Мисля, че книгата описва, разказва и проблематизира неща от американската политика, морал и интересни очаквания от нищонеподозиращи военни. С две думи, по темата, която пиша и тезата, която се опитвам да поддържам отначало. Дори съвестно чета неща от десетки страници, за разлика от всички останали, които дори не си правят труда да прочетат с по-непредубедено внимание написаното от мен.
Но "светлият пример" на модератора с материала за Фреди ме разби!
Стоя безмълвна и наистина се чудя "аз ли криво се молих, или някой грешно ме разбра?"
Художественият материал за смъртта на Фреди Меркюри не показва по безспорен начин, че неговата смърт е причинена от Ваксина! Отново се връщаме в онзи момент кога и защо се бият ваксините, ако щете и на каква възраст е от значение.
Добрата новина е, че все пак има разработки и напредък за конкретна ваксина:
http://www.time.com/time/health/article/0,8599,2002992,00.htmlС уточнението отново, че ако към момента на приемането на каквото и да било, Фреди си е бил заразен с хепатит Б, не от ваксина, или направо от СПИН, като се споменава, че двама негови полово и сексуално близки вече са починали от СПИН и тогава той се изпопритеснява, тогава ще стане ясно, че освен ако не е заразен по кръвен път- наблягам на "заразен" дори неумишлено- няма как ваксината да е причина за СПИН.
Книгата за военните не ми се коментира. Баща ми е бивш военен. Понеже много съм чела и слушала какво ли не са изпробвали на военните, съм го питала, за всеки възможен спомен. Разказвал ми е за една случка, когато уж са му давали някакво ново германско лекарство (уж) основаващо се на витамини. Инжекции със син цвят консистенция. По друг повод съм го разпитвала, понеже след тези инжекции съм зачената реално, но ... това е друга тема. Като цяло ... баща ми е много здрав човек. Изключително рядко боледува, но и изрично се грижи за себе си, с физически упражнения и гимнастики.
Сигурно е неморално да отидеш в американската армия да служиш и да се усъмниш, ако искат да ти бият ваксина срещу биологично или химическо оръжие, в патриотичните и благородни мотиви на началници и учени. Но за това можеш и да не избереш да си военен, ако си заплашен да си обречен на смърт, дори да се спасиш в реалната война.
При тях проблема не са им ваксините, а психотропните. И според мен са доста напред, независимо колко жертви е коствало това.
И така, като цяло все още не изпитвам притеснения от ваксините. Считам ги за необходимо "зло" и риск, в един достатъчно несигурен свят, с агресивни и доста неизучени и неоткрити области и агресори.