Автор Тема: Ваксини  (Прочетена 499978 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен tectonics

• Четящ
  • *
  • Публикации: 82
Това е интересно... аз всяка година се ваксинирам с противогрипна и още миналата година мислех да се откажа, но от тази наистина спирам! А поминлата година когато навършвах 25г. ме търсеше за някаква ваксина личната (аз даже не я познавам) и отидох в ХЕИ и ми я сложиха, попълниха я в здравната книжка и довечера ще видя какво пише и ще кажа.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
Съдържанието на ваксините за никой не е тайна.

vaksinite.info

Възрастен човек винаги може да се откаже, но за малко пеленаче става кофти ако не му се направи имунизационен картон. Това дете ще търпи игнориране от всякакви институции и учреждения, както и санкции. Аз съм върл противник на ваксините, но за дете, на което му предстои да ходи на детска градина, училище, не знам как може да се избегне.
« Последна редакция: Юни 07, 2012, 10:45:10 am от sidewinder »

Неактивен Excalibur

• Четящ
  • *
  • Публикации: 34
  • Който иска, успява!
    • Намери лекар бързо и лесно!
@bogoizbraniа добре, ще потърся, лекарката също е много близка с нашите, може да стане работата.
@kalan - против туберкулоза и още нещо, слагат се през там колко години, на 17, на 25, на 35 и така.
@sidewinder аз не съм пеленаче, за тези деца, предполагам наистина ще е кофти, ще бъдат силно игнорирани от много организации и институции, но на мен ме интересува.. как хората над 15 годишна възраст да избегнат тези работи, тези, които са на 17, 25, 35 и т.н. :)

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
Никой не може на сиджимка да те върже и заведе да се имунизираш. Какъв е проблема?

Неактивен Excalibur

• Четящ
  • *
  • Който иска, успява!
Проблема е, че ако не отида.. и не съм погледнал законите, а има глоби, какво правя тогава?
А и това не е само мой случай, всеки, който иска да се отърве от тях, трябва  да знае как да го направи, нека сме в помощ на всички.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
Не съм си слагал ваксина от детската градина, а съм на 35. Никой не е дошал и не ми е казал плащай глоба, че не си сложил ваксина за еди какво си.

Неактивен Excalibur

• Четящ
  • *
  • Който иска, успява!
Перфектно! Значи съм свободен от ваксините. :D

Неактивен bogoizbrania

• Пишещ
  • Публикации: 919
  • Homo Supermenos!
    • Олтар на непознатия Бог
Просто се разбери с лекарката, излъжи я нещо черпия и ще ти отчете сложена ваксина без да те боде, нали все пак и те са хора и им плащат за това. А ако не не се разбирате, просто намеири друга, ако знаеш само какви чудесии съм чувал, има лекари които предписват немужни и безсмислени лекарства, които не се дори и купуват, но заедно със фармацевтите делят парите от касата или разни фондации, като дори и "болният" пациент взяма някакъв дял.
Soli Deo Gloria!

Неактивен kalan

• Пишещ
  • Публикации: 848
Някой може ли да ми каже какви проблеми създават ако откаже човек да си направи ваксина?
Просто питам, защото не съм запозната.

Неактивен Excalibur

• Четящ
  • *
  • Който иска, успява!
И на мен ме интересува същото нещо като @kalan. Обаче, този човек по-горе казва, че няма глоби, друго не знам какво могат да ти направят..

Неактивен Black Adder

• Администратор и Собственик на XNETBG.NET
  • Доста Писал
  • Публикации: 1 785
  • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
Re: Ваксини
« Отговор #865 -: Юни 07, 2012, 22:54:06 pm »
Слях темите, но ще замоля Excalibur и другите новодошли да използват ТЪРСАЧКАТА, която се намира горе в дясно на форума, щото за 1 бройка да замине в кошчето темата му, дъвкана и предъвквана с години!!!!
Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина.

Неактивен Princess_Deja

• Пишещ
  • Публикации: 581
« Отговор #866 -: Юни 08, 2012, 00:13:30 am »
Интересно ми е разбирането на всички вас за ваксините?!
Отделно от всичко негативно, което сте чели и евентуално разбрали. В каква степен дори разбирате ваксините, които се правят на малки деца и това е нещо много еволюирало медицински, за да не се умира от шарка.
Когато се налага да се пътува в други държави също е необходимо. Но никой не е отговорен за здравето на когото и да било, за да му го наложи със закон... като този с тютюнопушенето на обществено място.
Ако някой има скрупули и съмнения за ваксините, е логично да се "сърди" само на себе си, ако нещо му стане и се разболее.
Защото ваксините не са, за да те прецакат.
Ако на моето дете или въобще на новородените не се биеха ваксини...
Наистина съм много разочарована от днешните ... неразбиращи - дори ако бях лекарка не бих им помагала с обяснения.
Хора, жал ми е за вас, че не оценяте какво се прави, за да сте здрави и защитени. Но винаги си имайте една дървена маса на която да чукате и да си мислите, че всичко е само в друго измерение...
Едва ли може да си представите, защото не сте живяли по онези времена, колко хора са умирали от шарка...
Но дерзайте. Когато ви ухапе куче или просто от замърсена повърхност се появи Тетанус как точно ще си я излекувате. Тъпо е, че няма ваксина за рак и спин, но при тези нагласи защо ни е?
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен bogoizbrania

• Пишещ
  • Публикации: 919
  • Homo Supermenos!
    • Олтар на непознатия Бог
« Отговор #867 -: Юни 08, 2012, 00:40:46 am »
@Princess_Deja
И сега какво! вие ваксинопоклонниците се изкарахте мъченици и партизани :---
Замисли се върху логиката си, ако това е толкова хубаво, защо да е задължително? Какви сте вие да заповядвате какво е добро за чуждо дете, а ние да не можем да заповядваме на вашето?
Soli Deo Gloria!

Неактивен Princess_Deja

• Пишещ
  • Публикации: 581
« Отговор #868 -: Юни 08, 2012, 00:58:53 am »
Ние ... ваксинопоклониците ( :lol:) веднага отговаряме!
Не сме мъченици. Напротив. Ние сме по-висша раса, оцеляла именно заради ваксините, а не заради на баба ви чайчетата и компресите!
Задължителното е Пожелателно! Но не винаги Обещаващо и даващо гаранции за вечен живот.
Никога не бих заповядала на чуждо дете, нито бих приела заповед за моето.
Но ако чуждото дете умре от шарка вследствие скрупули на "богоизбран" баща не бих поела отговорността и вината.
На близка приятелка детето е умирало, но тя си знае какво й е коствало.
Така че, аз лично съм достатъчно ерудирана, за да мога да отгледам детето си, без последствия от ваксини. А напротив. Винаги бих благославяла и благодарила на учените и хората, които са направили възможно повече деца и хора да живеят и съществуват.
А вие си се крийте като партизани. Дано има кой да ви търси и да му пука за невежеството ви, от което можете да умрете без време!
« Последна редакция: Юни 08, 2012, 09:04:02 am от Mirotvorec »
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен XVisible

• Четящ
  • *
  • Публикации: 157
    • Тук трупам всичко преведено от мен и не само...
« Отговор #869 -: Юни 08, 2012, 09:56:58 am »
Princess_Deja, аз, чинно ваксиниран, сега си нося това. И да, от ваксина е, но не ми се говори за мен. Искам да споделя за почти 3 годишната ми дъщеря...

Имаме само 2 ваксини в родилното, които преди 3 години не бях достатъчно сигурен в себе си, за ги откажем и тях. Консумираме доста голям процент от храната сурови плодове и зеленчуци. Аз отдавам на липсата на ваксини удивителното й здраве и доста по-бързото и развитие в сравнение с връстниците й. Последните 2 години развивам предимно http://download.vaksinite.info/ ;) Субтитри и преводи стават бавно, особено, когато си увреден, както писах по-горе. Особено, когато освен ваксини трябва да бориш и други проблеми, за които не ми се говори сега...

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27