Чела съм аз. И не само темата, "извадки" или линкчета тенденциозно търсени и споделяни. Още като е нямало Нет и форуми ми се наложи да почета. Щото щях да имам дете. Тогава какво вдъхновение за четене те спохожда, не е истина.
Въпросът е като четеш, с какво ти помага написаното. Но с интрото до тук, както и отговорите лично към мен. Пишете по темата, МОЛЯ! Нито ме знаете дали не съм доктор, нито разбирате с моите знания и опит.
Множествената склероза е болест, която определено не прави живота на човек нормален и лесен.
Има едно основно правило при ваксините, че когато трябва да се ваксинираш, трябва да си абсолютно здрав. Дори с малко над нормалната температура да имаш, не трябва да си правиш ваксина. Това го пиша във връзка с материал по-напред поместен за полиоваксините, в който се обяснява, че при опитите с маймуни колко от тях всъщност са получили парализа. Предполагам, че не е имало как да се изследва "здравето" на една маймуна, дали е стабилно, за да бъде ваксинирана. Вследствие на което агентите от ваксината не са латентни или пасивни, а се активизират и унищожават здрави клетки и други центрове в организма.
Проблемът не е в "съставките" на ваксините, че са от бъбреците на маймуна, а в самия агресор, който реално провокира и АКТИВИРА имунната система и така тя по-осторожно си изпълнява функцията при истински агресор, като вирус и бактериии...
До тук надявам се е ясна разликата, между това да ти бият ваксина и наркотици?!? Има разлика, нали?
Да се върнем на множествената склероза, за да имам поне едно основание, че е причинена от ваксина. Даже не съм любопитна, от каква ваксина, на каква възраст и т.н.
Множествената склероза (Encephalomyelitis disseminata, известна още и като Дисиминативна склероза или съкратено МС) е автоимунно възпалително невродегенеративно хронично заболяване с неизяснена етиология и вероятна генетична предразположеност. Като ключов фактор в развитието ѝ могат да бъдат факторите на околната среда и инфекциозни причинители. МС засяга мастната миелинова обвивка на аксоните на човешкия главен и гръбначен мозък
....
При МС собствената имунна система атакува и унищожава миелиновото покритие. Когато миелинът бъде загубен, аксоните не могат да провеждат ефективно сигналите.[
След тези макар и малко, но надявам се информативни данни, продължавам да мисля, че ако някой е генетично предразположен, но с проблем в имунната система, все пак реши да си бие ваксина - без да са го заплашили с огнестрелно оръжие- ако са виновни родителите, те пък биха се оправдали с тогавашните страхове и реално "невежество". Не може всички да са лекари и медицински лица. Тогава го има моментът на "риск". Винаги има такъв. Като влезеш в банята да се къпеш, но се подхлъзнеш и паднеш си разбиеш главата, кой е виновен? Производителят на плочки или плочкаджията, а що не и педикюристката, че много гладки ти е направила петите...
И аз съм чувала за други случаи, пак вследствие полио-ваксина, но наистина ми се струва, че няма конкретни наказания или санкции ако откажеш ваксина. Респективно, човекът, който е писал за ученето в чужбина, аз ако бях или ми се открие възможност да замина за Индия и Африка бих помолила по два пъти да ми бият ваксините.
Накрая, това което сте написали за детето си, суровоядството и ... малко субективното ви мнение за по-доброто развитие, просто си е ваше мнение и решение, но здравето за съжаление не зависи само от превенцията и избягване на евентуално препознати грешки от други медицински и по-компетентни хора. Каквито и изследвания да си направите, дори да вземете един перфектен чист организъм като физическо тяло, толкова е сложна генетиката, че ако някога получите пълното знание за нещата ще ви идва да се гръмнете, от колко неща всъщност сте били пощадени и сте можели да умрете, без дори да сте си слагал и капки за очи.