Автор Тема: Масонството - тайна или не  (Прочетена 170796 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен agrippa

• Четящ
  • *
  • Публикации: 153
Re:Масонството - тайна или не
« Отговор #120 -: Декември 31, 2010, 01:23:33 am »
На готово нищо няма амиго, да си размърдат задните части доброволците, в гуглето има адреси на много ложи. Да си направят труда и да забравят просто, че някой ще им предостъпи нещо ценно ей така на готово. Няма такива филми, сами да си ги търсят. Аз не живея в България от малък и изобщо не ми се занимава с глупости между другото. Който търси намира е писано в Библията.

E, с това трябваше да започнеш със самото начало!.... :drinks:

Неактивен Rosenkreuz

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 273
« Отговор #121 -: Декември 31, 2010, 01:45:16 am »

Много си прав Приятелю!  ;)
« Последна редакция: Декември 31, 2010, 09:48:38 am от Mirotvorec »
Вие трябва да схванете, че сте отговорни за света, с който се срещате. Ако неможете да схванете това

Неактивен daskala

• Пишещ
  • Публикации: 611
« Отговор #122 -: Декември 31, 2010, 13:43:03 pm »
Аха, след малко ше мина да пия едно кафе с Батман, че след това със Спайдърмен имаме малко работа. Абе защо сами си създавате илюзии? Или ще говорим сериозни неща или изобщо няма да говорим. Ако съм ви неудобен нещо кажете и ще напусна форума и без това само се хабя сред профани дето НЕ ИСКАТ да проумеят нищо. Мене ми е се тая...
С тез лафове не знам къде си тръгнал? Добре, айде давай да видим какво трябва да искам да проумея. Сигурно разни въпроси трябва да ти задавам. Какво ще кажеш за политическата обстановка, българската и световната?

И недей да ми разправяш как всичко е театър и че всъщност трябва да гледам другаде. Сценария ми обясни на този театър, че силно ме интересува.

Той сценария не го знае. Вероятно сега се кани да става майстор но още е чирак.

Неактивен Rosenkreuz

• Малко Писал
  • **
« Отговор #123 -: Декември 31, 2010, 13:55:11 pm »
Даскале върни се назад и прочети моля ти се, не ми се занимава на развивам теми на всеки по отделно. Ама нищо, щом така мислиш, уважавам ти мнението, всеки има право да собствено мнение изградено или не на познания  :) Аз сега чакам някой да докаже противното, да дойде и да каже, не розенкройц не си прав, нещата стоят така и така, вярвай ми от сърце ще се радвам  :)

Светлина и поздрави и за тебе! Весело посрещане на празника!
Вие трябва да схванете, че сте отговорни за света, с който се срещате. Ако неможете да схванете това

Неактивен daskala

• Пишещ
  • Публикации: 611
« Отговор #124 -: Декември 31, 2010, 14:43:31 pm »
Цитат
Rosenkreuz, да не би да намекваш, че още преди оснобождението на България от турско иго е имало организация на масони българи, ако ще и нелегално зад граница, и за това официално нищо никъде не е казано и написано? Нали нямаше нищо скрито от масонството и всеки би трябвало да може да намери такава информация? Аз ли не разбирам или ти се опитваш да кажеш нещо друго? Изясни се!

Разбира се, че и преди Освобождението е имало Българи масони  :) Първите от тях са иницирани в масонството в чуждестранни ложи. Русия, Германия, Гърция... Информация за това има! ... Говорете правилно и никой няма да откаже да ви потвърди колко Българи преди Освобождението са били масони и точно кои са били. Аз ще ви кажа, че са 90% от цялото Освободително Движение.

В периода преди освобождението Англия има интерес към турския Кипър, за да контролира от там изхода и входа на Суецкия канал. Турция отказва да даде Кипър под контрола на Англия. През този период в османската империя работи известен и много добър английски разузнавач.
Той е човека който провокира и активизира появяващото се българско масонство,а може би и го създава, като популяризира и идеята,че ако българското въстание не успее да освободи България,Русия ще се намеси. След въстанието и огромните зверства на  войници и башибозук статии по темата има в САЩ ,Англия и другаде,но в Русия няма реакция,защото Русия не се чувства в този период достатъчно силна.
Тогава Англия активизира много своята пропаганда и Русия е принудена да откликне и да помогне на братския православен народ.
Има Санстефанския мирен договор,който определя етническите граници на България. Очаква се берлинския. През този период разбира се Турция и Англия продължават своите преговори и резултатът е известен на всички. България е разделена наполовина, а Англия поема контрола над Кипър.
Имаше някъде из пресата написано мнение на англичанин, че Англия е освободила България.

Неактивен Rosenkreuz

• Малко Писал
  • **
« Отговор #125 -: Декември 31, 2010, 14:45:13 pm »
 :drinks:  ;D ;D ;D е няма лошо ;) Критиката е нещо много важно, обаче да е разумна и да не граничи със собственото непознание. Много обичам да водя смислени разговори с разбрани хора, тези които съдят с предрасъдаци много бързо осъзнават, че не са прави и спират да пишат както се вижда. Още чакам, някой поне да обясни противното на това, което казах до тук. Така се стига до добрите решения, с различни мнения. Разликите са невероятна сила и ако хората ги употребяваха правилно друго яче щеше да е света...

Ето го най-ясния Български пример точно по този въпрос, Миткалото казва на Левски следното >

„За отечеството работим, байо! кажи ти моите и аз твоите кривини, па да се поправиме и все да си вървим наедно, ако ще бъдем хора!“

Васил Левски за мен е извор на вдъхновение, вижте още какво казва за обединените усилия, тази негова мисъл автоматично подкрепя казаното от Миткалото >

„Водителите на тая работа трябва да са упознали до тънко човеците, като кой е К – в, Ц – в, Петко, Стоян и пр., в какво са добри , а в какво не! Где стоят техните слабости, щото да им се не дава да паднат в тях и да се не увреждат! Да се осъждат единият и другият, без да се повредят в работата, и пр. На такива хора дай работа , които са разсъдителни, постоянни, безстрашливи и великодушни! Без тия едно да липсва на водачът на тая свята работа, то той ще я улайнени, както и да е, още и по времето да нарежда и работите. Длъжност ми е да кажа, защото можа да умра. Гледайте.“

И след като всичко това се е случило Левски казва следното >

“ Братя, възобновлението на нашата славна преди държава, отърванието ни от проклети агаряни, за да си добие първата чест и слава нашето мило отечество Българско, най-после да бъдем равни с другите европейски народи, зависи от нашите собствени задружни сили. като е тъй вам, вам надлежи да се покажете достойни, верни и неустрашими във всяко отношение.“

Голям Българин, Велик Човек, Велики мисли!

Поздрави!

Неактивен Rosenkreuz

• Малко Писал
  • **
« Отговор #126 -: Декември 31, 2010, 14:55:32 pm »
Даскале разбери, каквото и да се е случило в миналото никой няма сила да го промени, миналото просто не може да се промени! Ние трябва да сме благодарни на собствените усилия на нашия Народ и на кръвта пролята от чужденци в името на Свободата на България. Само това е важно а миналото не е възможно да бъде променено.

Кажи ми защо се връщаме да човъркаме този и онзи, когато те са част от миналото?! От самото минало трябва да извадим полезното, тоест да не позволяваме да се повтарят старите грешки като си вземем поука!

Важното е ТУК и СЕГА какво се случва, ето защо е пълно с разни неразбрани патриотари, които си мислят, че като мразят някого помагат на Родината, точно обратното правят мислейки така. Помагат на тези, които искат да разрушат Татковината, на тях помагат само. Важното е ТУК и СЕГА и нашите усилия, енергия и мисли трябва да са насочени само там! И ако успеем да ги обединим още по-добре. Този е начина, да гледаме този и онзи в миналото какво са правили няма смисъл, от миналото само поуки и нищо друго можем да вземем, нито можем да го променим нито нищо.

Опитваш се и ти да се състезаваш с мене, разбери, аз не съм тук да се състезавам с който и да било  :) Не четеш ли какво пиша? Тук съм по собствено желание, целта ми е да създам въпроси у хората ако успея, нито искам да убеждавам някой, нито искам мнение да налагам. Искам да водя диалози не монолози.

Извода тука е следния, ако някой мисли, че не съм прав нека обясни защо не съм прав. Но не да копира информации от гуглето ами със собствени думи да обясни както аз правя. Това не е битка, нито е борба, тука съм за да водя диалог с разбрани хора и нямам намерение да развивам теми, давам си личното мнение. Нито съм адвокат на масонството, нито защитавам който и да било. Аз съм си аз и от първо лице единствено число говоря.

Неактивен otnesen

• Пишещ
  • Публикации: 648
« Отговор #127 -: Декември 31, 2010, 16:02:04 pm »
Извода тука е следния, ако някой мисли, че не съм прав нека обясни защо не съм прав.
Приятелю, никъде по света няма такова нещо като да кажеш нещо и после да претендираш, че трябва да ти се докаже, че не си прав. Ако нещата които казваш не са придружени от доказателства - нищо не струват. Само си плямпаш разни работи - освободителното движение били масони, откъде накъде? Аз пък мога да кажа, че са били извънземни. Да, едно извънземно ми каза лично. Извънземните знаят повече от масоните. Айде сега докажи, че не съм прав. :) Въобще цялото ти писание до момента струва една кръгла нула.
« Последна редакция: Декември 31, 2010, 16:03:14 pm от otnesen »

Неактивен Sangre

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 294
« Отговор #128 -: Декември 31, 2010, 16:30:42 pm »
Сега за страха: той е 95% въображение и 5% незнание. Неизвестното ни плаши да, но страхът се проявява когато започнем да си въобразяваме какво може да ни се случи.

За масоните: се твърди че прозлизат от тамлиерите, а те като причина за съществуване посочват "защита на поклонниците до Божи гроб" и единствените "бабаити" от които барончетата ги е било страх са Българите.
Поинтересувайте се за първия кръстоносен поход 30 000 рицари с по 3-5 оръженосеца всеки, са разбити от 5 000 гарнизон на Ниш. Оцелелите рицари(които впоследсвие създават ордена на тамплиерите) удрят петите в гъза, и успяват да се съберат и прегрупират чак в Солун.

В пирамидалната структура на масоните, розенкройцерите заемат най-долните слоеве, учат предимно щуротий, не съм сигурен изобщо имат ли степени а камоли висши.
Places change, Faces change, Life is so very strange...

Неактивен Rosenkreuz

• Малко Писал
  • **
« Отговор #129 -: Декември 31, 2010, 16:37:46 pm »
Otnesen  :) Ок Амиго, пак ще го обясня, няма проблем, ама къде видя ти в моите думи претенции и се запитай ЗАЩО ??? Аз малко по-долу ще ти кажа защо така или иначе...  :)  :unknown:

Тук казвам
Цитат
ако някой мисли, че не съм прав
 :) сиреч - Ако някой мисли, че не съм прав може пре-спокойно да каже защо мисли, че не съм прав. Е нали така се води диалог? Ако така не се води диалог, тогава как?

Цитат
Ако нещата които казваш не са придружени от доказателства - нищо не струват. Само си плямпаш разни работи - освободителното движение били масони, откъде накъде?

Приятелю, ти си си изградил някакви вярвания кой знае на каква база, то си е твоя работа, няма проблеми, но защо си мислиш, че реалността стои по този начин, по който точно ти си мислиш. Аз казах как да си го докажеш сам  :) Размърдай се, иди до някоя ложа, говори правилно и ще ти се даде тази информация! Не ме карай да се самоцитирам и друга работа си имам. Ако очакваш да се ровя вместо тебе в гугъл и да ти дам на готово точно къде да идеш и тн, просто няма начин как да стане, и това е доказателство, че те оставям ТИ САМ да си докажеш нещо, което мислиш, че не е така  :) Отнемеш ли правото на някой САМ да разбере и да изпита това, което му е интересно директно го превръщаш в обект на манипулация. Може и да те разочаровам ама аз не съм от тия. Ако бях някой от ония дето им викаш конспиратори, щях не да те остава ти сам да си го докажеш а щях да се опитвам по всякакъв начин да ти го докажа аз. Следи малко разговора бе човек! За това нищо не е добре да се дава на готово, готовото се пропилява много бързо. Надявам се сега да си видял смисъла в това, защо не казвам нищо конкретно относно тия неща. Останалото си е мое мнение от мой опит и те приканвам щом не си съгласен да го дискутираме.

Ти копираш от нета сега информация и ми ровиш из мненията  :) Съзтезаваш се с мен, искаш да покажеш, че си нещо повече или както си мислиш ти - да ме разконспирираш  ;D е аз не съм тука да се състезавам, пак ти го казвам спецялно на тебе! Просто така няма да постигнеш нищо. Съсредоточи се в това, което се говори и със самия разговор ти сам ще разбереш или не, това което искам да кажа.

Цитат
Извънземните знаят повече от масоните. Айде сега докажи, че не съм прав.

Ей тука сега за да го говорим това, първо трябва да знаем НИЕ какво сме и след това да се питаме какво са извънземните и какво са масоните, а за знанията.....  :) вече писах! Ти ТУК и СЕГА се мислиш за физически човек ама дали си само такъв? А над това какво има? Ей там ще разбереш извънземните какво са, масоните какво са, Съзнанието какво е, НАЙ-ВАЖНОТО ТИ КАКВО СИ т/н. Вникнеш ли в Съзнанието СИ всичко ще разбереш какво е. И аз много неща не знам, което е съвсем нормално! И ако ще даваме непълни отговори извънземните са същите съзнателни същества както и хората, от там и масоните. Добър ли е отговора? Нарочно ти подчертавам някой думички дано се запиташ защо.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #130 -: Декември 31, 2010, 16:46:11 pm »
Въобще цялото ти писание до момента струва една кръгла нула.
Не си съвсем прав.  ;) Много от нещата, писани от  Rosenkreuz, вече сме обсъждали в една или друга тема и лично за мен не са новина, та ако неговото е кръгла нула ще излезе и нашето такова.
Имам едно друго усещане обаче... Как ли щяха да реагират някои на мненията му, ако не се беше писал Rosenkreuz, а например 681? Почти съм убеден, че остротата в мненията на другите нямаше да я има или поне щеше да е минимална. Поне за мен е добър повод да се замисля до каква степен съм подвластен "на дрехите, а не на умът", ако мога да перефразирам една българска народна мъдрост.
Ако нещата които казваш не са придружени от доказателства - нищо не струват. Само си плямпаш разни работи - освободителното движение били масони, откъде накъде?
Наистина е добре да разберем кои революционери са били масони и в кои ордени? Все пак това са наши светини и е хубаво да знаем истината за тях.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Sangre

• Малко Писал
  • **
« Отговор #131 -: Декември 31, 2010, 16:47:38 pm »
Розенкройц, хора незапознати с материята няма как да те опровегаят, но и ти не си убедителен с това което пишеш, ама никак.

Искаш да си някакъв гуру и си търсиш последователи ли? Осъзнатите хора сами са си и гурото и последователя.

От постовете ти лъха такъв студ, че чак ме втресе. Аман пишман от белите мечки в пустинята :)  по твойте постове се разхождат сини мечки(това са бели мечки посиняли от студ).

Неактивен Sangre

• Малко Писал
  • **
« Отговор #132 -: Декември 31, 2010, 16:53:15 pm »
Миротворец, той самият съди за мен по ника ми а не по това дето съм писал, по него няма кво да каже.

Нито един български революционер не е бил масон. Тайните комитети и клетвите които Левски кара да положат посветените приличат, но не са. Това си е най-обикновена кръвна клетва в която жертваш себе си(Егото си), подобно е Омертата на сицилианската мафия. Единствено за запазване на тайната.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #133 -: Декември 31, 2010, 17:04:23 pm »
Нашата, българската клетва, идва от силата на Орендата и винаги с нея съм свързвал революционерите на България. И наистина изпадам в недоумение, когато прочета, че Дякона е бил масон.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Rosenkreuz

• Малко Писал
  • **
« Отговор #134 -: Декември 31, 2010, 17:11:30 pm »
Сега за страха: той е 95% въображение и 5% незнание. Неизвестното ни плаши да, но страхът се проявява когато започнем да си въобразяваме какво може да ни се случи.

За масоните: се твърди че прозлизат от тамлиерите, а те като причина за съществуване посочват "защита на поклонниците до Божи гроб" и единствените "бабаити" от които барончетата ги е било страх са Българите.
Поинтересувайте се за първия кръстоносен поход 30 000 рицари с по 3-5 оръженосеца всеки, са разбити от 5 000 гарнизон на Ниш. Оцелелите рицари(които впоследсвие създават ордена на тамплиерите) удрят петите в гъза, и успяват да се съберат и прегрупират чак в Солун.

В пирамидалната структура на масоните, розенкройцерите заемат най-долните слоеве, учат предимно щуротий, не съм сигурен изобщо имат ли степени а камоли висши.

Sange  ;D караш ме да се смея от сърце бе човек! Мерси много!  ;D

Цитат
"бабаити" от които барончетата ги е било страх са Българите.

Ако си мислиш, че точно Тамплиерския Орден си е правил труда да обикаля половината свят та през България баш да мине.... не знам от къде ги имаш тия знания  ;D Има една голяяяяяяма локва вода наречена Средиземно Море, те от там са минали Тамплиерите на път за Ерусалим а не през България. Корабите вече са били измислени и морето си е било там и е логично баш през морето да минат, хората ти ако ги мислиш за глупави аз ще ти кажа, че изобщо не са такива. Походите минали през България са съвсем друго нещо а самия Тамплиерски Орден по това време е бил покровителстван от ПАПАТА, ти осъзнаваш ли това какво значи на политически език за останалите държави включително и България? По времето на Тамплиерите днешното масонсвто изобщо не е съществувало и не само те са база на днешното масонство, има си причина за това точно техния Орден да се смята за едната от базите на днешните масонски Братства. Казаното от теб по-горе Приятелю, ще ме извиниш, но е класически пример за един мой преден пост. Проучвай нещата сам и от няколко източника, защото не знаеш определен източник с каква цел е създаден. Имаш много да учиш за Ордена на Тамплиерите и връзката им с Розенкройцерите. Чети сега да знаеш и провери после информацията, митичната личност Кристиян Розенкройц си е просто една митична личност. След като католическата Църква започва да преследва Тамплиерите поради това, че те в крайна сметка успяват да видят самата католическа Църква какво е, минават в тайност , защото католическата и монархическа инквизиция избиват буквално в един ден повечето от тях и изгарят на клада Вликият им Магистър. Оригиналния орден на Розенкройцерите е създаден от самите отцелели Тамплиери, защото те повече не се появяват под собственото си име, причините за това смятам, че са ясни. Самата немска дума ROSENKREUZ означава РОЗА/КРЪСТ, замисли се сега за цвета на розата и кръста, който са носели Тамплиерите на гърдите си  :) В днешното масонство има една степен, която се казва Суверен Принц на Розата и Кръста в случая на СПШР и се отнася за неща свързани с интерпретацията на въпросния символ от масонска гледна точка. Всеки обект на символ в масонството си има и съответната интерпретация, и за да не се бъркаш ще ти кажа, че има отделни ложи работещи по отделните степени... от тук си прави изводи сам :)

Масонството е приамидална структура да! Има защо да е така, държавите и всяка една от съставните им части също са пирамидални структури, питай се ЗАЩО  :)

Цитат

По мое мнение понятието ти е правилно до някъде въпреки, че е много грешно формулирано, в което няма нищо лошо, то си е твое мнение и аз го уважавам като такова.

Това което говориш за барончетата, гъзовете и Великите Българи....  :lol: :lol: :lol: а кажи ми сега, че да ти кажа и аз  ;D

Перфектно разбирам, защо омаловажаваш Тамплиерите и покриваш незнанието си с Велика България! Няма да ти кажа защо, не искам да се почувстваш зле, сам ги търси тези отговори. Просто се питай защо, но ако продължиш да настояваш ще ме принудиш да кажа защо го правиш, а пък може и да ти помогна по този начин кой знае.

Виж сега и ти тия знаменца  :flag_of_truce: :flag_of_truce: :flag_of_truce: и запомни следното - БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА Е БИЛА ВЕЛИКА ДЪРЖАВА ДАЛА ЦИВИЛИЗАЦИЯ И КУЛТУРА НА МНОГО НАРОДИ! И АЗ НЕ ГО ОТРИЧАМ, НАПРОТИВ, ГОРД СЪМ С ТОЗИ ФАКТ! Не се състезавам кой е по-по-най, не си мисля, че съм по-просветен, или че съм нещо повече от тебе разбери! АЗ НЕ СЪМ НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ТЕБЕ нито от който и да било и всичко тук е ВЪПРОС НА ВЪЗПРИЯТИЕ, приеми ме като събеседник просто!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27