Rosenkreuz, дай да те питам нещо, след като само за познание и себепознание говориш...
По-назад в темата се изказа компететно за аурата и приложи разни картинки.
Кой е източникът на Прана в човешкото тяло?
Каква е разликата между чакрите и енергийните центрове, къде се намират едните и другите?
Някой от братята масони бил ли е отвъд пространство-времето и погледнато от страни, какво представлява?
xnet_user кое те кара да мислиш, че източника на така наречената Прана е в тялото на човека, т.е физическото тяло

А самата дума Прана има страшно много значения и ако гледаме някой от тях може и белите дробове да кажем, че са източник на Прана в смисъла и на дихание

Аз не знам индийски език, нито се занимавам с йога.
Каква е разликата между чакрите и енергийните центрове, къде се намират едните и другите?
Някой от братята масони бил ли е отвъд пространство-времето и погледнато от страни, какво представлява?
Чакрите са основните енергийни центрове а изобщо по тази тема могат томове и томове книги да се изпишат, чети литература, информирай се щом ти е интересно. Аз не съм учител и се занимавам ексклузивно и само със себе си на тоя етап, отказвам да нося отговорност за други хора.
Да масоните се занимават и с такива практики, но 99% от тях не говорят индийски език нито използват индийски термини като Прана и прочие
Аз да не би да съм на изпит или нещо подобно? ;D