Автор Тема: Ваксини  (Прочетена 499891 пъти)

0 Потребители и 6 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен XVisible

• Четящ
  • *
  • Публикации: 157
    • Тук трупам всичко преведено от мен и не само...
Re:Ваксини
« Отговор #780 -: Юли 10, 2011, 20:37:37 pm »
Направих това, понеже няма кой друг...

Много бих се радвал, да мине през очите на лекар, да ме светне за някой от многото медицински термини вътре..

Приемам критики тук или на ЛС!

Неактивен XVisible

• Четящ
  • *
« Отговор #781 -: Юли 11, 2011, 11:58:35 am »
Направих това, понеже няма кой друг...

Много бих се радвал, да мине през очите на лекар, да ме светне за някой от многото медицински термини вътре..

Приемам критики тук или на ЛС!
Версия 0.2  ;)
Старото го изтрих...

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
« Отговор #782 -: Юли 11, 2011, 15:08:55 pm »
За ваксините съм съгласен, но за пломбите не е така. Пломби от амалгама се слагат и днес. И това зависи много от зъба. На кътници, които са основни при дъвчене, не се поставя полимерна пломба, защото излиза по-лесно.

Амалгамата се прави от сребро 46.5%, калай 30% и мед 23.5%. Представяте ли си, ако имаше живак, и зъболекаря, които работи с него в кабинета си с години колко време ще живее.

« Последна редакция: Юли 12, 2011, 09:48:22 am от Mirotvorec »

Неактивен XVisible

• Четящ
  • *
« Отговор #783 -: Юли 11, 2011, 15:31:52 pm »
За ваксините съм съгласен, но за пломбите не е така. Пломби от амалгама се слагат и днес. И това зависи много от зъба. На кътници, които са основни при дъвчене, не се поставя полимерна пломба, защото излиза по-лесно.

Амалгамата се прави от сребро 46.5%, калай 30% и мед 23.5%. Представяте ли си, ако имаше живак, и зъболекаря, които работи с него в кабинета си с години колко време ще живее.

"Амалгама се нарича сплав, получена при смесване на живак и друг метал"

Неактивен bogoizbrania

• Пишещ
  • Публикации: 919
  • Homo Supermenos!
    • Олтар на непознатия Бог
« Отговор #784 -: Юли 11, 2011, 18:43:33 pm »
НА този линк
http://dentacom.com/category/materiali-instrumenti/page/2/
Също пише, че среброто е до 70%, за останалото не се споменава, но можем да се досетим. А за зъболекъря не се притеснявайте, те пломби не си слагат, познайте защо :-)
Soli Deo Gloria!

Неактивен XVisible

• Четящ
  • *
« Отговор #785 -: Юли 11, 2011, 23:20:32 pm »
...А за зъболекъря не се притеснявайте, те пломби не си слагат, познайте защо :-)
Имам позната зъболекарка и знам. 100% от всички дупки в устата са предизвикани от захар и захарни издалия! Захарта редуцира калция!
Проблема е, че сме свикнали много с нея...

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
  • Публикации: 1 236
« Отговор #786 -: Юли 12, 2011, 01:03:57 am »

Имам позната зъболекарка и знам. 100% от всички дупки в устата са предизвикани от захар и захарни издалия! Захарта редуцира калция!
Проблема е, че сме свикнали много с нея...
по-точно изтегля калция от костите, съответно и от зъбите.
« Последна редакция: Юли 12, 2011, 02:25:21 am от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
« Отговор #787 -: Юли 12, 2011, 10:51:15 am »
Захарта, най-вече рафинираната подкислява организма. А той от своя страна се стреми да нормализира pH-то и неутрализира киселинността като деминерализира костите/зъбите.

Същото важи и за месото и всички храни, които подкисляват организма.

Не случайно на московския ционистки конгрес 1988г. една от точките на програмата за итребване на българите и славянските народи е подкисляване организма на населението чрез подмяна на хранителните навици.

Неактивен bogoizbrania

• Пишещ
  • Homo Supermenos!
« Отговор #788 -: Юли 12, 2011, 14:34:41 pm »
@ sidewinder
Цитат
Захарта, най-вече рафинираната подкислява организма.
@ Magnolia
Цитат
по-точно изтегля калция от костите, съответно и от зъбите.
Деиствието е предизвикано, организма призвежда киселини за да неутрализира основите в захарта, тези киселини неутрализират и зъбите и костите между другото, тоест някой може и да е късметлия като при тото :-)
Soli Deo Gloria!

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
« Отговор #789 -: Юли 12, 2011, 14:51:43 pm »
Какви основи в захарта!? Като разтвориш инвертна захар във вода, мерил ли си pH-то? Захарозата под въздействие на минерална киселина се хидролизира на глюкоза и фруктоза, които има редуциращо действие, но при метаболитните реакции в орагнизма нещата търпят обрат.

Подкисляващи: алкохол, безалкохолни напитки, боб, брашно, тестени изделия, захар и захарни изделия, кетчуп, кисело зеле, месо, мляко, какао, кафе, оцет, риба, сливи, чай, яйца; аспиринът, тютюнът и повечето лекарства подкисляват организма. Алкализиращи: авокадо, кълнове, лук, мед, гъби, пресни зеленчуци, пресни плодове (включително цитрусови – противно на логиката имат алкализиращ ефект), соеви продукти, стафиди, царевица, хрян.

« Последна редакция: Юли 12, 2011, 21:40:45 pm от Mirotvorec »

Неактивен bogoizbrania

• Пишещ
  • Homo Supermenos!
« Отговор #790 -: Юли 12, 2011, 23:54:57 pm »
В захарда се слага калциев хидроксид, за неутрализиране на сулфатите. Получават се калциеви соли, които имат киселинност, но за да се изхвърли калция са нужни още киселини. Не твърдя, че захарта няма киселинност, а че все пак в нея е влагана вар, за което се произвеждат киселини допълнително.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D0%BB%D1%86%D0%B8%D0%B5%D0%B2_%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%B4
Във вода киселинността
Soli Deo Gloria!

Неактивен Iveta

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 261
« Отговор #791 -: Юли 13, 2011, 00:13:28 am »
среброто е до 70%, за останалото не се споменава

Не се споменават, защото никой от обучаващите преподаватели в денто факултета не споделя на студентите абсолютно точните съставки, пазят си ги. Много рядко може да се попадне на свестен преподавател. А и като се има предвид, че се обучават хора влезнали с 3 и едва взимащи изпитите... Колкото си може по-рядко на зъболекар точно за такива процедури.
oтговорна съм за това което пиша, но не и за това което разбирате.

Неактивен XVisible

• Четящ
  • *
« Отговор #792 -: Юли 17, 2011, 12:03:18 pm »
„Безопасни” ваксини са причинили смърт или сериозни увреждания на 2699 деца за година
Просто не мога да си представя болката на родителите имунизирали и "защитили" детенце на годинка и половина и после... :(

Неактивен XVisible

• Четящ
  • *
« Отговор #793 -: Юли 20, 2011, 18:38:22 pm »
Мисля, че не съм пускал тук това:
"Как живака (и във ваксините) предизвиква дегенерация на нервите" -

Неактивен Z-931

• Пишещ
  • Публикации: 729
« Отговор #794 -: Юли 20, 2011, 19:01:23 pm »
А, аз да ви попитам всички вас дето пишете в темата за ваксините и сте наясно с конспирациите за тях, защо не излезете с ясни лозунги/митинги/ във всеки един град пред Здравните каси, поликлиники и болници....с плакати, призиви и разяснения , а се оплаквате като стари баби от тях, и занимавате целия форум с това, без да действате, където трябва.

bogoizsbranij, давам пример с теб, можеш спокойно да разясниш на църковните служби, ваксините и конспирациите, вместо да ги занимаваш с евангелията и те могат да се включат в протеста....... :hi:
« Последна редакция: Юли 20, 2011, 19:48:12 pm от Z-931 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27