Автор Тема: Ваксини  (Прочетена 499942 пъти)

0 Потребители и 13 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен bogoizbrania

• Пишещ
  • Публикации: 919
  • Homo Supermenos!
    • Олтар на непознатия Бог
Re:Ваксини
« Отговор #330 -: Юли 19, 2009, 23:27:56 pm »
Алергиите са плод на психоза и самовнушение, лабила психика и невежество.
Ако е така, фармацията добре се възползва от това. ;)

Фармацевтите са едни от най богатите хора по света, дори и у нас, като дори и днешната криза не ги е засегнала хич.
Soli Deo Gloria!

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
« Отговор #331 -: Юли 20, 2009, 08:40:46 am »
То ако са само от алергиите, с мед да ги намажеш. Амиии :
Некачествената храна? фалшивия алкохол?, накъде-лоша питейна вода? честия стрес? несигурния живот? съкращенията от работа и трудността да си намериш нова? (а ако си на нова длъжност, стажът ти започва от 0 год.), удълженото работно време?, Натрупаните умора и нерви-много хора не са ходили на истинска почивко от години, и т.н. и т.н.Това са причини за много болести.И нужда от мнооого лекарства. :(
Не казвам, че фармацевтите са виновни за всички тези неща.С това трябва да се справи държавата.Но си е конспирация. ;)
« Последна редакция: Юли 20, 2009, 17:14:20 pm от Mirotvorec »

Неактивен merulious

• Пишещ
  • Публикации: 548
« Отговор #332 -: Юли 20, 2009, 10:24:24 am »
Ще извинявате, колеги, че така ни в клин, ни в ръкав прекъсвам потока на мислите, но попаднах сега на нещо ново за мен, та исках да попитам кои ваксини, в каква степен, и как по- точно се повлияват от ултравиолетовите лъчи?  :-\ Ако някой има информация, моля да сподели.
...water can flow, and water can crash...

Неактивен Empistosunh

• Четящ
  • *
  • Публикации: 157
« Отговор #333 -: Юли 20, 2009, 15:44:04 pm »
Сега и аз като плесна този пост и съвсем на нищо няма да заприлича темата. :D
Дълбоката ми идея, която искам да заявя отговорно, е че еволюираме съобразно заобикалящата ни среда. Този процес се нарича адаптивна мутация и той е неминуем за всички живи организми. Колкото по-сложен е даден жив организъм, т.е. колкото по-сложна е неговата ДНК/РНК хромозома, толкова по-трудно мутира и толкова по-малко са видимите признаци на тази мутация.
Спомням си един случай за едни бели листни въшки, които се срещали само в брезова гора в Русия някъде. Но изгоряла въпросната гора и листните въшки започнали да се се люпят черни. И цялата тази мутация само за едно поколение. Но листната въшка е прост организъм и той може да си позволи видима мутация в рамките на едно поколение. Има и такива организми, както примерно вируса на СПИН, които мутират още по-бързо и всеобхватно. Много отдавна въпросният вирус на СПИН не е един вид. Ако трябва да съм точна, се описват 22 различни вируса, които градират в поколения. СПИН 22-ро поколение не дава на приемника си година-две, за да му скапе имунната система и той кротко да си умре от пневмония. Въпросният вирус отпуска 3 месеца на приемника си и го довършва с туберкулоза. Същото важи и за всички РНК вируси с отрицателна верига - H?N? - 144 комбинации от вид без антигенното изместване, но такова е факт още от 2003г. И все още се говори за един птичи и един свински грип, докато за жалост става дума за милиони възможни мутации, всяка от които уникална по рода си.
Но за нас хората ми беше думата. Все повече се храним с химия, под една или друга форма. Водата ни е силно "обогатена", въздухът ни е силно "обогатен", храната ни буквално е боклук. И не става дума само за канцерогенните фъстъци от Гамбия, става дума за млякото, месото, сиренето, хляба. Имаше една статистика за това колко "разрешени добавки" в храната приемат различните националности. Става дума за всички стабилизатори, оцветители, ароматизатори, подобрители, ферментатори, кутилатори, дори пушек на прах! Та тази статистика я водеха американците, с умопомрачителните 22 килограма на година за лица над 16 годишна възраст, следваха ги германците и канадците (20 кг годишно), а ние бяхме на опашката с 6кг годишно. Ами ГМО...
И така с тази си заобикаляща среда, ние мутираме физически и трайно.
Алергиите са явните признаци за тази ни мутация. Но има и по-красноречиви проявления, ако на някой му е интересно. Има една секция за фетуси с генетични аномалии, която се намира в Медицинска Академия, където можете да разгледате някои от възможните видими мутации. От сега предупреждавам, че достъпът до тези зали е ограничен и определено не е за хора със слаби нерви. Но точно тези аномалии зачестяват, при това в световен мащаб. И не става дума, че преди 10 години са се случвали по 15 такива на година, а сега за 45, става дума за много по-сериозен растеж.
В тази връзка, ваксините са най-малкия ни проблем, те приучават имунната ни система да се справя с познатите ни вируси преди самите те да са мутирали. И за някои вируси има смисъл такава интервенция, но за повечето действително опасни вируси, никаква ваксина няма да помогне.
Ами това исках да кажа...
"Злото идва при нас, хората с фантазия, носейки като своя маска всички добродетели." - Уилям Батлър

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
« Отговор #334 -: Юли 21, 2009, 12:03:07 pm »
Сега и аз като плесна този пост и съвсем на нищо няма да заприлича темата. :D
Алергиите са явните признаци за тази ни мутация. Но има и по-красноречиви проявления, ако на някой му е интересно. Има една секция за фетуси с генетични аномалии, която се намира в Медицинска Академия, където можете да разгледате някои от възможните видими мутации. От сега предупреждавам, че достъпът до тези зали е ограничен и определено не е за хора със слаби нерви. Но точно тези аномалии зачестяват, при това в световен мащаб.

Това наистина е интригуващо.А няма ли нещо по въпроса в Нета? Какво означава-ограничен достъп в случая?-кой може и кой не? Би ли пояснила плиис ;D ;)

Ами що не отворим нова тема по този важен въпрос? :)

Неактивен Empistosunh

• Четящ
  • *
« Отговор #335 -: Юли 21, 2009, 14:16:16 pm »
marhs, не се пише често по тази тема или написаното, не се поства на всепрочитание. Самата тема е доста специфична, за да няма сериозно обидени и направо отвратени.
Действително, че този ми пост не е за тази тема, за което се извинявам и по преценка може да бъде изтрит и/или преместен.
Майчин дом на МА още от създаването си има секция, в която се събират образци на генетични малформации на концептуса. Тази секция служи за съхраняване на въпросните образци и за учебен инструментариум на специализантите по гинекология и популационна генетика. В този смисъл само докторанти и специалисти имат разрешен достъп до тези образци.
Само преди 20-тина години хабитуалните аборти са били далеч по-малко и масовият начин на събиране на такива образци е ставало едва след като генетичните малформации на концептуса могат да бъдат установени. А последното е зависело много от инструментариума за диагностика на такива дефекти. Затова и фетусите от този период са добре развити - късно са установявали дефектите. В последно време има много изследвания, които установяват без съмнение наличие на такива малформации и концептуса бива отстранен сравнително по-рано. На семействата-донори на тези образци и преди, и сега, не се дава информация относно плода. Или ако много настояват за такава, им се приготвя мнима епикриза.
Можете да потърсите в нета колко много жени се оплакват от предизвикан спонтанен аборт, след който никой не им е дал никакво обяснение. А най-масовият случай е когато имаме хабитуален аборт изобщо, с каквото и да е основание, което не е по желание на майката.
Сега се надявам да не налазят от БГ мама с въпроси и от сега съобщавам, че това само съм склонна да коментирам. За повече - лично съобщение.
"Злото идва при нас, хората с фантазия, носейки като своя маска всички добродетели." - Уилям Батлър

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
  • Публикации: 1 236
« Отговор #336 -: Юли 21, 2009, 18:45:34 pm »
Empistosunh , много интересни неща написа по- горе. И аз се надявам, да не те нападнат от БГ мама- та, че от тях измъкване няма. ;D Но пък тайничко се надявам да те нападнат. :)
Явно работата на господата не е много чиста. Предполагам, че за да си "спечелят аборт" и материал за изследване :o са склонни към лъжа и манипулация. Щом не дават обяснения,може да им се наложи да ги дават пред едни други хора.

Единствено не съм съгласна с това по- долу:

В тази връзка, ваксините са най-малкия ни проблем, те приучават имунната ни система да се справя с познатите ни вируси преди самите те да са мутирали. И за някои вируси има смисъл такава интервенция, но за повечето действително опасни вируси, никаква ваксина няма да помогне.

« Последна редакция: Юли 21, 2009, 18:46:39 pm от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен Empistosunh

• Четящ
  • *
« Отговор #337 -: Юли 21, 2009, 23:39:26 pm »
Magnolia, малко ми е неудобно да не оцвъквам темата допълнително, но се успокоявам с идеята, че може би им е интересно и на останалите такъв завой - за малко надявам се.
Господата, от катедрата за генетични малформации, нямат особен избор, ако трябва да съм честна. И тяхното мога да нарека благородна лъжа, просто защото новината за една жена, че носи в себе си нещо много подобно на "Predator" или "Alien", доказано предизвиква трайни психични увреждания. Много малко жени могат да понесат новината като лейтенант Рипли, пък и никой не иска да провери дали това е така. По презумпция се спестяват тези новини на семейството, просто защото никой не смята, че това е процес, с който може някой да се гордее. Именно и по тези причини световната медицина нарича плода на човек "концептус" преди да се установи хомо сапиенс ли е това или нещо друго. Разликата в терминологията не е случайна, защото една неспецифична подредба на хромозомите или липса на някой от тях, води до същества, които трудно би приело обществото, ако изобщо се стигне до етап общество. ;)
Ще се радвам, ако съобщите с какво по-точно не сте съгласна. :)

Неактивен Anton

• Четящ
  • *
  • Публикации: 18
« Отговор #338 -: Юли 22, 2009, 19:58:48 pm »
Може ли да даде някой линк за Risk/benefit Анализ за някоя ваксина от официална страница?
Или снимка на изолиран вирус ще е още по интересно?
Германска Нова Медицина

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
« Отговор #339 -: Юли 24, 2009, 20:45:30 pm »
marhs, не се пише често по тази тема или написаното, не се поства на всепрочитание. Самата тема е доста специфична, за да няма сериозно обидени и направо отвратени.
Действително, че този ми пост не е за тази тема, за което се извинявам и по преценка може да бъде изтрит и/или преместен.
Майчин дом на МА още от създаването си има секция, в която се събират образци на генетични малформации на концептуса. Тази секция служи за съхраняване на въпросните образци и за учебен инструментариум на специализантите по гинекология и популационна генетика. В този смисъл само докторанти и специалисти имат разрешен достъп до тези образци.

Empistosunh права си, че това наистина не е за гледане и за всеки.
Въпросът, който ти постави е, че вече ги има,различни случаи, в различни форми, и то не от днес.
Аз лично знам един случай, не е нещо, но е вследствия на Чернобил.Така казва майката.Единият и син и на двете си ръце има по-малко пръсти и силно деформирани по-рождение.Но може да пише.
Въпросът е, вследствие на какво се дължат другите малформации-вируси, нови добавки в храните, стрес, магнитни бури, планетарно влияние, замърсен въздух, и т.н.?? Може да са всякакви комбинации.

Неактивен Empistosunh

• Четящ
  • *
« Отговор #340 -: Юли 24, 2009, 20:56:36 pm »
marhs, здравейте!  :)
Идеята ми беше, че мутираме, т.е. еволюираме.
Спомняте ли си книгата (или филма) "Мащина на времето" (H. G. Wells), когато попитаха краля на морлоките как могат да се хранят със себеподобни, отговорът беше: "Кой си ти, че да съдиш милиони години еволюция".
Спомням си този момент винаги, когато смятам, че нещо е малформация. Спокойно може да говорим за адаптивна мутация, а това си е еволюция отвсякъде.
Приели сме, че само по пет пръста на двете ни ръце са нормалната бройка, но това е субективно мнение. С по 7-8, че и повече вероятно повече клавиши могат да се натискат едновременно. Две или повече сърца, далаци, черни дробове, глави и т.н. несъмнено правят по-сложен организъм. Ами обоняние на дланите? Това дали е малформация или еволюция?
Такива неща си мисля... ;)
« Последна редакция: Юли 24, 2009, 21:06:22 pm от Empistosunh »

Неактивен peshoman

• Четящ
  • *
  • Публикации: 9
« Отговор #341 -: Юли 29, 2009, 12:18:21 pm »
До колкото знам в предишните векове е нямало имунизации и веднага сляд раждането си децата не са били бити с някакви инжекции и са оцелявали и хилядолетия наред човечеството е оцелявало без имунизации. Скоро станах на 17 и пак ми биха инжекция и даже не ми казаха против какво!

Неактивен merulious

• Пишещ
  • Публикации: 548
« Отговор #342 -: Юли 29, 2009, 13:10:15 pm »
Доколкото знам в предишните векове е нямало имунизации и веднага след раждането си децата не са били бити с някакви инжекции и са оцелявали, и хилядолетия наред човечеството е оцелявало без имунизации.

Първо- вече има такава тема: http://forum.xnetbg.com/index.php?topic=165.0
Второ- не си прав! Може пак в тая тема да прочетеш защо.
Трето- сещам се и аз за училищните имунизации... когато учениците без никакво предупреждение биват изкарвани от час и като стадо биват водени в кабинета на училищния фелдшер да им бият "дозата".  >:( Такива неща дали се съгласуват с родителите, питам аз, ммммм?

Скоро станах на 17 и пак ми биха инжекция и даже не ми казаха против какво!
Ти верно ли си се поинтересувал за какво ти я бият тая ваксина? Щото нормално никой няма да тръгне да обяснява такива сложни неща  :P на няккъв си ученик, а то кой и да попита... :-[
...water can flow, and water can crash...

Неактивен jediguardian

• Пишещ
  • Публикации: 570
    • Сериалът Heroes
« Отговор #343 -: Юли 29, 2009, 18:29:11 pm »
На мен ми биха тетанус преди 2 седмици, но не ги бият в училище вече. Поне не и в горните класове. Помня, че като бях 1-2 клас там биеха някакви, май туберкулозни.
А нареждането така на децата си е нарушаване на закона, да не говорим, че трябва писмено разрешение да им дадеш да ти я бият, а те са длъжни да те уведомят за странични ефекти(те казват само гадене и "ще те боли няколко дена").
« Последна редакция: Юли 29, 2009, 18:30:28 pm от jediguardian »

Неактивен oknele

• Пишещ
  • Публикации: 812
  • Всъщност
    • www.thespiritofoknele.org
« Отговор #344 -: Юли 29, 2009, 21:42:45 pm »
Аз наистина се почувствах като Нео след червеното хапче гледайки от http://kolibka.com/2.html от раздел Човек: Vaccination - The Hidden Truth

Всъщност имаше маса бедствия по света следващи ваксинационните програми. Бебетата са инжектирани с части от животински бактериални и вирусни ДНК.Те могат да се включат в човешкия геном.

Човешката ДНК структура е променена или може да бъде променена... Виждаме зачестяващи случаи на поведенчески аномалии, зачестило психопатично поведение, увеличена престъпност, намалена способност за учене, увеличен дефицит на вниманието...

Потресаващи факти а не теории на конспирацията!
« Последна редакция: Юли 30, 2009, 00:24:49 am от Mirotvorec »
http://www.thespiritofoknele.org/ Всъщност единственият истински закон е този, който води към моята

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27