Автор Тема: Ваксини  (Прочетена 499893 пъти)

0 Потребители и 7 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
  • Публикации: 1 236
Re:Ваксини
« Отговор #810 -: Август 03, 2011, 21:25:17 pm »
И много други инициативи тръгват оттам, да не казваме почти всички. Къде е daskala да каже сега, че българката е борбена, ама се бори само с мъжа си и че трябва да ражда по 5 деца. ;D Ами тя ако роди и гледа 5 деца, дали ще и остане време за друго?! ???
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен Мама Котка

• Четящ
  • *
  • Публикации: 95
« Отговор #811 -: Август 04, 2011, 12:13:04 pm »
Аз се чудя второто как ще отгледам, че е още мъничка, вие за 5 говорите!Навремето жени, които раждаха три деца получаваха медал ,а сега Държавата само се чуди от какво да лиши децата ни.

Неактивен Neadu

• Четящ
  • *
  • Публикации: 8
  • Big Air
« Отговор #812 -: Август 22, 2011, 23:35:47 pm »
Ваксина само със спринцовка се слага, нали? 

Аз грипна ваксина никога не съм слагал. Последно в училище ми сложиха-не грипна, не помня точно, задължително било, тогава им поярвах, а и бях дете, помня че никой не питаше родителите!

Зареждам се в планината- като спя на -1 C, къпя се на 2400 н.в. Съзнавам колко опасно може да е това и го предпочитам пред друг метод!

Бих искал още нещо да попитам, с риск да ми се смеете. Миналия месец, юли, мой познат с когото често се виждаме имаше грип- над 10 дни нос, кихане, гърло, малко температура. По-принцип не избягвам контакт с хора коита имат грип, и рядко се заразявам. Но този път се заразих само с нос и много слабо гърло от едната страна. Всичко замина за 4 дни. Просто се чудя как не се заразявам от някои хора а от други се заразявам? Може би трябва да прочета повече материали.

Успех и късмет!

« Последна редакция: Август 23, 2011, 01:02:18 am от Neadu »
Скачай само ако е по-високо от преди

Неактивен arktur

• Четящ
  • *
  • Публикации: 175
« Отговор #813 -: Септември 14, 2011, 16:26:47 pm »
Отдавна следя темата и ми помогна много да се информирам и да взема важно решение, касаещо живота и здравето на скъпи за мен хора. Намерих в интернет формуляри Декларации за отказ от ваксини: http://vaksinite.eratrio.com/deklaracii_za_otkaz_ot_vaksini/

Разпечатах си ги, попълних и представих на личната лекарка, тя каза, че се носи копие в училището, едното ми дете ще е в предучилищна. Нямах проблеми, но бях първият официален случай с отказ при нея! Сестрата се опита да ме сплаши, първо троснато каза, че "не може", не й се получи номера, след това каза "няма да ти дават детски", ми аз не взимам детски като болшинството бг народ, после каза нещо и за глоби - ок, нямам съмнение какво трябва да направя и приключи инвазията. Чудех се, дали им плащат премии или някакви надбавки за бита ваксина, защото сестрата много тежко прие отказа - не лекарката, а сестрата?! /царя дава - пъдаря не/, оставих им 5 лева да пият по едно кафе като компенсация за причиненото неудобство ;D

Нямам никакво съмнение и колебание относно ваксините. Майка ми беше медицинско лице и не е разрешила да ми бият ваксини, не знам как го е направила навремето по соц-а, но е знаела жената колко е вредно. Особено Ре-имунизациите, когато аз бях дете, бяха на капки и се даваха през устата, но си спомням, че всичките ми приятели ги плюеха на излизане от кабинета. А сега инжекции и директно в кръвта - ами не е нормално, това си е живо насилие!

На вратата на лекарката имаше табелка, че набори еди-кои си, подлежат на задължителна (?!?!) ваксинация против тетанус и който не се яви ще бъде глобяван   >:(

Неактивен bogoizbrania

• Пишещ
  • Публикации: 919
  • Homo Supermenos!
    • Олтар на непознатия Бог
« Отговор #814 -: Септември 14, 2011, 17:10:03 pm »
Значи задължителните ваксини ги бият в държавните училища. Предтставете си тогава тези които не ги посещават, като малцинствата и богаташите в частните училища дали им правят ваксинация. . . .

Добре че няма лекар около мен  :--- :--- :---
Soli Deo Gloria!

Неактивен Гален

• Пишещ
  • Публикации: 814
« Отговор #815 -: Септември 14, 2011, 17:29:06 pm »
Сега в "училище" не се бият. ;)
По комунистическо ни боцкаха или там, или в поликликата.
Сега в "училище" искат само бележка от личния лекар, че (х)лапето е ваксинирано. :)

Неактивен Sekhmet

• Четящ
  • *
  • Публикации: 139
« Отговор #816 -: Септември 21, 2011, 17:27:18 pm »
Днес ми се обади джипи-то и ми съобщи, че до 3 дни задължително трябвало да ме ваксинират против тетанус, че съм от наборите на 6-тиците.... Тея хора нямат акъл!!!! Не мога да позволя да се гаврят с тялото и кръвта ми. Но ми е странно как така изведнъж започна да им пука за здравето ми???!!! И как изобщо си мислят, че еднин зрял човек би се подложил на тази изключително съмнителна манипулация.!!!!!

Неактивен Raw Deal

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #817 -: Септември 21, 2011, 17:57:38 pm »
А как да се предпазим от тетанус(без ваксиниране)? :-X
Dreams are messages from the deep.

Неактивен XVisible

• Четящ
  • *
  • Публикации: 157
    • Тук трупам всичко преведено от мен и не само...
« Отговор #818 -: Септември 21, 2011, 23:38:56 pm »
А как да се предпазим от тетанус(без ваксиниране)? :-X
И какво ще предпазиш с ваксината, че нещо съм тъп и не се сещам?
Сигурно след като си бием ваксина и по този начин вкараме още "омаломощен" тетанус...

Значи бием ваксината ,която няма да свърши нищо друго освен още малко от тетануса и освен това си вкарваме доволно количество живак, алуминий и формалдехид директно в кръвния поток! Да поясня, че "срока и на годност" или ефекта, ако въобще има такъв е 3 месеца, според някои дори и под месец!

Изобщо няма да се спирам на факта, че ваксините се произвеждат върху абортирани човешки или животински трупове...
Здравия разум отхвърля медицинската интервенция наречена имунизация(ваксинация)!

Неактивен Raw Deal

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #819 -: Септември 21, 2011, 23:56:23 pm »
То е ясно, че ваксините са отрови. Все пак трябва да има някаква безвредна алтернатива и на ваксините(конкретно срещу тетанус), затова попитах.
А иначе тетанус лекува ли се лесно, да знам да не се притеснявам? :-X
Dreams are messages from the deep.

Неактивен XVisible

• Четящ
  • *
  • Публикации: 157
    • Тук трупам всичко преведено от мен и не само...
« Отговор #820 -: Септември 22, 2011, 08:09:41 am »
Приятел, казах ти ;)

Ваксината от тетанус ще те предпази за 1-3 месеца, а после? Ще се реваксинираш ли? Ще напълниш ли кръвният си поток с живак, алуминий и пр. заради страха от тетанус?

За не потъвалите в темата - бактерията на тетанус се развива в анаеробна (без кислородна) среда. Т.е. трябва да се убодеш на ръждив пирон, който току що е бил на 3 метра под земята!!!

Дори и да предположим за възможен този вариант, при здраво действаща и неповредена имунна система и това не е проблем! Проблем е по-скоро факта, че повечето деца(и възрастни) в днешно време са доста нарушена такава. Ваксини, лоша храна, не  разбиране на основни здравословни концепции и пр.

Неактивен aketto

• Четящ
  • *
  • Публикации: 24
« Отговор #821 -: Октомври 19, 2011, 20:30:45 pm »
Само да поправя XVisible... Тетанусът се причинява от клостридий, които са нормални обитатели на чревния тракт на хората и животните и попада в околната среда с фекалийте. Съгласен съм с това, че строг анаероб, но специално клостридиите образуват спори в аеробна среда, т.е. когато попаднат с фецеса в почвата се образува капсула и тези бактерии могат да преживеят в аеробна среда в тази си форма до 10 години!!! Попаднали в кръвния ток, т.е. отнова са в анаеробна среда, клостридиите се активират и почват да се размножават и да образуват тетаничен токсин, който дефакто е нещото, което всъщност причинява тетануса. Конкретната ваксина против тетанус е една от малкото всъщност, която е повече полезна, отколкото вредна. Тя не съдържа живи клостридийни бактерии или части от тях, а само тетаничен анатоксин, т.е. нещо като противоотрова. Иначе консервантите, използвани в нея са вредни.
П.П. И искам да попитам, понеже уча дентална медицина и сега ми предстои ваксинация против хепатит А и B, някой преминал през тази ваксина, да каже дали е наблюдавал някакви странични ефекти, че доста неща изчетох - и медицинска литература, и от форума неща, и от Интернет най-различни проучвания, но ми трябва информация от някой преминал през това, за да преценя има ли смисъл въобще да си правя тази ваксина, или не...
Поздрави! :)

Неактивен Iveta

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 261
« Отговор #822 -: Октомври 19, 2011, 20:46:00 pm »
Ваксината не е ли задължително условие за МУ? Доколкото си спомням допреди 5г. беше :bomb:
oтговорна съм за това което пиша, но не и за това което разбирате.

Неактивен aketto

• Четящ
  • *
  • Публикации: 24
« Отговор #823 -: Октомври 19, 2011, 21:05:10 pm »
Реално никой нищо не казва за задължително условие... уж безплатно ваксинират, уж не знам си какво, но никой не дава достоверна и пълна информация какво всъщност представлява и никой не казва и думичка за страничните ефекти. Та за това питам ако някой я е слагал да каже какво що... :)
« Последна редакция: Октомври 20, 2011, 08:42:33 am от Mirotvorec »

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
  • Публикации: 1 236
« Отговор #824 -: Октомври 19, 2011, 22:17:17 pm »
aketto, няма полезни ваксини.Щом си чел и ровил, значи се съмняваш, което е добре. Няма нелечими болести, стига да се намери подходящият начин за лечение.Дали ще са билколечение, гладолечение, хомеопатия, минералотерапияили каквото там, всеки сам си избира.
 Наистина, има един малък процент, които не се поддават на абсолютно никакво лечение, но те са ни пратени, за да научим нещо.Хепатит, тетанус, марсилска треска, малария и  т.н. доказано се лекуват например чрез глад и уринотерапия.

Между другото, какъв е този "кръвен ток"? :-X
Не се ли казва "кръвен поток"?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27