Отдавна следя темата и ми помогна много да се информирам и да взема важно решение, касаещо живота и здравето на скъпи за мен хора. Намерих в интернет формуляри Декларации за отказ от ваксини:
http://vaksinite.eratrio.com/deklaracii_za_otkaz_ot_vaksini/Разпечатах си ги, попълних и представих на личната лекарка, тя каза, че се носи копие в училището, едното ми дете ще е в предучилищна. Нямах проблеми, но бях първият официален случай с отказ при нея! Сестрата се опита да ме сплаши, първо троснато каза, че "не може", не й се получи номера, след това каза "няма да ти дават детски", ми аз не взимам детски като болшинството бг народ, после каза нещо и за глоби - ок, нямам съмнение какво трябва да направя и приключи инвазията. Чудех се, дали им плащат премии или някакви надбавки за бита ваксина, защото сестрата много тежко прие отказа - не лекарката, а сестрата?! /царя дава - пъдаря не/, оставих им 5 лева да пият по едно кафе като компенсация за причиненото неудобство ;D
Нямам никакво съмнение и колебание относно ваксините. Майка ми беше медицинско лице и не е разрешила да ми бият ваксини, не знам как го е направила навремето по соц-а, но е знаела жената колко е вредно. Особено Ре-имунизациите, когато аз бях дете, бяха на капки и се даваха през устата, но си спомням, че всичките ми приятели ги плюеха на излизане от кабинета. А сега инжекции и директно в кръвта - ами не е нормално, това си е живо насилие!
На вратата на лекарката имаше табелка, че набори еди-кои си, подлежат на задължителна (?!?!) ваксинация против тетанус и който не се яви ще бъде глобяван >