 100%. За момента най-доброто решение е да живеем на планетата Земя и ако нещо не ни е ясно, то не е нужно да вярваме на съпътстващите го илюзионни вярвания. Редно е всичко да го подлагаме на съмнения и да търсим отговори, но никога не трябва да се спираме и дадено вярване да го издигаме в култ.
Първо да кажа за "баба ми Пена"
: Както може да получи шизофренична диагноза, така мозъкът й може да бъде изследван с най-прецизна апаратура, във водещи страни, за да се докаже на такива като теб, че причината за ясновидството не е шизофрения, а е нещото, което я прави малко по-информирана от нас. А такива самозвани наистина има, но това не значи, че ясновидство не съществува.
Второ: Какво според теб отхвърлям 100%? Тук не ми стана ясно? Приемам материалната действителност за реална /това което и ти/ + това обаче, допускам,по-скоро ЗНАМ, че освен нея има и друго знание, други измерения, друга реалност, паралелни светове, акаша, или както искаш така го наречи, до които се докосват само определени хора. Много малко!!! Не си мисли, че се доверявам на всеки самообявил се за ясновидец. Честно казано, срещала съм само един такъв. Но това беше достатъчно, за да преобърне живота ми и възгледите ми за него. Преди това и аз бях убедена в противното като теб, на принципа "око да види,ръка да пипне". Е, видях и се убедих. Не ми е нужно повече някой да ме връща назад.
Така, че Константин, Ти си този, който отхвърля 100% нещо и то без да има доказателства. За това, че не го разбираш, нямаш вина,но с това че го отхвърляш правиш огромна грешка.
И един въпрос: Според теб "просветеността" какво е? Да си заровиш главата в пясъка?
Аз лично нямам никакви, ама наистина никакви претенции да съм просветена. Аз съм един бивш материалист /98% да речем/, който позволи да бъде убеден в противното, с цената на огромни житейски изпитания и човек който му показа какво има зад "бариерата". Това е. Излишно е да спорим повече. Всяко нещо с времето си, както се казва.
Съжалявам, че и аз оспамих темата, но трябваше да отговоря все пак нещо.